AUS valde delegater för FSF:s förbundsmöte

Aalto-universitetets studentkår
Meddelande 22.09.2017
Får publiceras

 

Aalto-universitetets studentkår har valt den delegation som ska representera AUS medlemmar på Finlands studentkårers förbunds förbundsmöte. FSF:s högsta beslutande organ är förbundsmötet som stadgeenligt samlas en gång per år i november. Alla FSF:s medlemmar, dvs. studentkårerna, utser sina egna delegationer som på förbundsmötet fattar beslut om förbundets verksamhet, ekonomi och styrelse för det kommande året. År 2017 ordnas FSF:s förbundsmöte 17–18.11 i Tammerfors.

Delegationens storlek och antal röster beror på antalet medlemmar i studentkåren, och AUS har näst flest röster av studentkårerna i Finland. En delegat representerar tusen studentkårsmedlemmar, vilket innebär att AUS i år skickar 14 delegater till förbundsmötet.

Delegationens uppgift är att representera AUS medlemmar inom alla utbildningsområden. Därför har vi eftersträvat en delegation som består av personer från alla utbildningsområden varvid den representerar studentkårens högsta intressebevakningsexpertis. Styrelsen fattar beslut om fem röstberättigade förbundsmötesdelegater och fem ersättare. Resten av delegaterna och ersättarna väljs utgående från studentkårsdelegationsgruppernas utlåtanden.

Vid sammansättandet av delegationen har den övergripande sakkunskapen, genomslaget och representativiteten beaktats. Av den anledningen har styrelsen ansett det viktigt att involvera både AUS anställda och styrelsen i delegationen. De anställda fungerar som ersättare med beaktande av delegationens representativitet. Dessutom följer generalsekreteraren och informatören med som observatörer. Delegationens ordförande väljs senare.

 

Ordinarie delegater i AUS FSF-delegation år 2017:

Antti Kaivola

Elina Kuutti

Emmi Kosomaa

Ilkka Särkiö

Ingrid Schulman

Joona Orpana

Jyri Heimo

Kalle Pirinen

Katariina Helin

Onni Lampi

Oskar Niemenoja

Peppi Seppälä

Rosa Nylen

Ville Myllylä

 

Ersättare för FSF-delegaterna:

Elli-Noora Kaurila

Henrik Kekarainen

Joel Kulikoff

Joonas Tietäväinen

Juho Paavola

Konsta Huuki

Lauri Jurvanen

Noora Vänttinen

Petteri Heliste

Pyry Huhtanen

Sameli Sivonen

Susanna Koistinen

Tapio Hautamäki

Valtteri Ahonen

 

Observatörer:

Niko Ferm (förhandlare)

Katarina Vesikko (informatör)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *