Föreningsbrev vecka 39/2017

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 39/2017

Visst beaktar ni medlemmarnas välbefinnande i er verksamhet, eller kanske ni vill bli bättre på det? Det lönar sig att be Aaltos studiepsykologer om tips. De träffar gärna också föreningsfolk! Läs mera i punkt 2.

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer.

24.9 Sista anmälningsdag för Campusfesten (se punkt 1)
3.10 Campusfest
28.11: AUS föreningsutbildning på finska, Design Factory
7.12: AUS föreningsutbildning på engelska, AUS kontor

Nyhetsbrevets innehåll 

  1. Anmäl din förening till Campusfesten!
  2. Funderar du på hur era medlemmar mår?
  3. Jobb på Teknologsillisen
  4. AUS föreningsutbildning på finska 28.11.2017 och på engelska 7.12.2017

 

  1. Anmäl din förening till Campusfesten!

Campusfesten är tillbaka den 3 oktober 2017 kl. 11–15 och platsen är gamla bekanta Otsvängen 1! I år söker vi föreningar som vill presentera sin verksamhet i form av ett stånd eller en station. Eftersom evenemanget i år utgör en del av Aalto Wellbeing Week är ett kriterium att föreningarnas verksamhet anknyter till temat välbefinnande.

Om ni är intresserade kan ni fylla i en ansökan senast den 24 september. Uppge i er ansökan på vilket sätt er förening eller station skulle passa in i detta evenemang!

Ansökan:

https://lomake.ayy.fi/aava/kampuskarkelot-2017/

Länk Aalto Wellbeing Week:

https://into.aalto.fi/display/events/Aalto+Wellbeing+Week+2-6.10.2017

 

  1. Funderar du på hur era medlemmar mår?

Aaltos studiepsykologer står gärna till förfogande om du ensam eller med din grupp vill fundera på den frågan. Vi besöker också gärna föreningarnas träffar.

Det bästa sättet att nå oss är att skicka e-post till opintopsykologi at aalto.fi.

 

  1. Jobb på Teknologsillisen

Vi erbjuder föreningarna möjligheten att tjäna pengar på Teknologtraditionsfestens sillis.

Vi behöver minst 15 entusiastiska hjälpare den 11 november kl. 8–22. Arbetsuppgifterna omfattar allt från morgonens arrangemang och matlagning till städningen efteråt. Vi betalar föreningen 1000 euro för arbetet.

Om er förening inte får ihop tillräckligt många personer kan två föreningar dela på arbetet. Det skulle ändå vara bäst om ett gäng kunde sköta hela uppdraget.

Anmälningar och frågor kan skickas till undertecknad.

Med vänlig hälsning,
Ilona Rahnasto
Teknologtraditionskommittén
0404154541
ilona.rahnasto at ayy.fi

  

  1. TTER:s tredje ansökningsrunda för år 2017 har öppnats!

TTER:s tredje ansökningsrunda för år 2017 har öppnats! Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS:s medlemmar och samfund som är verksamma inom AUS. TTER stöder verksamhet som strävar mot stjärnorna, får andra att också bli ivriga, hörs och syns.

Man kan ansöka om bidrag från TTER på två sätt: genom ansökningsrundorna som ordnas ca tre gånger om året och genom den fortlöpande ansökningen som är öppen under terminerna. Genom den fortlöpande ansökningen kan du ansöka om bidrag på högst 2000 €, medan storleken på projektbidragen i de egentliga ansökningsrundorna inte är begränsade.

Ansökningstiden går ut söndagen 1.10.2017 kl. 23.59. Anvisningarna för hur man fyller i blanketten och vilka bilagor som behövs till den finns på fondens nätsidor på adressen tter.ayy.fi. Bidrag ansöks med en webblankett som finns på adressen: https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Ansökningstiderna för alla ansökningsrundor vår 2017 och annan tilläggsinformation hittar du på TTER:s nätsidor. Kolla även Facebook-sidorna på adressen www.facebook.com/tterahasto.

 

5. AUS föreningsutbildning på finska 28.11.2017 och på engelska 7.12.2017

AUS föreningsutbildning ordnas i år på finska den 28 november i Design Factory i Otnäs.

Mer information om program och anmälning kommer senare. Men notera datumet i föreningens kalender redan i dag! Utbildningen ordnas också på engelska den 7 december på AUS kontor.

Du kan lämna in önskemål om utbildningen till studentkårens organisationssektor på adressen jarjestoasiat at ayy.fi.

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet at ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Ahto Harmo (ahto.harmo at ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *