#LuovutusAalto vol. 2!

Finländska frivilliga räddar liv varje dag – gör det du med!

Varje vardag behövs nästan tusen frivilliga blodgivare i Finland för att cirka 50 000 svårt sjuka patienter ska få den vård de behöver varje år. Därför utmanar Aalto-universitetets studentkår alla sina föreningar att ge blod för allas vårt bästa!

I våras gjordes totalt 34 bloddonationer under kampanjen. Det betyder att över 100 patienter fick hjälp. Den överlägsna segraren i tävlingen blev gillet för bioinformationsteknologi Inkubio med 23 donationer. Inkubio belönades med rungande applåder på AUS årsfest och fick också ett diplom från FRK och en gratis kväll i AUS bastulokaler. Inkubios diplom kan du se på Instagram!

 

Höstens kampanj börjar 2.10 och pågår fram till 30.11. Precis som i våras vinner de föreningar som gett mest blod totalt sett och i förhållande till medlemsantalet en kväll i en AUS-bastu och ett diplom från FRK. Dessutom får blodgivarna ett halarmärke från Finlands Röda Kors i samband med blodgivningen. De grupper som får ihop minst 10 bloddonationer på ett år får också ett diplom och sitt namn på Blodtjänsts webbplats.

Kampanjen är en del av Blodtjänsts Finland 100-kampanj som utmanar blodgivarteam att donera 10 000 påsar blod under självständighetsåret 2017! Mer om kampanjen på Blodtjänsts kampanjsida.

 

Anvisningar för deltagare:

  1. Registrera din förenings BlodGrupp på adressen fi/ryhmat. Namnge er BlodGrupp AUS + [föreningens namn].
  • Om din förening deltog i kampanjen redan förra gången behöver du inte grunda någon ny grupp.

 

  1. Anmäl din förening också till AUS med AUS blankett.
  • Informatören är dum och lyckades inte logga in på kampanjsidan, så bannern har fortfarande en gammal kampanjbild.
  • Vi upprepar, om din förening redan deltagit behöver du inte anmäla den på nytt.

 

  1. Donera blod ensam eller i grupp hos Blodtjänst och kom ihåg att uppge BlodGruppens namn när du ger blod! Ta också med ett officiellt identitetsbevis!
  • Under hösten ordnar AUS också blodgivningsställen i Otnäs och förhoppningsvis på de övriga campusen.
  • I våras glömde en del blodgivare att meddela sin förening och nämnde bara att de deltar i kampanjen, så vissa donationer bokfördes inte på rätt grupp. Sadness.
  • Om ni är flera som vill ge blod samtidigt ska ni komma överens om en tid på förhand genom att ringa blodgivningsbyrån. En lämplig gruppstorlek är 4–6 personer och det lönar sig att reservera en timme för blodgivningen.
  • Testa på förhand om du kan ge blod på adressen fi. Du kan också ringa det avgiftsfria infonumret för blodgivare om du har hälsorelaterade frågor , tfn 0800 0 5801 (vardagar 8–17).

 

  1. Anmäl dig på AUS Facebook-evenemang! Använd hashtaggarna #LuovutusAalto och #BlodGrupp i sociala medier! Utmana dina vänner!

 

Var kan jag ge blod?

 

Kontaktinformation

  • Blodtjänsts kontaktperson, sjukskötare Linda Holmström, linda.holmstrom@veripalvelu.fi tfn 029 300 1030
  • AUS kontaktperson, informatör Katarina Vesikko, tiedottaja@ayy.fi, 0505209440

 

blodtjanst.fi

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *