AUS valde delegationsordförande och styrelsebildare för 2018

Meddelande
Aalto-universitetets studentkår
17.11.2017
Får publiceras

 

Delegationen för Aalto-universitetets studentkår (AUS) valde på sitt möte 15.11.2017 styrelsebildare och delegationsordförande för år 2018. Delegationsordföranden heter Onni Lampi och styrelsebildaren Noora Vänttinen.

Delegationens nya ordförande Lampi studerar telekommunikationsteknik för femte året. År 2017 har han suttit i AUS styrelse med boende och fastigheter som ansvarsområde. Hans arbetsuppgifter har handlat om utveckling av fastigheterna, ändringar i fastighetsbeståndet samt boende som service och grogrund för gemenskap. Studentcentrumet och dess lokalprogram har varit Lammis största projekt under året i styrelsen. Tidigare har Lampi varit gruppordförande i delegationen och frivilligarbetat som chefredaktör för Radiodiodi. Han har också varit ISO-chef i sitt gille.

”Det känns fantastiskt och jag ser fram emot att få utveckla delegationens verksamhet i en mer diskuterande riktning” säger Lampi. ”Mitt mål för det kommande året är att delegationsmedlemmarna ska uppleva möten och andra träffar som värdefulla möjligheter att påverka.”

Till styrelsebildare valdes Noora Vänttinen, magisterstuderande vid högskolan för elektroteknik. År 2017 har hon också suttit i AUS styrelse med ansvar för kommunikationen, varumärket, museet och arkivet. Tidigare har Vänttinen varit aktiv bland annat i projektet Tempaus 2016.

”Känslan är ganska obeskrivlig. Men nu finns det ingen tid för vila, för jag ska ta itu med den kanske svåraste uppgiften under min tid vid Aalto – att bilda en styrelse. Jag ser ändå fram emot nästa veckor!” säger Vänttinen. ”Om det här skedet lyckas tar vi nästa år många viktiga steg mot vår vision: AUS – Världens bästa studentliv.”

Styrelsebildaren lägger fram ett förslag på styrelse för 2018 för delegationen, som väljer den nya styrelsen på sitt möte 29.11.2017.

AUS styrelseordförande år 2017 Joona Orpana gratulerar de nyvalda.

”Onni och Noora är riktiga Aaltomänniskor. Det har varit en ära att följa med deras fartfyllda arbete för att inspirera andra och deras utveckling som genuina påverkare”, säger Orpana och blickar också framåt. ”Jag ser med stolthet fram emot hur de kommer att ta tyglarna och leda oss på vägen mot världens bästa studentliv. Det lönar sig att söka eller tipsa en vän, för snart tillsätts platserna i styrelsen eller som frivillig och det kommer att bli ett fantastiskt år!”

 

Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för Aalto-universitetets cirka 15 000 studerande. AUS bevakar sina medlemmars intressen speciellt i högskolepolitiska och studiesociala frågor. Delegationen är AUS högsta beslutande organ som bland annat väljer studentkårens styrelse och godkänner budgeten.

 

Mer information:

Noora Vänttinen, styrelsebildare 2018, noora.vanttinen@ayy.fi, 040 731 6120
Onni Lampi, delegationsordförande 2018, onni.lampi@ayy.fi, 050 520 9444
Niko Ferm, generalsekreterare, niko.ferm@ayy.fi, 050 520 9415

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *