Veckobrev 2/2018

Det här är AUS veckobrev 2/2018. I veckobrevet hittar du nyheter och annan nyttig information från AUS, föreningarna och sektionerna.

 

God fortsättning på det nya året 2018! Här kommer årets första veckobrev. Vid årsskiftet fick AUS en ny informatör. Med det här veckobrevet kommer också en hälsning från den nya informatören Siiri Liitiä!

Om du vill få din egen text publicerad i veckobrevet ska du skicka den i slutgiltig form till adressen tiedotteet@ayy.fi senast torsdag kl.10 föregående vecka.

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen /sv/foreningar/foreningsbrev

 

Vecka 2

10.1 Provsjungning för polyteknikernas kör  /blog/events/polyteknikkojen-kuoron-koelaulut-23/
10.1 Korsets gille: Sami Liedes – Det himmelska riket /blog/events/ristin-kilta-sami-liedes-taivasten-valtakunta/

Vecka 3

17.1 Provsjungning för polyteknikernas kör /blog/events/polyteknikkojen-kuoron-koelaulut-24/

 

AUS INFORMERAR

  1. AUS rekryterar: sakkunnig för utbildningspolitik, intressebevakningssakkunnig och verksamhetsledare för TOKYO
  2. Vill du designa AUS och TOKYO:s gemensamma designkalender för läsåret 2018–19?

MOTION

  1. Pröva på poledance

ÖVRIGT

  1. Teknologseglarnas skepparkurser är tillbaka
  2. Några platser kvar på må bra-workshopparna
  3. Bli medlem i internationella sektionen Mosaic!
  4. Anmäl dig till projektkursen Water Hackathon

 

AUS INFORMERAR

 

1. AUS rekryterar: sakkunnig för utbildningspolitik, intressebevakningssakkunnig och verksamhetsledare för TOKYO

AUS rekryterar! Ansök nu:

Sakkunnig för utbildningspolitik

AUS söker en sakkunnig för utbildningspolitik för en tillsvidareanställning på heltid. Den sakkunniga arbetar med studenternas intressebevakning och är även ansvarig för valet och utbildningen av studentrepresentanter, samarbetet med studenter och studentorganisationer samt rådgivningen för studenter i frågor som gäller deras rättsskydd.

Låter det här som ett jobb för dig eller för någon du känner? Ansökningstiden går ut onsdagen den 10 januari. Läs mer: /sv/blog/2018/01/02/aus-soker-sakkunnig-for-utbildningspolitik/

Intressebevakningssakkunnig och verksamhetsledare för föreningen TOKYO

AUS söker för ett familjeledighetsvikariat fram till den 31 januari 2019 en heltidsanställd intressebevakningssakkunnig som samtidigt sköter uppdraget som verksamhetsledare för TOKYO, föreningen för konst- och designstudenter. Till arbetsuppgifterna hör bland annat administration, planering och evenemangsproduktion inom ramen för TOKYO:s verksamhet. Den sakkunniga deltar också i planeringen och genomförandet av Aalto ARTS flytt sommaren 2018.

Intresserad? Ansökningstiden går ut onsdagen den 10 januari. Läs mer: /sv/blog/2018/01/02/aus-soker-intressebevakningssakkunnig-for-arts-och-verksamhetsledare-for-tokyo/

 

2. Vill du designa AUS och TOKYO:s gemensamma designkalender för läsåret 2018–19?

AYY <3 TOKYO

TOKYO:s legendariska designläsårskalender har utkommit sedan 1975. År 2018 flyttar konst- och designstudenterna till Otnäs, och för att uppmärksamma flytten slår AUS och TOKYO ihop sig för att producera en gemensam, fantastisk designkalender som delas ut till alla Aaltostudenter.

Kalenderdesignern väljs bland studenterna i en traditionell tävling. Tävlingen avslutas den 26 januari. Läs mer och sök: /sv/blog/2017/12/16/designa-aus-och-tokyos-gemensamma-designkalender-for-lasaret-2018-19/

 

MOTION

 

3. Pröva på poledance

Med det nya året börjar också Otankos nyvbörjarteknikpass.

Veckorna 2 och 3 får vem som helst delta i våra Beginner Technique Class-pass utan förhandsanmälan. Passen hålls på onsdagar, torsdagar och söndagar i Föreningslokalen (Bistervägen 1). Vi utmanar var och en att pröva på en ny idrottsgren – och ta med en kompis! Exakta tider och mer info: https://otanko.ayy.fi/?page_id=1353!

P.S. För längre hunna startar också vårt krävande teknikpass!

 

ÖVRIGT

 

4. Teknologseglarnas skepparkurser är tillbaka

Bästa seglare eller seglingsintresserade! Vill du lära känna navigationens mysterier? Vem väjer för vem? Vad är det för skillnad mellan prickboj och bojprick, och hur hittar man till den mysigaste bastuholmen? Håll ögonen öppna, för Teknologseglarnas traditionella navigeringskurser som är auktoriserade av navigationsförbundet börjar inom kort och du kan anmäla dig redan nu!

Skärgårdsskepparkursen är en grundkurs i navigeringens teori och sjötrafikens regler. Undervisningen börjar med grunderna, så du behöver inga förhandskunskaper. På kustskepparkursen fördjupas kunskaperna och kompletteras med bl.a. tidvatten, väderlära och radaranvändning. Om du vill kan du delta i båda kurserna samtidigt.

Skärgårdsskepparkursen startar tis 20.2 kl. 17.30–20.00 och kustskepparkursen tors 1.3 samma tid. Båda kurserna avslutas 20.4 kl. med en tentamen kl. 18–22 och kostar 75 €/st, enbart examen 45 €.

Mer info, anmälningar och medlemskap:
Skärgård: https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=211
Kust: https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=214

 

5. Några platser kvar på må bra-workshopparna

Du hinner fortfarande anmäla dig till de må bra-workshoppar som ordnas i januari–februari.

Power of Imperfection

När du är snäll mot dig själv kan du leva fullt ut, utan att bli rädd eller utmattad. Att vara snäll mot sig själv är en väg till framgång eftersom det hjälper dig omorientera dig när du möter hinder och svårigheter. Välkommen till en workshop där vi tränar nya tankemodeller och utför mindfulnessövningar som hjälper oss utveckla en accepterande och medkännande inställning till oss själva.

Våren 2018 hålls workshoppen på måndagar kl. 10.00–12.00, 15.1–5.2.2018, klassrum Majakka (M140), Otsvängen 1. Workshoppen är finskspråkig. Mer info och anmälningar: opintopsykologi@aalto.fi

Mindful tools for stress management (English)

Feeling stressed or anxious? Come and get new ideas on how to boost your wellness.  During the workshop we learn how to

  • observe our thoughts, feelings and bodily sensations more clearly
  • be more self-compassionate
  • reduce stress

The workshop is held on Mondays 14:00 – 16:00 hrs, January 15th to February 5th, Otakaari 1, class room Majakka (M140). For more information and enrollments, e-mail opintopsykologi@aalto.fi

 

6. Bli medlem i internationella sektionen Mosaic!

Är du intresserad av internationella evenemang? Vill du bekanta dig med nya kulturer, men du har inte tid eller pengar att resa? Har du nya idéer, men inte resurser att genomföra dem? Vill lära känna din studentkår närmare?

Om du svarade ja till ens en av frågorna, kan AUS internationella sektion Mosaic vara något för dig! Som frivillig lär du dig projektledning, samarbete och evenemangplanering. Samtidigt får du livslånga vänner från hela Aalto. Du behöver bara lite motivation och tid och du får ta del av vad Aalto-gemenskapen har att erbjuda.

Skriv en kort ansökan till ordföranden på emmi.kosomaa(at)ayy.fi. Om du har frågor kan du ta kontakt på telegram @emmialina. DL är den 14.1.

 

7. Anmäl dig till projektkursen Water Hackathon

Ännu i dag hinner du anmäla dig till projektkursen Water Hackathon.

Projektkursen Water Hackathon 19.1–2.2.2018

Vill du utveckla din expertis inom vattenhushållning och miljö? Är du intresserad av att utveckla och producera appar? Har du idéer om hur positioneringsteknologi kan utnyttjas i kreativ problemlösning? Visa vad du kan på kursen Water Hackathon!

Aalto-universitetet ordnar i samarbete med Finlands miljöcentral, CGI och Karttakeskus en unik Hackathonkurs där studenterna i tvärvetenskapliga team kommer att utveckla lösningar som anknyter till Finlands vattenresurser.

Det blir ett fantastiskt veckoslut då du får lösa intressanta utmaningar och samla meriter för ditt CV och poäng (3 sp) för studieregistret. Läs mer och anmäl dig senast 8.1.2018 på adressen http://www.karttakeskus.fi/water-hackathon/

GIS-EV, Water Hackathon, 3 sp, Aalto-universitetet, 19.1–2.2.2018.
(Kursen kan godkännas antingen i WAT-programmet: WAT-E3010 eller CCIS-programmet: CS-E4004)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *