Föreningsbrev för vecka 3/2017

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

 

Det här är AUS föreningsbrev vecka 2/2018

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer.

12.1. Deadline för anmälningar till Vinterdagen

16.1. Vinterdagen (se 1)

21.1. TTER:s DL (se 2)

Nyhetsbrevets innehåll

  1. Ordna program på Vinterdagen 16.1
  2. TTER:s första ansökningsrunda för år 2018 har öppnats!
  3. Ändringar i AUS föreningsreglemente
  4. Presentationerna från AUS föreningsutbildning på webben
  5. Save the date: säkerhetsutbildning 26.1.2018

  

  1. Ordna program på Vinterdagen 16.1

Hej och gott nytt år!

Vintern, snön och det nya året betyder att det är dags för Vinterdagen igen! Som vanligt behöver Vinterdagen också programarrangörer. Alla föreningar, gillen och ISOpersoner är varmt välkomna att sätta upp kontroller för förstaårsstudenterna. Tipsrundan ordnas på tisdag 16.1 och kontrollerna är öppna mellan kl. 14.30 och kl. 17.30. Otnäs bastur står varma från och med kl. 17 och After Ski-efterfesten börjar i Smökki kl. 20.00.

Anmäl din kontroll senast fredag 12.1 med formuläret: http://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/talvipaivan-rastinpitajaksi-checkpoint-for-winter-day-16-1/

Mer om evenemanget finns också på Facebook: https://www.facebook.com/events/152910288672536/

Tveka inte att ta kontakt om ni har frågor!

 

Med vänliga hälsningar,

Lauri Nyrhilä

Phuxmajor

Aalto-universitetets studentkår AUS

+358 40 1959210 | lauri.nyrhila@ayy.fi

 

  1. TTER:s första ansökningsrunda för år 2018 har öppnats!

TTER:s första ansökningsrunda för år 2018 har öppnats! Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS:s medlemmar och samfund som är verksamma inom AUS. TTER stöder verksamhet som strävar mot stjärnorna, får andra att också bli ivriga, hörs och syns.

Man kan ansöka om bidrag från TTER på två sätt: genom ansökningsrundorna som ordnas ca tre gånger om året och genom den fortlöpande ansökningen som är öppen under terminerna. Genom den fortlöpande ansökningen kan du ansöka om bidrag på högst 2000 €, medan storleken på projektbidragen i de egentliga ansökningsrundorna inte är begränsade.

Ansökningstiden går ut söndagen 21.1.2018 kl. 23.59. Anvisningarna för hur man fyller i blanketten och vilka bilagor som behövs till den finns på fondens nätsidor på adressen tter.ayy.fi. Bidrag ansöks med en webblankett som finns på adressen: https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Ansökningstiderna för alla ansökningsrundor vår 2018 och annan tilläggsinformation hittar du på TTER:s nätsidor. Kolla även Facebook-sidorna på adressen www.facebook.com/tterahasto.

 

  1. Ändringar i AUS föreningsreglemente

AUS delegation beslutade på sitt möte 7/2017 2.11 att ändra de förpliktelser i föreningsreglementet som gäller föreningarnas medlemsantal och hur medlemsantalet ska rapporteras. Den exakta förpliktelsen dvs. minst sju (7) medlemmar som också är AUS-medlemmar gällde tidigare endast föreningar i den första förteckningen. Delegationen beslutade att införa en motsvarande förpliktelse också för föreningarna i den andra förteckningen. I fortsättningen ska alltså även föreningar i den andra förteckningen ha minst sju (7) medlemmar som också är medlemmar i AUS. Kravet på att minst 60 procent av föreningens röstberättigade medlemmar är medlemmar av studentkåren gäller däremot också i fortsättningen endast föreningar i den första förteckningen.

För att kontrollera medlemsantalet beslutade delegationen att ålägga alla föreningar skyldigheten att i samband med föreningsanmälningarna rapportera antalet medlemmar och ange hur många av föreningens medlemmar som också är medlemmar av studentkåren. Det här innebär att medlemsantalet i de föreningar som redan finns i registret följande gång granskas i samband med föreningsanmälningarna våren 2018. Liksom tidigare granskas föreningsanmälan utifrån de uppgifter föreningen infört i systemet TAHLO.

Uppdaterat föreningsreglemente: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=12615842

Eventuella frågor kan skickas till kommunikations- och föreningssakkunniga Ahto Harmo på adressen jarjestoasiat@ayy.fi.

 

  1. Presentationerna från AUS föreningsutbildning på webben

Största delen av presentationerna från den finskspråkiga föreningsutbildningen finns nu på AUS webbplats på adressen /yhdistykset/palvelut/koulutus-ja-kurssit/yhdistyskoulutus/.

Presentationerna från den engelskspråkiga föreningsutbildningen finns på adressen /en/associations/services/training-and-courses/association-training/.

En del av presentationerna saknas fortfarande, men kommer att laddas upp inom kort.

 

  1. Save the date: säkerhetsrelaterad utbildning 26.1.2018

AUS ordnar i samarbete med Studentkåren vid Helsingfors universitet (HUS) en utbildning kring säkerhet och trakasserier 26.1 i Otnäs. Mer info och anmälningar nästä veckan. Utbilcningen är på finska.

  

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet at ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Ahto Harmo (ahto.harmo at ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *