ANSÖKNINGSDEADLINE HAR FÖRLÄNGTS: AUS söker sakkunnig för utbildningspolitik

Typ: Tillsvidareanställning, heltid, 37,5 h
Studieskede: Högskolestudier
Anställningens startdatum: så snart som möjligt
Placering: Otsvängen 11, Esbo
Lön: Enligt lönegrupp III i kollektivavtalet för studentkårer, från cirka 2100 €
OBS! Ansökningsdeadline har  förlängts. Ny deadline: 23.1.2018

Den sakkunniga för utbildningspolitik arbetar i studentkårens intressebevakningssektor. Inom sektorn arbetar också de sakkunniga för socialpolitik och internationella ärenden samt chefen för kommunikation och påverkansarbete. De sakkunniga arbetar tätt tillsammans med studentkårens styrelsemedlemmar. Den sakkunnigas befattningsbeskrivning inkluderar intressebevakning vid universitetet och i den internationella utbildningspolitiken till exempel inom studieadministration, utveckling av Aalto-universitetet och studenternas rättsskydd.

Den sakkunniga deltar i arbetsgrupper inom dessa ansvarsområden och utarbetandet av utlåtanden med anknytning till dem. Den sakkunniga är också ansvarig för valet och utbildningen av studentrepresentanter, samarbetet med studenter och studentorganisationer inom utbildningspolitiken samt rådgivningen för studenter i frågor som rör deras rättsskydd. År 2018 kommer sektorns verksamhet att fokusera på uppdateringen av policydokument, teman med anknytning till studenternas välbefinnande samt AUS påverkansarbete i riksdagsvalet. Studentkårens särskilda teman under de kommande åren är utvecklingen av studenternas välbefinnande och studieförmåga samt uppmuntrandet av samhällelig påverkan.

Den sakkunniga sätter sig mångsidigt in i olika ärenden, bereder studentkårens policyriktlinjer och utför påverkansarbete i enlighet med dem samt företräder studenternas perspektiv i möten med olika intressentgrupper. Intressebevakningen sker lokalt i Aaltogemenskapen, regionalt i huvudstadsregionen och på riksnivå. Arbetet i studentkåren och med universitetet kräver en entusiastisk inställning till utveckling, ett självständigt grepp och initiativförmåga, förmåga att effektivt verkställa beslut samt ett strategiskt spelöga. Alla våra sakkunniga sköter också kommunikationen om sina egna ansvarsområden.

Av de sökande förutsätter vi:

  • Högskolestudier
  • Erfarenhet av studentintressebevakning
  • Insikter i studenternas rättsskydd och de ovannämnda ansvarsområdena
  • Förmåga att uppfatta omfattande helheter och tillägna sig nya saker
  • förhandlingsfärdigheter och förmåga att anpassa sig i föränderliga situationer

Som merit räknas

  • Kunskaper om lagstiftningen i anslutning till befattningsbeskrivningen,
  • kunskaper i engelska och svenska
  • erfarenhet från studentkårer eller organisationer

Kunskaper till exempel om förvaltningslagen, intresse för universitetspedagogik eller kännedom om den nationella utbildningspolitiken kan vara till fördel i arbetet.

Vi erbjuder

  • mångsidiga och utmanande uppgifter där du kan förverkliga egna idéer och utveckla din kompetens
  • stöd av ett kunnigt team i en föränderlig och entusiastisk arbetsgemenskap i en ungdomlig organisation
  • möjlighet att kombinera jobbet och studier!
  • möjlighet att ansöka om en av de bostäder AUS äger
  • möjlighet till distansarbete och en fungerande arbetsmiljö i Otnäs, med goda trafikförbindelser vid Västmetron.

Om du är den vi söker ska du skicka ansökan och CV senast 23.1.2018 till adressen rekrytointi@ayy.fi. Skicka dokumenten i pdf-format.

Vi bekräftar att ansökningarna kommit fram. Vi försöker ordna intervjuerna på tor-fre 25.-26.1. och meddelar därefter så snabbt som möjligt om valet.

Under ansökningsprocessen kommer vi att kontakta de referenspersoner som de sökande som går vidare har uppgett. Uppge kontaktuppgifterna i din meritförteckning eller ansökan redan i ansökningsskedet.  Mer information ger den sakkunniga för utbildningspolitik Susanna Koistinen (050 520 9438) 3–5.1.2018 och generalsekreterare Niko Ferm (0505209415).

Aalto-universitetets studentkår (AUS) är en intressebevaknings- och serviceorganisation för nästan 15 000 studerande. Sammanlagt sysselsätter AUS cirka 50 personer och inom studentkåren verkar tiotals frivilliga och organisationer. På universitetsfältet är AUS en ung och innovativ aktör som erbjuder möjligheter att förverkliga egna idéer och utforma nya lösningar. Arbetsmiljön är modern och ytterst flexibel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *