Heikki Isotalo ny påverkans- och kommunikationschef vid AUS

Heikki Isotalo börjar som AUS nya påverkans- och kommunikationschef onsdagen den 7 februari. Isotalo har varit studentaktiv i Åbo och kommer till AUS från Studentkåren vid Helsingfors universitet.

Isotalo blev magister från Helsingfors universitet med huvudämnet politisk historia år 2016. Studentkårernas sak är fortfarande hans.

Heikki Isotalo. Bild: Juha Laurila

”Jag studerade nyligen själv, så jag kan identifiera mig med de frågor som är viktiga för studenterna.”

Isotalo har en lång bakgrund som både aktiv och anställd i olika studentkårer.

”Jag tog min kandidatexamen vid Åbo universitet, där jag var medlem och ordförande i studentkårens styrelse. Jag var också med i olika studentföreningar och hade olika förtroendeuppdrag”, säger han.

Det senaste året har Isotalo varit anställd av Studentkåren vid Helsingfors universitet som sakkunnig för utbildningspolitik.

”Ett tag jobbade jag med kommunikation och journalistik, men efter att ha tagit examen återvände jag till studentkårsvärlden”, säger han.

Påverkans- och kommunikationschef är en ny befattning inom AUS. Chefen planerar, leder och genomför studentkårens intressebevakningsarbete och leder intressebevaknings- och kommunikationsteamen.

Isotalo sökte jobbet på grund av Aaltogemenskapens goda rykte.

”Aalto-universitetet och AUS är särpräglade aktörer i den finländska universitetsvärlden. De har en framåtanda och bryter upp gamla strukturer på ett sätt som stimulerar mig själv”, säger Isotalo.

Isotalo tror att också han själv kommer att utvecklas genom mötena med studenter från olika inriktningar och den framåtblickande andan i studentkåren.

”Det mest intressanta i arbetet är hur vi ska öka AUS genomslag och engagera studenter från alla studieområden i verksamheten. I arbetet kombineras studentkårens roll som påverkare och fostrare – vi behöver våra medlemmar för att verksamheten ska lyckas!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *