AUS fick ny IT-expert, AD och informatör

AUS personal har utökats med nya ansikten före och efter årsskiftet. I december började IT-experten Petteri Nummela och AD:n Aino Korpinen, i början av januari informatören Siiri Liitiä.

IT-experten Petteri Nummela studerar informationsteknologi vid Aalto-universitetet. Hos AUS ansvarar han för att administrera och utveckla IT-systemen och förvalta den datatekniska utrustningen.

Nummela fick höra om det lediga jobbet på ett ovanligt sätt.

”I gillets chatt frågade jag var det skulle finnas gratis utrymme för en server rack, alltså ett torn med fasta servrar. Någon tipsade att jag borde söka jobbet på AUS, att de säkert har rum. Jag fick jobbet men någon plats har jag ännu inte”, säger Nummela med ett skratt.

I början av december började också AD:n Aino Korpinen. Hon är medianom inom visuell kommunikation från Satakunta yrkeshögskola och studerar i magisterprogrammet för digital kultur vid Åbo universitet.

AD:n ansvarar för produktionen av grafik och illustrationer och visualisering av text för AUS digitala och tryckta publikationer. Korpinen bygger upp AUS visuella profil utifrån den nya varumärkesprofilen som offentliggörs i början av 2018.

”Jag ser fram emot att ta itu med de stora helheterna, såsom visualiseringen av AUS årsberättelse. AD:n påverkar från första början AUS utseende i olika kanaler”, säger Korpinen.

Informatören Siiri Liitiä började hos AUS i början av januari. Hon är medianom från Åbo yrkeshögskolas konstakademi, utbildningsprogrammet för journalistik, och har tidigare jobbat i teaterbranschen med kommunikation och marknadsföring.

Informatören ansvarar för planeringen och genomförandet av AUS dagliga kommunikation som en del av kommunikationsteamet. Till exempel sammanställer hon AUS veckobrev, samordnar AUS konton på sociala medier och skriver olika slags texter från pressmeddelanden till Facebookuppdateringar.

”Det är roligt att få bekanta sig med allt som händer i Aaltogemenskapen. Det bästa med jobbet är att det är så mångsidigt. Det blir inte tråkigt när man får berätta om fastlagsjippot och presidentvalsdebatten på en och samma dag”, säger Liitiä.

Alla tre nyanställda håller med om att AUS är en inspirerande arbetsgemenskap.

”Det är roligt att få jobba med människor i sin egen ålder”, säger Korpela.

”Personalen är så ung och ungdomlig att stämningen är helt annorlunda jämfört med ett så kallat vanligt kontorsjobb”, säger Nummela.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *