Aalto-universitetets studentkår söker högskolepraktikanter

Aalto-universitetets studentkår är en dynamisk service- och intressebevakningsorganisation som representerar 15 000 studenter, och nu har du chansen att testa dina färdigheter hos oss! AUS söker 1–3 praktikanter för mångsidiga uppgifter.

 

Möjliga arbetsbeskrivningar

Praktikant inom organisationsutveckling

Dina uppgifter inkluderar olika stöduppgifter inom organisationsiutveckling och arbetshälsa. Du arbetar tätt tillsammans med studentkårens ekonomichef, generalsekreterare och HR-chef. En av dina viktiga uppgifter är att bidra till att ta fram studentkårens kvalitetshandbok.

Automationspraktikant

Under arbetspraktiken överväger du vilka funktioner inom AUS som kunde automatiseras. Automation har övervägts till exempel för sammanställningen och distributionen av veckobrevet, processen för beviljandet av verksamhetsbidrag samt studentkårens informationsförmedling i allmänhet.

Projektfinansieringspraktikant

För många organisationer och offentliga aktörer finns flera olika finansieringskanaler. Processerna för att skaffa finansiering är emellertid komplicerade. Under arbetspraktiken är din uppgift att undersöka olika projektfinansiärer och fundera på vilka som skulle vara lämpliga för studentkåren.

Praktikant inom frivilligverksamheten

I studentkåren och Aaltogemenskapen görs omfattande frivilligarbete. Under praktikperioden funderar du på vilka olika former av stöd de frivilliga behöver för att lyckas i sitt arbete. Dessutom överväger du hur det här stödet kan ordnas så att den förvärvade kompetensen erkänns som en del av studierna.

Praktikant inom tjänstedesign

I år har studentkåren flera projekt där tjänstedesign kan utnyttjas. De två mest betydande är AUS studentcentrumsprojekt och uppdateringen av studentkårens webbplats. Dessutom är kartläggningen av medlemsnöjdheten och förbättringen av kundförståelsen möjliga framtida utvecklingsmål. Tjänstedesign kunde också utnyttjas på många andra sätt.

Praktikant inom dataanalys

Insamling och analys av data är just nu en växande trend i varje företag. Ur studentkårens synvinkel har frågan inte egentligen diskuterats. Under din praktikperiod får du göra omfattande intervjuer i organisationen och överväga hurdana data vi behöver som stöd för vår egen verksamhet, och hur de kan gynna oss.

Kommunikationspraktikant

Som kommunikationspraktikant får du pröva nya kommunikationsverktyg och kommunikationssätt för att bättre nå studentkårens medlemmar och intressentgrupper.

Praktikant inom främjandet av studenternas välbefinnande

Ett av studentkårens och universitetets huvudteman år 2018 är studenternas välbefinnande. Under praktikperioden får du fundera på och genomföra olika åtgärder för att långsiktigt förbättra studenternas välbefinnande.

Arkivpraktikant

Som arkivpraktikant får du bekanta dig med den offentliga förvaltningens lagstadgade arkiveringsuppgift och utveckla arkiveringsverksamheten.

Finns det någon uppgift du skulle vara särskilt bra på men som saknas på listan? Berätta om den och hur den skulle gynna AUS.

 

Vem kan söka?

Det är viktigt att praktiken också anknyter till praktikantens studier. Vi betalar lön för praktikperioden och önskar att praktikanten har tillgång till högskolans praktikstöd. Mer information om Aalto-universitetets praktikstöd finns här: https://into.aalto.fi/display/ficareerweb/Harjoittelu+ja+harjoittelun+apurahat

Även studenter från andra högskolor kan söka praktikplatserna.

Tidpunkten för praktiken

Praktikperioden är tre månader och vi kan komma närmare överens om tidpunkten. Praktiken ska dock äga rum under tiden april–augusti. Det är till exempel möjligt att, beroende på praktikens innehåll, avlägga praktiken i maj–juli eller kombinationen maj, juni och augusti.

Av praktikanterna förväntar vi oss

  • Iver att skapa världens bästa studentliv i Aaltogemenskapen
  • Förmåga att uppfatta omfattande helheter
  • Goda interaktionsfärdigheter
  • En positiv inställning till utveckling och teamarbete
  • Flytande muntliga och skriftliga kunskaper i finska och engelska

Ansökningsprocessen

  1. Skicka din ansökan och cv i tillämpliga delar till adressen rekrytointi@ayy.fi.
  2. Ange i din ansökan vilka uppgifter du vill ha och varför du vill avlägga din praktik just hos oss.
  3. Ange också vilken tidpunkt som passar dig.

Vi tillsätter praktikplatserna så fort vi hittat lämpliga sökande, så det gäller att handla snabbt!

 

Aalto-universitetets studentkår (AUS) är en intressebevaknings- och serviceorganisation för nästan 15 000 studerande. Totalt sysselsätter AUS cirka 40 personer och inom studentkåren verkar hundratals frivilliga och föreningar. På universitetsfältet är AUS en ung och innovativ aktör som erbjuder möjligheter att förverkliga egna idéer och utforma nya lösningar. Arbetsmiljön är ungdomlig och flexibel.  Att kunna erbjuda studentbostäder till ett rimligt pris i närheten av studieplatsen hör till AUS centrala medlemstjänster. AUS har cirka 2 500 bostäder som hyrs ut till AUS medlemmar. AUS betonar mångfald och likabehandling i sin verksamhet. Vi efterlyser sökande med olika bakgrunder och kön.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *