AUS fick ny kommunikations- och föreningssakkunnig och ny försäljningssamordnare

I februari började den förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen och försäljningssamordnaren Rasmus Ruohola sina jobb på AUS. Läs mer om våra nyaste anställda!

AUS nya kommunikations- och föreningssakkunniga Essi Puustinen känner Aaltogemenskapen sedan tidigare. Hon har studerat materialteknik på Högskolan för kemiteknik. Sedan hon tog sin examen har hon arbetat som studentombud och medlemskapsansvarig på Teknikens Akademikerförbund.

Under studietiden var Puustinen bland annat phuxfältväbel i Bergsmannagillet och introducerade förstaårsstudenterna i teknologkulturen. Hon har varit producent för Teknologspexet och haft andra mindre uppdrag.

”Det är roligt att få uppleva AUS verksamhet och Aaltos studentgemenskap ur den anställdas synvinkel och se hur de utvecklats sedan jag lämnade universitetet”, säger Puustinen som utexaminerades år 2015.

Den kommunikations- och föreningssakkunniga utbildar, stöder och ger råd till de över 200 olika föreningar som verkar inom AUS, delar ut verksamhetsbidrag och sköter AUS föreningsregister. Hon har också många olika kommunikationsrelaterade uppgifter inom studentkåren.

”Det gäller att sätta sig in i föreningslagen. Det är roligt att få hjälpa och utbilda andra och samtidigt utveckla mina egna kommunikationsfärdigheter”, säger Puustinen.

Trots att hon själv studerat vid Aalto är hon överraskad av Aaltogemenskapens mångsidighet.

”Det är intressant att närmare sätta sig in i vilka sammanslutningar som verkar inom AUS och hur de ständigt blir fler. Till exempel kommer en grupp att bygga sin egen formel 1-bil. Coolt att sådant görs!”

I sektorn för företagsrelationer har försäljningssamordnare Rasmus Ruohola inlett sitt arbete. Hans uppgift är att hitta nya företagskontakter för AUS, förhandla fram avtal och planera samarbetet med företagen.

Ruohola studerar bioinformationsteknologi vid Högskolan för elektroteknik. Han har erfarenhet av företagsrelationer från arbetet som företagsrelationsmästare i Inkubio, gillet för bioinformationsteknologistudenterna.

”Gillets företagsrelationer var intressanta och arbetet gick bra. Jobbet på AUS blev ledigt samtidigt som mitt arbete i gillet upphörde, så jag konstaterade att det var en fin chans att fortsätta på samma väg.”

Ruohola säger att han fått anpassa sig till att arbeta i en ny skala. Ansvaret känns större när man i stället för ett litet gille arbetar för hela AUS medlemskår på 15 000 personer. Ruohola har en optimistisk inställning till framtiden.

”Självklart förväntar jag mig framgångar”, säger han skrattande.

”Rekryteringsmässan som vi planerar för slutet av året är särskilt intressant för mig. Jag blev intresserad av den redan i fjol när AUS passade bollen till gillena och efterlyste våra vildaste idéer för att se vilka som kan genomföras. Det är fint att vara med och producera mässan”, säger han.

Puustinen och Ruohola påpekar att AUS personal finns till för studentkårens medlemmar. Det går alltid att skicka ett meddelande eller besöka huvudkontoret om man har tankar eller frågor.

”Jag hjälper de föreningsaktiva så gott jag kan i alla frågor de funderar över. Välkomna på besök”, säger Puustinen med ett leende.

”Om ni har goda idéer är det fritt fram att komma med tips! Hur vill ni att studentkåren ska samarbeta med företagen?” frågar Ruohola.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *