AUS föreningsbrev vecka 11/2018

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

 Det här är AUS föreningsbrev vecka 11/2018.

 Kommande evenemang och viktiga datum för föreningsfunktionärer
1.3–29.3 kl. 12.00 Föreningsanmälan och ansökan om verksamhetsbidrag (se punkt 1 och anvisningarna)
18.3 TTE-fondens ansökningsomgång avslutas (se punkt 2 och mer info)
18.3 Nomineringen för AUS uppvaktningar avslutas (se punkt 3 och mer info)
20.3 kl. 10 Deadline för anbud om valborgsstädningen (se punkt 4)
22.3 Anmälningstiden för ordningsvaktskursen går ut (se punkt 5)
29.3 Deadline för anmälningar om Otaxadministratörerna (se punkt 6)
8.2–6.4 #LuovutusAalto vol. 3 (kampanjsida)

Nyhetsbrevets innehåll
1. Föreningsanmälningar kan lämnas in och verksamhetsbidrag sökas 1.3 – 29.3 kl. 12.
2. TTER:s andra ansökningsomgång för 2018 har inletts!
3. Föreslå vem AUS ska uppvakta!
4. Vill er förening förtjäna pengar under valborg och första maj?
5. Utbilda dig till ordningsvakt på AUS bekostnad!
6. Otaxadministratörerna ska anmälas senast 29.3.

 

1. VIKTIGT: Föreningsanmälningar kan lämnas in och verksamhetsbidrag sökas 1.3 – 29.3 kl. 12

Inlämningen av föreningsanmälan och ansökan om verksamhetsbidrag pågår och avslutas på torsdag 29.3 kl. 12.00. Sätt igång i tid och fyll i ansökan stegvis, för processen kan ta tid.

Varje förening inom AUS ska fylla i en föreningsanmälan. Föreningar som underlåtit att fylla i anmälan två gånger i rad eller som fyllt i anmälan på ett klart bristfälligt sätt kan strykas ur AUS föreningsregister. Enbart de föreningar som hör till första förteckningen i AUS föreningsregister kan ansöka om verksamhetsbidrag. I systemet TAHLO eller hos organisationssektorn (jarjestoasiat at ayy.fi) kan du kontrollera vilken av föreningsregistrets förteckningar din förening hör till.

Så börjar du, Så gör du. Läs de heltäckande anvisningarna på /sv/blog/2018/02/28/inlamningen-av-foreningsanmalan-och-ansokan-om-verksamhetsbidrag/ (här finns svar på nästan alla frågor, läs noga)

Vad är verksamhetsbidraget? Mer info: /sv/foreningar/tjanster/verksamhetsbidrag/
Jag vet hur det funkar! Länk direkt till ansökningssystemet: http://tahlo.ayy.fi/
Frågor eller problem? Skicka ett meddelande till organisationssektorn (jarjestoasiat at ayy.fi) eller ring den föreningssakkunniga på 050 520 9442.

Verksamhetsbidragen och föreningsanmälningarna behandlas så snabbt som möjligt i april. Om eventuella förseningar meddelas separat.

 

2. TTER:s andra ansökningsomgång för 2018 har inletts!

TTER:s andra ansökningsomgång för 2018 har inletts. Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS-medlemmar och samfund i anslutning till studentkåren. TTE-fonden stöder verksamhet som siktar mot stjärnorna, engagerar andra, hörs och syns.

Det finns två sätt att söka bidrag: ansökningsomgångarna som ordnas cirka tre gånger om året och den fortlöpande ansökningstiden under terminerna. Under den fortlöpande ansökningsperioden kan du söka bidrag på högst 2 000 €, medan projektbidragen under de egentliga ansökningsomgångarna inte har någon övre gräns.

Ansökningstiden för den andra omgången år 2018 går ut söndagen den 18 mars 2018 kl. 23.59. På fondens webbplats finns instruktioner för ansökningen och dess bilagor: http://tter.ayy.fi/. Bidraget söks med en webblankett som finns på adressen https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Ansökningstiderna för alla omgångar våren 2018 och annan information finns på fondens webbplats http://tter.ayy.fi/. Kolla också Facebooksidan på adressen www.facebook.com/tterahasto.


3. Föreslå vem AUS ska uppvakta!

Känner du till en pionjär, fördomsfri brobyggare eller tvärvetenskaplig arbetsmyra inom AUS som förtjänar att uppmärksammas?

Nominera en person du tycker Aalto-universitetets studentkår ska uppvakta! Du kan lämna in förslag fram till 18.3. Uppvaktningsarbetsgruppen lägger fram det slutliga förslaget för AUS styrelse när nomineringstiden gått ut. Skicka in ditt förslag här: https://lomake.ayy.fi/hallinto/bling/

Vill du vara med och fatta uppvaktningsbesluten? Sök till uppvaktningsarbetsgruppen: https://lomake.ayy.fi/hallinto/hakemuslomake-huomionosoitustyoryhmaan/

 

4. Vill er förening förtjäna pengar under valborg och första maj?

Nu har ni en strålande chans att göra något för miljön och samtidigt fylla på föreningens kassakista! HUS ber föreningarna lämna in anbud på städningen av Ulrikasborgsbacken.

Föreningen måste förbinda sig att ställa upp med minst tio personer som gör en full arbetsinsats. Städningen görs onsdagen den 2 maj cirka kl. 7–14.

Anbud lämnas in senast tisdagen den 20 mars kl. 10 till Julius Uusinarkaus (julius.uusinarkaus(a)hyy.fi) med rubriken ”Ullanlinnamäen siivous”. Om två föreningar lämnar in lika stora anbud vinner den av dem som gav det första anbudet. Vi kontaktar föreningen med det bästa anbudet den 20 mars.

 

5. Utbilda dig till ordningsvakt på AUS bekostnad!

AUS ordnar en ordningsvaktskurs i början av april. Tiderna är 6–8.4 och 14–16.4. Utbildningen är kostnadsfri för den som lovar ställa upp som ordningsvakt på fyra (4) AUS-evenemang före utgången av 2019. Den som inte avlagt repetitionskursen kan göra det 14.4. Kursen är gratis för den som lovar ställa upp som ordningsvakt på ett (1) AUS-evenemang.

Kursen kan ta emot 20 deltagare och den ordnas i Otnäs. Kursspråket är finska.

Du kan anmäla dig från och med 12.3 kl. 12 till 22.3 kl. 23.59 eller tills kursen är full.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till kursen: https://lomake.ayy.fi/vapaaehtoiset/kouluttaudu-jarjestyksenvalvojaksi/

 

6. Otaxadministratörerna ska anmälas senast 29.3.

Gällande föreningar som har webbsidor eller användarkonton på AUS webbhotelltjänst Otax.

Otaxkontonas administratörer ska anmälas senast 29.3. Inloggningsuppgifterna för konton utan anmäld administratör kommer att låsas 1.4 och webbsidorna stängs.

Samtidigt ska anmälaren kontrollera de applikationer som körs, de användare som har tillgång till kontot osv. Närmare anvisningar finns på anmälningsblanketten. Reservera tillräckligt med tid för att lämna in anmälan och kontrollera webbsidorna.

Anmälan kan göras på adressen https://lomake.ayy.fi/it/yllapitajailmoitus/

Mer information om Otax och andra IT-tjänster som AUS erbjuder föreningarna finns på adressen https://otax.fi/.

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet (a) ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *