Föreningsbrev vecka 13/2018

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 13/2018.

Det här är den sista påminnelsen: Kom ihåg att lämna in föreningsanmälan och ansöka om verksamhetsbidrag innan tiden går ut den 29 mars kl. 12. Det lönar sig också att ta en titt på den viktiga utbildningen om EU:s dataskyddsförordning som också gäller alla föreningar inom AUS (punkt 2).

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningsfunktionärer
1.3–29.3 kl. 12.00 Föreningsanmälan och ansökan om verksamhetsbidrag (se punkt 1 och anvisningarna)
29.3 Deadline för anmälningar om Otaxadministratörerna (se punkt 3)
8.2–6.4 #LuovutusAalto vol. 3 slutspurt (kampanjsida)
9.4. kl. 16–20 Utbildning om EU:s nya dataskyddsförordning (punkt 2 och mer info på finska och engelska)

Nyhetsbrevets innehåll
1. VIKTIGT: Verksamhetsbidrag och föreningsanmälan – tiden går ut!
2. Utbildning den 9 april: Dataskyddslagstiftningen revideras, är din förening redo?
3. Otaxkontonas administratörer ska anmälas senast 29.3
4. Aaltoprästerna presenterar sig + äggjakt


1. VIKTIGT: Verksamhetsbidrag och föreningsanmälan – tiden går ut!

Inlämningen av föreningsanmälan och ansökan om verksamhetsbidrag pågår och avslutas nästa vecka torsdagen den 29 mars kl. 12.00. Om din förening ännu inte gjort det gäller det att sätta igång. Försenade ansökningar beaktas inte! Ni kan fylla i ansökan i etapper och se fjolårets ansökan i TAHLO genom att byta årtal.

Alla föreningar inom AUS ska fylla i en föreningsanmälan. Föreningar som underlåtit att fylla i anmälan två gånger i rad eller som fyllt i anmälan på ett klart bristfälligt sätt kan strykas ur AUS föreningsregister. Enbart de föreningar som hör till första förteckningen i AUS föreningsregister kan ansöka om verksamhetsbidrag. I systemet TAHLO eller hos organisationssektorn (jarjestoasiat at ayy.fi) kan du kontrollera vilken av föreningsregistrets förteckningar din förening hör till

Så börjar du, Så gör du. Läs de heltäckande anvisningarna på /sv/blog/2018/02/28/inlamningen-av-foreningsanmalan-och-ansokan-om-verksamhetsbidrag/ (här finns svar på nästan alla frågor, läs noga)
Vad är verksamhetsbidraget? Mer info: /sv/foreningar/tjanster/verksamhetsbidrag/
Jag vet hur det funkar! Länk direkt till ansökningssystemet: http://tahlo.ayy.fi/
Frågor eller problem? Skicka ett meddelande till organisationssektorn (jarjestoasiat at ayy.fi) eller ring den föreningssakkunniga på 050 520 9442. Det säkraste sättet att få svar i tid är att fråga i god tid före deadline.

Verksamhetsbidragen och föreningsanmälningarna behandlas så snabbt som möjligt i april. Om eventuella förseningar meddelas separat.

 

2. Utbildning den 9 april: Dataskyddslagstiftningen revideras, är din förening redo?

Alla organisationer som behandlar personuppgifter ska tillämpa EU:s nya dataskyddsförordning från och med maj. Lagen gäller också alla föreningar inom AUS. På utbildningen får du lära dig vad du som föreningsfunktionär absolut måste veta om den nya dataskyddsförordningen (GDPR=General Data Protection Regulation).

Utbildningen ordnas i Aalto-universitetets lärcenter i Otnäs måndagen den 9 april kl. 15.30–19.30. Vi inleder med kaffeservering, själva föreläsningen är kl. 16–18 och workshopparna kl. 18.15–19.30.  I workshopparna är avsikten att gå igenom de viktigaste dokumenten och diskutera god praxis i anslutning till dataskydd. Om du inte kan komma kan du behändigt delta i den strömmade föreläsningen (kl. 16.00–18.00). Ordföranden och de centrala funktionärer som behandlar medlemmarnas personuppgifter (t.ex. medlemsregister, evenemangsanmälningar) kan med fördel delta.

Utbildningens huvudsakliga språk är finska, men i en av workshopparna komprimeras de viktigaste poängerna på engelska. Evenemanget ordnas i samarbete med Teknikens Akademikerförbund TEK och Studentkåren vid Helsingfors universitet.

Mer info om workshopparna och evenemanget: https://www.tek.fi/fi/palvelut/tapahtumat/tietosuojalainsaadanto-uudistuu-onko-yhdistyksesi-valmis
Direkt till anmälningen: https://www.lyyti.fi/reg/Ovatko_yhdistyksesi_tietosuojaan_liittyvat_asiat_kunnossa_1898/fi

 

3. Otaxadministratörerna ska anmälas senast 29.3.

Gällande föreningar som har webbsidor eller användarkonton på AUS webbhotelltjänst Otax. Otaxkontonas administratörer ska anmälas senast 29.3. Inloggningsuppgifterna för konton utan anmäld administratör kommer att låsas 1.4 och webbsidorna stängs.

Samtidigt ska anmälaren kontrollera de applikationer som körs, de användare som har tillgång till kontot osv. Närmare anvisningar finns på anmälningsblanketten. Reservera tillräckligt med tid för att lämna in anmälan och kontrollera webbsidorna.

Anmälan kan göras på adressen https://lomake.ayy.fi/it/yllapitajailmoitus/

Mer information om Otax och andra IT-tjänster som AUS erbjuder föreningarna finns på adressen https://otax.fi/.

 

4. Aaltoprästerna presenterar sig + äggjakt

Hej! Vi heter Anu Morikawa och Marjut Mulari och är Aalto-universitetets universitetspräster, även kända som Aaltopräster. Vi finns till för hela universitetsgemenskapen, både studenterna och personalen, och naturligtvis också föreningarna, oavsett religion eller livsåskådning.

Livet består av många delområden som inte alltid är lätta att kombinera. Ibland är det bra att stanna upp och fundera på sina egna resurser. Vi tänker att vårt arbete i bästa fall är förebyggande – det är nämligen alltid bättre att analysera sina tankar och sin livssituation när saker och ting ännu inte trasslat till sig för mycket. Ibland räcker det med att prata med en vän, en släkting eller en närstående. Vissa saker vill man kanske inte dela med sina närstående. Ibland kan en utomstående person öppna nya perspektiv. Som präster har vi absolut tystnadsplikt, och ofta går det att boka tid hos oss redan samma dag.

Vi ordnar ingen regelbunden verksamhet, men ibland ordnar vi tillställningar i Otnäs kapell. Våren 2018 blir det åtminstone söndagsbruncher, eftermiddagar med kreativt skrivande och förstås en äggjakt för föreningarna! Mer info om oss finns i Into https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=328094 och på Instagram @aaltopapit.

Tveka inte att kontakta oss i livets små och stora frågor. Du kan boka tid per e-post eller telefon. Vi står gärna till föreningarnas förfogande både i glada situationer och i kriser och sorg, och vi kommer gärna på kaffe till exempel till gillesrummet om vi blir bjudna.

Aaltoprästernas arbetsrum finns i Kandidatcentret, rum M 136.

Anu Morikawa, 050 4644 375 anu.morikawa@evl.fi
Marjut Mulari, 050 365 2256 marjut.mulari@evl.fi

Årets mest fartfyllda ÄGGJAKT vid Otnäs kapell måndagen den 26 mars kl. 14–16!
Kapellets traditionella #äggjakt2018 är tillbaka! Under äggjakten har lagen 3 min tid att leta, roffa, hamstra och jaga äggen som är gömda i kapellet. De åtta snabbaste gilleslagen deltar, så skynda på! Hitta på ett namn för ert lag och boka en egen jakttid i doodle: http://bit.ly/2FfLiCv. Efter äggjakten dricker vi kaffe och avnjuter bytet från äggjakten. Jakten ordnas av Aaltoprästerna och Hagalunds församling.

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text på grund av påsken redan på tisdag senast klockan 10.00 till adressen tiedotteet (a) ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, tfn 050 520 9442).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *