Föreningsbrev vecka 15/2018

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 15/2018

Valborg närmar sig, men innan dess lönar det sig att se till att föreningens dataskyddsärenden är i ordning genom att delta i utbildningen den 9 april. Anmälningstiden går ut på fredag.

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer
9.4 kl. 15.30–19.30 Utbildning om EU:s nya dataskyddsförordning (punkt 1, anmälan senast 6.4)
16.4 Turneringen A!-spelen i Otahalli (punkt 3)
18.4 Aalto Open Air (punkt 4)
22.4 OtaHoas ansökningstid för klubbrum går ut (punkt 6)
29.4 Hullu Jussi (punkt 5, anmälning av kontroller senast 24.4)
27.5 Sista dagen för att anmäla evenemang till läsårskalendern (punkt 7)

Nyhertsbrevets innehåll
1. Utbildning den 9 april: Dataskyddslagstiftningen revideras, är din förening redo?
2. Lägg till föreningens evenemang i valborgskalendern och den nya appen Whappu!
3. A!-spelen!
4. Aalto Open Air 2018
5. Håll en kontroll på Hullu Jussi
6. OtaHoas har två lediga lokaler för föreningar
7. Föreningarnas evenemang i läsårskalendern 2018–19
8. Renoveringar pågår i många av AUS evenemangslokaler

 

1. Utbildning den 9 april: Dataskyddslagstiftningen revideras, är din förening redo?

Alla organisationer som behandlar personuppgifter ska tillämpa EU:s nya dataskyddsförordning från och med maj. Lagen gäller också alla föreningar inom AUS. På utbildningen får du lära dig vad du som föreningsfunktionär absolut måste veta om den nya dataskyddsförordningen (GDPR=General Data Protection Regulation).

Utbildningen ordnas i Aalto-universitetets lärcenter i Otnäs måndagen den 9 april kl. 15.30–19.30. Vi inleder med kaffeservering, själva föreläsningen är kl. 16–18 och workshopparna kl. 18.15–19.30.  I workshopparna är avsikten att gå igenom de viktigaste dokumenten och diskutera god praxis i anslutning till dataskydd. Om du inte kan komma kan du behändigt delta i den strömmade föreläsningen (kl. 16.00–18.00). Ordföranden och de centrala funktionärer som behandlar medlemmarnas personuppgifter (t.ex. medlemsregister, evenemangsanmälningar) kan med fördel delta.

Utbildningens huvudsakliga språk är finska, men i en av workshopparna komprimeras de viktigaste poängerna på engelska. Evenemanget ordnas i samarbete med Teknikens Akademikerförbund TEK och Studentkåren vid Helsingfors universitet.

Mer info om workshopparna och evenemanget: https://www.facebook.com/events/769005286629302/
Direkt till anmälningen, sista anmälningsdag fre 6.4: https://www.lyyti.fi/reg/GDPRluento_9418

 

2. Lägg till föreningens evenemang i valborgskalendern och den nya appen Whappu!

Jäynätävlingen och Futurice presenterar Whappu-appen som höjer valborgsstämningen från och med 11.4. I appen finns en evenemangskalender där ni kan lägga till öppna evenemang, och de här evenemangen kommer också att synas i valborgskalendern på adressen wappu.fi.

Lägg till ert evenemang på adressen www.wappu.fi och ladda ner Whappu i din appbutik från och med 11.4!

Kontakt wappu(a)wappu.fi.

 

3. A!-spelen!

Nu är det dags för högskolorna att mäta sina krafter och ta reda på vem som har de bästa bollspelarna! AUS motionskommitté LTKM ordnar den stora turneringen A!-spelen där högskolorna sätter ihop varsitt lag och tävlar mot varandra. Turneringen hålls i Otahalli den 16 april mellan klockan 9 och 16. Lagen tävlar i korgboll, innebandy, futsal, volleyboll och ultimate. Lagen kan delta i så många grenar de vill.

Anmälning och tilläggsinfo i Facebookevenemanget: https://www.facebook.com/events/208661209900787

Vad: A!-spelen
Var. Otahalli
När: 16.4 kl. 9–16

Med vänlig hälsning,
Roope Pääkkönen

Idrottstutoransvarig
Aalto-universitetets studentkår
roope.paakkonen(a)ayy.fi | +358 40 0184339

 

4. Aalto Open Air 2018

Aalto Open Air är tillbaka onsdagen den 18 april! Alvarsplatsen fylls av en utomhusfestival med toppenuppträdanden och riktig festivalkänsla. I år tar festen inte slut med festivalen! Vi bygger upp en tältby på Alvarsplatsen där alla studenter är välkomna med sina tält för att tillbringa natten sovande och festande på universitetets gårdsplan. Festen blir oförglömlig, så ta dina vänner och kom! Dessutom belönas gruppen som komponerat den bästa tälthelheten med en gratis bokning i AUS lokaler, så det lönar sig att satsa allt.

Facebook: https://www.facebook.com/events/167896853866470/

VAD: Aalto Open Air
VAR: Alvarsplatsen
NÄR: 18.4.2018 kl. 16–22
VAD KOSTAR DET: Inget!
VARFÖR: För att det är dags att inleda festivalsäsongen och Wappen

Med vänlig hälsning,
Katri Mäki-Kullas

Kommunikation, Samfundskommitté Aava ’18
Aalto-universitetets studentkår (AUS)
 +358 400 345 052 | katri.maki-kullas(a)ayy.fi

 

5. Håll en kontroll på Hullu Jussi

Wappen är på väg och därmed närmar sig också efterlängtade och traditionella Hullu Jussi, i år med en Approtwist™!

Evenemanget är en tipspromenad där lag bestående av 4–10 personer rör sig i Otnäsområdet natten till valborgsmässoaftons afton och samlar markeringar på sin karta från olika kontroller. Nu har er förening (eller ert kompisgäng) möjlighet att följa tävlingen från första parkett och marknadsföra er själva i form av en kontroll!

Fram till 24.4 kan ni anmäla er för att hålla en kontroll på adressen https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/hullu-jussi-2018-rastit-crazy-john-2018-checkpoints/. Om er förening inte har något klubbrum och ni vill hålla kontrollen inomhus ska ni anmäla er så snabbt som möjligt och kontakta arrangörerna. Vi försöker ordna lokaler.

Som belöning bjuder vi föreningen bakom den bästa kontrollen på en generös (och läcker) wappenkorg och en gratis bastubokning under återstoden av året.

TL;DR:

VAD: Kontroll på Hullu Jussi!
VAR: Runtom i Otnäs
NÄR: 29.4.2018 kl. 21.30-1.00, efter phuxarnas spex och startskottet
ANMÄLNING: fram till 24.4 på adressen https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/hullu-jussi-2018-rastit-crazy-john-2018-checkpoints/

Mer information ger Teknologkulturdirektörerna

Paavo Hietala och Elena Pitkänen
paavo.hietala(at)ayy.fi
elena.pitkanen(at)ayy.fi

 

6. OtaHoas har två lediga lokaler för föreningar

OtaHoas (den gemensamma boendekommittén för Hoas studentbostäder i Otnäs) har två allmänna klubblokaler lediga för att förvaltas av föreningar. Lokalerna ligger på adresserna Bistervägen 10 AB och Servi-Maijas väg 3 A.

Ingen hyra tas ut för lokalerna, och det går att få stöd för att ta dem i bruk. Föreningarna kan använda lokalerna som de själva vill så länge användningen främjar invånarverksamheten. Lokalerna lämpar sig inte för användning nattetid.

Ansökningsanvisningar och mer info finns på adressen https://otahoas.ayy.fi/kerhohuoneet/tila-anti-2018/

Anvisningarna är endast på finska. Vid behov kan du kontakta boendekommittén https://otahoas.ayy.fi/en/asukastoiminta/yhteystiedot/.


7. Föreningarnas evenemang i läsårskalendern 2018–19

AUS och TOKYO producerar tillsammans en designläsårskalender för läsåret 2018–19 för att uppmärksamma ARTS-studenternas flytt till Otnäs. Designkalendern precis som AUS traditionella kalender ut gratis till AUS medlemmar. Kalendern innehåller en lista över föreningarnas evenemang.

Fyll i din förenings evenemang som redan slagits fast för nästa läsår i denna Excel Online -fil. Lägg till ditt evenemang senast den 27 maj 2018  så kan du vara säker på att det kommer med på listan.


8. Renoveringar pågår i många av AUS evenemangslokaler

Renoveringen av fastigheterna på Bistervägen 3, 5 och 7 i Otnäs framskrider enligt planerna och projektet har redan kommit halvvägs i den totala tidtabellen. Renoveringen påverkar också de många evenemangslokalerna i fastigheterna.

Från och med ingången av april renoveras följande lokaler: Gorsu, Byns vardagsrum och Tatamisalen. I slutet av juni inleds dessutom renoveringen av Allaktivitetslokalen och Spellokalen.

Renoveringarna medför utmaningar för evenemangsarrangörerna, men tålamodet belönas med ännu trivsammare och mer funktionella lokaler. Om du har frågor eller kommentarer om AUS evenemangslokaler eller renoveringarna kan du kontakta lokalsektorn på adressen tilat(at)ayy.fi.

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet (a) ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *