En påminnelse om ändringarna i reglementet för boende

AUS delegation beslutade på sitt möte torsdag 22.2.2018 om ändringar i reglementet för boende. De största ändringarna ur den sökandes synvinkel gäller ansökningens giltighetstid och återställandet av ansökningar efter ett bostadserbjudande.

 

Bostadsansökningarna är numera i kraft endast i tre månader, så kom ihåg att förnya dina ansökningar för att de inte ska avlägsnas ur kön. När du får ett bostadserbjudande avlägsnas dina ansökningar till alla bostadsgrupper ur kön. Du får återställa tre bostadsgrupper till kön, med undantag av den bostadsgrupp som erbjudandet gäller. Om du alltså får ett erbjudande om en etta i Teknologbyn kan du inte längre återställa den bostadsgruppen till kön, utan är tvungen att börja köa från början.

 

Det spelar ingen roll om de olika bostadsgrupperna finns i separata ansökningar. Om en sökande ansökt till samma bostadsgrupp, till exempel ettor i Teknologbyn, i flera ansökningar och efter att ha fått erbjudandet väljer att återställa ettorna i Teknologbyn ser Domo till att återställa alla ettor i Teknologbyn som den sökande ansökt om även om de finns i separata ansökningar. Tre bostadsgrupper får alltid återställas till kön även om den sökande har flera ansökningar där hen söker till olika bostadsgrupper. Om den sökande alltså i en ansökan till exempel ansökt om tvåor och treor med en kompis och i en annan ansökan ansökt om ettor får hen efter erbjudandet återställa totalt tre bostadsgrupper av alla de bostadsgrupper hen sökt till i sina olika ansökningar.

 

Här du kan läsa hela reglementet för boende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *