Vi presenterar AUS nya fastighetssakkunniga

I början av april fick studentkåren en ny fastighetssakkunnig – Heidi Dufva.

Heidi Dufva

Dufva har studerat fastighetsekonomi vid Aalto-universitetets högskola för ingenjörsvetenskaper och avlade sin diplomingenjörsexamen år 2017. De senaste 4,5 åren har hon jobbat med fastighetsvärdering på fastighetskonsultföretaget Cushman & Wakefield.

”Det utmanande och mångsidiga arbetet i kombination med den studentikosa miljön väckte mitt intresse för jobbet på AUS”, säger Dufva, som under studietiden var aktiv i teknologvärlden.

Dufva ser fram emot att få återvända till Otnäs i och med det nya jobbet.

”Det är några år sedan jag bott eller studerat på heltid i Otnäs, så det känns nästan som att återvända hem. Otnäs var en stor del av livet under studietiden.”

Befattningen som fastighetssakkunnig är ny inom Aalto-universitetets studentkår. Arbetet går ut på att utveckla studentkårens fastighetsbestånd. För närvarande äger AUS cirka 2 500 hyresbostäder och planerar att bygga fler under de kommande åren.

”Avsikten är att utveckla världens bästa studentliv också i fråga om boendet. Arbetet omfattar till exempel analysering och rapportering i anslutning till fastigheternas ekonomi, planläggningsfunderingar och möten med olika intressentgrupper”, säger Dufva.

Också Studentcentrumsprojektet kommer att sysselsätta henne om det blir verklighet. Målet med projektet är att för studentföreningarna bygga en mötesplats mitt i Otnäs som tjänar hela Aaltogemenskapen.

”Studentcentrumsprojektet är en process som tar flera år. Avsikten är att den fastighetssakkunniga ska vara med från början till slut och bidra med kontinuitet då AUS styrelsemedlemmar varierar.”

Den största utmaningen i arbetet som fastighetssakkunnig är att studenternas intressen måste förenas med affärsverksamheten. Målet är att på bästa möjliga sätt kombinera önskemålen och genomförandet.

”Allt är nytt och spännande”, säger Dufva. ”Det bästa är att arbetet känns meningsfullt. Vi gör det för att åstadkomma så välfungerande och trevliga bostäder som möjligt för studenterna.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *