Föreningsbrev vecka 27/2018

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

 

Det här är AUS föreningsbrev vecka 27/2018

Sista påminnelserna om lokalenkäten och påverkansenkäten! Nya ämnen är den första informationen om orienteringsveckans Aalto Party, där föreningarna får presentera sin verksamhet för alla aaltostudenter (punkt 3), och rekryteringen av en evenemangsfotograf (punkt 4). Med det här nyhetsbrevet önskar AUS organisationssektor allla en avkopplande sommar!

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer
30.6 Svarstiden för AUS lokalenkät till föreningarna går ut (punkt 1 och direkt till enkäten)
30.6 Ansökningstiden går ut för Otnäs natt-samfinansiering https://otnasnatt.fi/
3.7 SmökkiAfterwork och beachvolleyturnering (https://www.facebook.com/events/172285916784689/)
31.7 Svarstiden för enkäten om AUS påverkansarbete går ut (direkt till enkäten)
12.8 Ansökningstiden för uppdraget som evenemangsfotograf går ut (punkt 4)
26.8 Anmälningstiden för Aalto Party går ut (punkt 3 och direkt till anmälningen)
5.9 Aalto Party kl. 15–20

Servicebyråns sommaröppettider: /sv/kontaktuppgifter/#Otn%C3%A4s

 

Nyhetsbrevets innehåll
1. Hurdana lokaler behöver er förening? Påverka genom att svara på enkäten!
2. Bidrag genom AUS för Otnäs natts delprogram fram till slutet av juni
3. Presentera er förening på Aalto Party!
4. AUS söker evenemangsfotograf
5. Berätta om dina idéer för AUS påverkansarbete
6. AUS nya loggor ute

 

1. Hurdana lokaler behöver er förening? Påverka genom att svara på enkäten!
Hur nöjda är ni med de lokaler AUS erbjuder föreningarna? Vilka nya lokaler eller tjänster saknar er förening? Vilka önskemål har ni när det gäller Studentcentrumet?

Svara på enkäten till föreningarna om de lokaler AUS erbjuder senast den 30.6 så gör ni er röst hörd! Svaren utnyttjas i planeringen av Studentcentrumet och AUS andra framtida lokaler.

Svara här: https://lomake.ayy.fi/fi/tilakysely/

Bland alla föreningar som svarat under juni lottar vi ut en gratis bokning av en valfri evenemangslokal (med undantag för Servin mökki och Strandbastun). Priset ska utnyttjas inom år 2018.

 

2. Bidrag för Otnäs natts delprogram genom AUS fram till slutet av juni
Otnäs natt är en tvärvetenskaplig, avgiftsfri campusfestival som ordnas för första gången lördagen den 6 oktober. Alla intresserade föreningar inom AUS kan delta genom att ordna kreativt program. Ett tiotal aktörer har redan anmält sig.

Det enklaste sättet att få ekonomiskt stöd för sitt program är att lämna in en ansökan senast den 30 juni med blanketten på webbplatsen www.otnasnatt.fi. Det finns ingen övre gräns för bidraget och ansökningarna behandlas från fall till fall. Nu kan du förverkliga dina vildaste kreativa idéer! Dessutom ställer AUS avgiftsfritt sina egna och samarbetspartnernas lokaler till programarrangörernas förfogande.

Delprogrammet kan bestå av vad som helst så länge det har något att göra med konstnärlig eller kreativ verksamhet – en utställning, livemusik, en dansworkshop eller till exempel poesikaraoke. Bara fantasin och fysikens lagar sätter gränserna.

Läs mer om Otnäs natt, sök bidrag och anmäl dig som arrangör: https://otnasnatt.fi/

Mer info och råd för att ordna program får ni på adressen tero.uuttana (a) ayy.fi

 

3. Presentera er förening på Aalto Party!
Vad?
Aalto Party tar över Alvarsplatsen den 5 september 2018 kl. 16–20! Vi bjuder in alla föreningar, sektioner, gillen o.dyl. med aaltobakgrund till Otnäs för att visa upp sig.

Universitetet ordnar inskriptionen som öppnas med en ceremoni i Kandihusets U2-sal kl 13. Efter den akademiska delen ordnas en mottagning och gästerna får bekanta sig med splitternya Väre. Därefter firar hela universitetsgemenskapen, stundenterna och personalen tillsammans det nya läsåret på Aalto Party.  Partyt inleds med den traditionella utmaningen mellan studentkåren och universitetsledningen cirka kl. 16.

Varför?
Presentera din förening och er verksamhet för Aaltogemenskapen! Genom att bidra med aktiverande program på Aalto Party kan du presentera dig, skaffa nya vänner och lära känna gänget bättre samtidigt som du blåser liv i partyt. Aalto Party har årligen över 3 500 besökare, så ta chansen och inled det nya läsåret som kändisar!

Vi stöder ert program med upp till 70 € så länge ni anmält er på förhand och föreningen godkänts som en del av Aalto Party. Eget tälttak är ett plus! Sista anmälningsdag 26.8!

Hur?
Ni är ju ett gäng som verkar inom AUS, så ni vet hur man ordnar program som partybesökarna kan delta i och har i största allmänhet läget under kontroll! https://www.webropolsurveys.com/S/AF1079CEEC58CE56.par

När?
Anmäl föreningens deltagande senast söndagen den 26.8!
Mer information från producenten: tarja.peltoniemi (at) aalto.fi, 050 53 23 817 Välkommen!

 

4. AUS söker evenemangsfotograf
AUS söker en fotograf för dags- och kvällsprogrammet under höstens orienteringsvecka. Fotografen behövs särskilt den 5 september på evenemanget Aalto Day One vid inskriptionen och under en del av kvällens Aalto Party/After Party.

Dessutom kan vi be fotografen om hjälp med två-tre andra evenemang under veckan, till exempel Otorienteringen. Vi kommer överens om arvodena med fotografen.

Kontakta senast den 12 augusti aino.korpinen(a)ayy.fi och bifoga en länk till din portfolio eller en tjänst med bilder du tagit.

 

5. Skicka in dina idéer om AUS påverkansarbete
I år ser Aalto-universitetets studentkår över sina policydokument. Samtidigt slås de nuvarande separata policydokumenten ihop till ett dokument. I vilka samhällsfrågor borde vi uttryckligen vara aktiva?

I den här enkäten kan du föra fram nya initiativ och idéer i beredningsarbetet.
https://lomake.ayy.fi/vaikuttaminen/kerro-ideasi-ayyn-vaikuttamislinjoista/
https://lomake.ayy.fi/vaikuttaminen/beratta-om-dina-ideer-for-aus-paverkansarbete/
https://lomake.ayy.fi/vaikuttaminen/share-your-ideas-on-ayys-advocacy-policies/

Svarstiden går ut den 31 juli. Mer information ger chefen för påverkan och kommunikation: heikki.isotalo(a)ayy.fi

 

6. AUS nya loggor ute
I början av 2018 fick Aalto-universitets studentkår för första gången en varumärkesstrategi. Den utgår från tanken att AUS möjliggör världens bästa studentliv.

I samband med varumärkesarbetet fick kåren en ny visuell profil och nya logotyper som nu finns tillgängliga för föreningarna på adressen https://inside.ayy.fi/display/KUV/AYY+Logot. Om er förening använder AUS logo i sitt material, till exempel på webben, i en tidning eller i en phuxguide, ber vi att ni uppdaterar loggorna före det nya läsåret börjar. På samma sida finns också anvisningar om den visuella profilen.

Om du vill veta mer om AUS varumärkesstrategi kan du läsa artikeln på sidorna 40–41 i det senaste numret av AINO. Där berättar AUS styrelseordförande Noora Vänttinen hur det nya varumärket togs fram och vilka tankar den nya logotypen bygger på: https://issuu.com/aino-lehti/docs/aino2_2018_issuu.

 

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text undantagsvis senast måndagen den 13 augusti kl. 10.00 till adressen tiedotteet (a) ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *