Kom med och ordna en filmfestival!

År 2018 är AUS Konstår. Förutom festivalen Otnäs natt har året en annan höjdpunkt, ett något småskaligare filmfokuserat evenemang som kallas Elossa (Vid liv).

Festivalen kurateras av studenter och studentgrupper, och för planeringen efterlyser vi studenter från alla Aaltos högskolor och studentgemenskaper. Festivalen ordnas den 29 oktober till den 3 november i Kino Tapiola och Kino Sheryl.

“Avsikten är att ordna en festival som avspeglar hela spektrumet av Aaltostudenter”, säger Heidi Kulmala från AUS Konstårsarbetsgrupp.

Konstårsarbetsgruppen söker intresserade studentsammanslutningar för filmurvalsprocessen. Både föreningar inom AUS och inofficiella studentsammanslutningar kan anmäla sig.

Vad innebär detta i praktiken, och vad förpliktar det studenterna till?

Ingen fara, det är en enkel match som bara kräver ett intresse för filmernas värld och energi för att genomföra en preliminär gallring och ordna en enkel omröstning. Det här kräver inte mycket arbete, bara ett entusiastiskt gäng med idéer.

  1. Anmäl din grupp genom att skicka e-post till adressen tero.uuttana@ayy.fi senast fredagen den 17 augusti kl. 17.00
  2. Om ni blir valda får du närmare anvisningar till din e-post om valet av filmer och temat som de utvalda filmerna på något sätt ska tangera eller behandla. Temana är väldigt allmänna – det kommer inte vara svårt att hitta lämpliga filmer.
  3. Välj en jury i er sammanslutning (t.ex. föreningens styrelse eller en på annat sätt utvald grupp). Juryn gör en preliminär gallring och väljer 5–10 verk för följande fas.
  4. Ordna en omröstning för era medlemmar/sammanslutningen bland de filmer juryn valt. Röstningssättet är fritt – röstningen kan genomföras t.ex. i en Facebookgrupp eller genom Google Forms.
  5. Skicka namnen på de tre filmer som fått flest röster senast den 29 augusti kl. 12.00 till adressen tero.uuttana@ayy.fi

Senare ordnas också omröstningar om festivalens temafilmer för alla AUS medlemmar. Håll ögonen uppe för mer info!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *