Föreningsbrev vecka 34/2018

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

 

Det här är AUS föreningsbrev vecka 34/2018

Värmeböljan är över och snart kan vi ta sikte på höstens läsårsstart. Det första föreningsbrevet efter sommarpausen är här! Anmäl din förening åtminstone till Aalto Party, Otorienteringen och Stadsorientering (punkterna 1, 2 och 3).

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer
19.8 Anmälningstiden för Elossa filmfestival går ut (punkt 4 och mer info)
26.8 Anmälningstiden för Aalto Party går ut (punkt 1 och direkt till anmälningen)
26.8 Anmälningstiden för Otorienteringen går ut (punkt 2 och direkt till anmälningen)
2.9 26.8 Anmälningstiden för Stadsorientering går ut (punkt 3 och direkt till anmälningen)
4.9 Otorienteringen
5.9 Aalto Party (http://www.aalto.fi/sv/current/events/2018-06-19-010/)
6.9 Otorienteringen
11.9 Stadsorientering
15.9 Aalto 10km/5km (https://www.rantamaraton.fi/aalto-10km-ja-aalto-5km/)
6.10 Otnäs natt (https://otnasnatt.fi/)
29.10-3.11 Elossa filmfestival

Nyhetsbrevets innehåll
1. Presentera er förening på Aalto Party!
2. Ställ upp med en kontroll på Otorienteringen den 4 och 6 september
3. Ställ upp med en kontroll på Stadsorientering den 11 september
4. Kom med och ordna en filmfestival!
5. Studiepoäng för aktiva
6. AUS lokalenkät

 

1. Presentera er förening på Aalto Party!
Vad?
Aalto Party tar över Alvarsplatsen den 5 september 2018 kl. 16–20! Vi bjuder in alla AUS föreningar, sektioner, gillen o.d. att presentera sig i Otnäs.

Universitetet ordnar läsårsinskriptionen som öppnas med en ceremoni i Kandihusets U2-sal kl 13. Efter den akademiska delen ordnas en mottagning och gästerna får bekanta sig med splitternya Väre. Därefter firar hela universitetsgemenskapen, stundenterna och personalen tillsammans det nya läsåret på Aalto Party.  Partyt inleds med den traditionella utmaningen mellan studentkåren och universitetsledningen cirka kl. 16.

Varför?
Presentera din förening och er verksamhet för Aaltogemenskapen! Genom att bidra med aktiverande program på Aalto Party kan du presentera dig, skaffa nya vänner och lära känna gänget bättre samtidigt som du livar upp partyt. Aalto Party har årligen över 3 500 besökare, så ta chansen och inled det nya läsåret som kändisar!

Vi stöder ert program med upp till 70 € så länge ni anmält er på förhand och föreningen godkänts som en del av Aalto Party. Eget tälttak är ett plus! Sista anmälningsdag 26.8!

Hur?
Ni är ju ett gäng som verkar inom AUS, så ni vet hur man ordnar program som partybesökarna kan delta i och har i största allmänhet läget under kontroll!
https://www.webropolsurveys.com/S/AF1079CEEC58CE56.par

När?
Anmäl föreningens deltagande senast söndagen den 26.8!
Mer information från producenten: tarja.peltoniemi (at) aalto.fi, 050 53 23 817 Välkommen!

 

2. Ställ upp med en kontroll på Otorienteringen den 4 och 6 september
Orienteringsveckan närmar sig snabbt, och det gör också den traditionella Otorienteringen. Jag önskar er förening varmt välkommen att ordna en kontroll under evenemanget. Otorienteringen ordnas tisdagen den 4 och torsdagen den 6 september. Kontrollerna är öppa kl. 17–22 under båda dagarna. Efterfesten dit ni också är varmt välkomna börjar i Servin Mökki kl. 21.30. Ni kan anmäla er kontroll genom länken nedan som stängs söndagen den 26 augusti.

https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/otasuunnistuksen-rastit-checkpoints-for-otasuunnistus-2018/

Om ni har frågor kan ni gärna kontakta undertecknad.

Noora Salminen
Phuxmajor
Aalto-universitets studentkår AUS
+358 50 4687157 | noora.salminen(a)ayy.fi

 

3. Ställ upp med en kontroll på Stadsorientering den 11 september
Det finns också liv utanför Otnäs!

För att phuxarna ska få en lysande chans att bekanta sig med den övriga världen, ordnas det tisdagen den 11.9.  Stadsorientering i den Östra Hamnstaden (i en del kulturer känd som Helsingfors). Stadsorienteringens startskott går kl. 18:00 på Senatstorget, och efterfesten är i nattklubben Capital (Fredriksgatan 51) från och med kl. 21:00. Punkterna är öppna 18:00-21:30.

Kom med och gör phuxarna glada! Anmäl dig som kontrollant här (deadline söndag 2.9.):

https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/stadisuunnistuksen-rastit-checkpoints-for-stadisuunnistus-2018/

Om du har frågor svarar jag med glädje!

Noora Salminen
Phuxmajor
Aalto-universitets studentkår AUS
+358 50 4687157 | noora.salminen(a)ayy.fi

 

4. Kom med och ordna en filmfestival!
År 2018 är AUS Konstår. Förutom festivalen Otnäs natt har året en annan höjdpunkt, ett något småskaligare filmfokuserat evenemang som kallas Elossa (Vid liv). Festivalen kurateras av studenter och studentgrupper, och för planeringen efterlyser vi studenter från alla Aaltos högskolor och studentgemenskaper. Festivalen ordnas den 29 oktober till den 3 november i Kino Tapiola och Kino Sheryl.

Anmäl din grupp senast fredagen den 19 augusti kl. 23.59. Läs mer från: /sv/blog/2018/08/14/hej-alla-studenter-och-studentsammanslutningar-som-vill-vara-med-och-ordna-en-filmfestival/

 

5. Studiepoäng för aktiva
Hej alla studentkårsaktiva!

Ni som varit aktiva i Aalto-universitetets studentkår (till exempel i sektionerna), i någon av studentkårens föreningar (som styrelsemedlem eller funktionär) eller som studentrepresentanter i universitetets förvaltning år 2017! Ni kan få studiepoäng för ert arbete.

Studieprestationen (3 sp) inkluderar ett seminarium för peer learning och en rapport där ni reflekterar över vad ni lärt er genom uppdraget.

Läs mer om kursen: https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=19730

AUS har konsekvent betonat organisationsaktivitetens betydelse för utvecklingen av individens kompetens och välkomnar därför Aalto-universitetets beslut att bevilja studiepoäng för organisationserfarenhet. Mer information ger AUS sakkunniga för utbildningspolitik, Minna Mäkitalo (minna.makitalo(a)ayy.fi), som varit med och påverkat kursens utformning.

 

6. AUS lokalenkät
Tack till alla föreningar som deltagit i AUS lokalenkät för era värdefulla synpunkter! OUBS ry vann den gratis lokalbokning som lottades ut bland alla svarande. Vinnarföreningen har per e-post fått anvisningar om hur vinsten ska lösas in.

Med vänlig hälsning,
Noora Tanska

Styrelsemedlem: föreningsärenden, rådet och studentcentrumet
Aalto-universitetets studentkår (AUS)
+358 40 656 9557

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet(at)ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *