Veckobrev 34/2018

Höstens första veckobrev är här. Samtidigt har veckobrevet fått en ny avsändare då undertecknad, Henna Palonen, återvänder till informatörsjobbet. Du når mig per e-post på adressen tiedottaja@ayy.fi eller per telefon på numret 0505209440. Jag önskar alla en solig avslutning på augusti!

AUS INFORMERAR

  1. Ansök om nyrenoverad bostad vid Bistervägen 5A senast den 22 augusti
  2. Hämta läsårsdekal och uppdatera resekortets studentstatus i Lärecentret den 20 augusti till den 7 september
  3. Kom arbeta hos Aalto Afterparty och Aalto Party!

KONSTÅRET OCH KULTUREN

  1. Otnäs natt 6.10. – Anmäl er nu
  2. Bloggserien Konståret: Kreativiteten flödar i poledance

EVENEMANG

  1. Aalto Day One den 5 september
  2. Otsvängen 20 blir Loppisland den 17 september
  3. Cykelförsäljning den 17–18 september
  4. Kaspersspelen den 29 september

AUS INFORMERAR

1. Ansök om nyrenoverad bostad vid Bistervägen 5A senast den 22 augusti

Totalt 34 bostäder färdigställs på Bistervägen 5A i Otnäs: 24 kollektivettor, 8 ettor och två kollektivtvåor. Huset blir färdigt under september och bostäderna är inflyttningsklara 1.10.2018. Enligt beslut av AUS styrelse ges alla AUS medlemmar en likvärdig möjlighet att ansöka om bostäderna vid Bistervägen 5A, och bostäderna delas ut genom utlottning. Alla som ansökt om bostäderna under tiden 13–22 augusti 2018 deltar i utlottningen. Läs mer: /sv/blog/2018/08/09/aus-renoverade-bostader-pa-bistervagen-5-a-kan-sokas-13-22-8/

2. Hämta läsårsdekal och uppdatera resekortets studentstatus i Lärecentret den 20 augusti till den 7 september

AUS öppnar ett tillfälligt dekalutdelningsställe i huvudentrén i Harald Herlin-lärcentret.

I entrén finns också ett uppdateringsställe för HRT:s resekort. OBS! Du kan inte skaffa ett nytt kort på HRT:s tillfälliga serviceställe, utan enbart uppdatera studentstatusen på befintliga kort. Mer info om studentrabatter och hur man skaffar ett nytt kort finns på HRT:s sidor (https://www.hsl.fi/sv/biljetter-och-priser/rabattbiljetter/studerande).

Det tillfälliga servicestället är öppet från måndag till fredag den 20 augusti till den 7 september kl. 12–18.

3. Kom arbeta hos Aalto Afterparty och Aalto Party!

Orientationsveckans traditionella Aalto Party organiseras den 5.9. och dagens höjdpunkt är den fabulösa Aalto Afterparty! Vi behöver er hjälp med veckans bästa fest! Volontärer behövs till olika jobb, t.ex. som ordingsvakt, att hjälpa med dekoration, att laga mat, och garderoben.

Som tack får alla volontärerna fritt VIP inträde till festen, Afterparty tygmärket, och inträde till volontärefterfesten.

I tillägg, som erkännande för jobbet för Aalto-samfundet, får alla volontärer en Afterparty slips som kan efteråt t.ex. sys till studentoverall!

Anmäla dig här: https://lomake.ayy.fi/aava/aalto-afterparty-aalto-party-2018-volunteers/

Ställen fylls i anmälningsordning, så var snabbt och sök nu!

KONSTÅRET OCH KULTUREN

4. Otnäs natt 6.10. – Anmäl er nu

Otnäs natt är en tvärvetenskaplig avgiftsfri campusfestival som ordnas för första gången den 6 oktober 2018 och utgör en del av AUS Konstår. Under Otnäs natt får alla intresserade studenter och studentföreningar vid Aalto ordna eget konstnärligt och kreativt program. Anmälningstiden går ut 31.8. Läs mer www.otaniemenyo.fi

5. Bloggserien Konståret: Kreativiteten flödar i poledance

Är poledance mer än bara effektiv muskelträning? Kan den förmedla berättelser?

Den senaste texten i AUS bloggserie kring Konståret handlar om verksamheten i Otnäs poledanceförening Otanko, om poledancens historia och hur varje enskild dansare kan få utlopp för sin kreativitet.

Läs blogginlägget: /blogi/2018/08/20/konstaret-kreativiteten-flodar-i-poledance/?lang=sv

EVENEMANG

6. Aalto Day One den 5 september

Studenter och personal vid Aalto-universitetet är välkomna att fira inledningen av läsåret onsdagen den 5 september 2018.

Dagens program

13.15–14.30 Inskriptionsceremoni*, Otsvängen 1 M
14.30–15.00 Aalto Avenue, Otsvängen 1 M–Otnäsvägen 14
15.00–16.00 Mottagning och öppet hus, Väre, Otnäsvägen 14
16.00–20.00 Aalto Party*, Alvarsplatsen

* Kräver anmälan (se nedan)

Anmälningstiden för Aaltogemenskapen inleddes onsdagen den 15 augusti 2018.

Mer info om festligheterna och anmälningslänkar: http://beta.aalto.fi

7. Otsvängen 20 blir Loppisland den 17 september

Med hösten kommer de nya studenterna till Otnäs och de gamla flyttar ut. Det bästa sättet att optimera flödet av saker som följer med in- och utflyttande studenter är givetvis återanvändning! Loppislandet är din chans att göra fantastiska loppisfynd och sälja grejer du inte längre behöver! Loppislandet är ett storloppis som ordnas på innergården och i de två första våningarna på Otsvängen 20. Drömmålet för alla loppisälskare är öppet måndagen den 17 september kl. 16–20.

Mer info om programmet och tidtabellen offentliggörs senare.

  • VAD? Loppislandet
  • VAR? Otsvängen 20 övre och nedre våningen + innergården
  • NÄR? mån 17.9 kl. 16–20
  • VARFÖR? Loppisfynd!

8. Cykelförsäljning den 17–18 september

Saknar du en egen cykel för att behändigt ta dig till campuset, affären och hem? I september har du chansen att köpa en cykel till förmånligt pris under Cykelförsäljningen i Otnäs!

Cyklarna kostar 20€, 40€ eller 60€ beroende på cykelns skick. Vi säljer också diverse begagnade delar till priser som beror på de bud som lämnas. Cyklarna som säljs är övergivna men i gott skick och har samlats in under våren från Otnäs cykelställningar och cykelkällare i samband med Skrotcykelinsamlingen.

9. Kaspersspelen den 29 september

I Kaspersspelen mäter sig lagen med varandra i grenar som är kopplade till material- och gruvindustrin och där både fysiska och intellektuella färdigheter ställs på prov. I år ordnas spelen den 29 september i Otnäs. Kom med och heja på lagen och se samtidigt vad branschens företag har att erbjuda!

Följ spelen på Instagram och FB @kasperinkisat

FB-evenemang: https://www.facebook.com/events/216900012342959/

***

Det här är veckobrevet från Aalto-universitetets studentkår vecka 34/2018. I veckobrevet hittar du nyheter och annan nyttig information från AUS, föreningarna och sektionerna.

Om du vill att din text publiceras i veckobrevet ska du skicka den färdiga texten till adressen tiedotteet@ayy.fi senast kl. 10.00 föregående torsdag. Den rekommenderade textlängden är 500 tecken och den maximala längden 1 000 tecken.

Nyhetsbrevet publiceras också på AUS webbplats på adressen /sv//veckobrev/

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen /yhdistystiedote

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *