Veckobrev 35/2018

Den här veckan har du en ypperlig möjlighet att undvika introduktionsveckans rusning vid servicestället. Hämta alltså det nya läsårsklistermärket för ditt studiekort nu och plocka samtidigt med dig den snygga läsårskalendern. Kom också ihåg att uppdatera din status som studerande för ditt resekort. OBS! Det tillfälliga servicestället delar också ut klistermärken i Inlärningscentret under vardagar kl. 12–18, och du hittar också HRT:s jourpunkt alldeles i närheten.

Vecka 35

30.8. A bLoc grand opening

31.8. Anmäl delevenemang på Otnäs natt /sv/medlemmar/student-kultur/arliga-evenemang/otnas-natt/

Viikko 36

4.9. Otaorienteringen

5.9. Aalto Day One: Opening ceremony and Aalto party https://beta.aalto.fi/node/14566

5.9. Aalto Afterparty https://www.facebook.com/events/2218500171767404/?ti=icl

6.9. Otaorienteringen

7.9. Kaukkarit https://www.facebook.com/events/311923319544786/

9.9. Introduktionsveckans Supersillis https://www.facebook.com/events/655007371552262/

 

AUS INFORMERAR

  1. Projektkoordinatorn utvecklar Aaltogemenskapen
  2. Nominera Aalto Athlete 2018
  3. Kom arbeta hos Aalto Afterparty och Aalto Party

ARBETSLIV

  1. Turnering i bubbelfotboll by Digia & AYY

KONSTÅRET OCH KULTUREN

  1. Otnäs natt 6.10. – Anmäl er nu

EVENEMANG

  1. What happens in Afterparty stays in Afterparty…
  2. Kaukkarit vid Smökki 7.9
  3. Introduktionsveckans SuperSillis

MOTION OCH UTELIV

  1. Nybörjarkurs i Taekwon-Do i Hagalund
  2. Teknologseglarnas seglingskurser och höstens infokväll

VÄLMÅENDE

  1. Tystnadsretreat 12 –14.10.2018

ÖVRIGT

  1. Det nya köpcentret A Bloc öppnar torsdagen den 30 augusti i Aalto-universitetets metrostation!
  2. Föreslå nya wärdiga till Runda Tornets Gille

 

AUS INFORMERAR

 

1. Projektkoordinatorn utvecklar Aaltogemenskapen

Aalto-universitetets studentkår har fått tillökning i form av projektkoordinatorn för gemenskaps- och organisationsstrukturer, Elina Nieminen. Koordinatorns uppgift är att utveckla Aalto-universitetets strukturer tillsammans med aaltoiter, och hon kommer att arbeta fram till jul.

Bekanta dig närmare med Elina och de projekt hon drar: /blog/2018/08/23/uusi-projektikoordinaattori-auttaa-aalto-yhteisoa-kehittymaan/

2. Nominera Aalto Athlete 2018

Hej, nu är det dags att föreslå en student som du tycker förtjänar att belönas som Aalto Athlete 2018. Kriterier omfattar idrottsliga prestationer på nationell eller internationell nivå, studieresultat samt ärlig och rättvis delaktighet i samhället.

Så kom ihåg att motivera förslaget med omsorg! Formuläret är stängd 5.9.2018 kl 23:59 . Priset ges i Aalto-10km/5km evenemang 16.9.2018

https://lomake.ayy.fi/liikunta/ehdota-vuoden-aalto-urheilijaa-2018-nominera-aalto-athlete-2018-nominate-for-aalto-athlete-2018/

För mer information : lauri.seppalainen [at] ayy.fi

3. Kom arbeta hos Aalto Afterparty och Aalto Party

Orientationsveckans traditionella Aalto Party organiseras den 5.9. och dagens höjdpunkt är den fabulösa Aalto Afterparty! Vi behöver er hjälp med veckans bästa fest! Volontärer behövs till olika jobb, t.ex. som ordingsvakt, att hjälpa med dekoration, att laga mat, och garderoben.

Som tack får alla volontärerna fritt VIP inträde till festen, Afterparty tygmärket, och inträde till volontäreftesfesten.

I tillägg, som erkännande för jobbet för Aalto-samfundet, får alla volontärer en Afterparty slips som kan efteråt t.ex. sys till studentoverall!

Anmäla dig här: https://lomake.ayy.fi/aava/aalto-afterparty-aalto-party-2018-volunteers/

Ställen fylls i anmälningsordning, så var snabbt och sök nu!

 

ARBETSLIV

 

4. Turnering i bubbelfotboll by Digia & AYY

 

Digia och Aalto-universitetets studentkår ordnar tillsammans ett bubbelfotbollsevenemang på Otstrandens sportplan den 19 september från kl. 17.00. Programmet innehåller en lekfull tävling om herraväldet över bubbelfotboll och efterspel i Otstrandens takbastu ingår naturligtvis. Digias representanter finns på plats och diskuterar gärna bland annat arbets-, praktik- och diplomarbetsmöjligheter. Anmäl dig senast den 10.9!

Kuplafutisturnaus by Digia & AYY

Evenemanget är finskspråkigt.

KONSTÅRET OCH KULTUREN

5. Otnäs natt 6.10. – Anmäl er nu

Otnäs natt är en tvärvetenskaplig avgiftsfri campusfestival som ordnas för första gången den 6 oktober 2018 och utgör en del av AUS Konstår. Under Otnäs natt får alla intresserade studenter och studentföreningar vid Aalto ordna eget konstnärligt och kreativt program. Anmälningstiden går ut 31.8. Läs mer /sv/medlemmar/student-kultur/arliga-evenemang/otnas-natt/

Facebook:  https://www.facebook.com/events/2220457434854832/

EVENEMANG

6. What happens in Afterparty stays in Afterparty…

Aalto Partys officiella efterfest erbjuder i år minst lika många möjligheter som det legendariska Las Vegas. Välkommen till Dipoli för att njuta av den fantastiska feststämningen och de otroliga artisterna! Vid introduktionsveckans mest sagolika fest finns det plats för alla lyckosökare, partymyror, intrigmakare, jetsettare, svensexor och underhållare.

Under kvällens lopp får festfolket njuta av underhållning och beats av Akystic, TAKO x MANSO och kungen av dansgolvet, Basshunter (SWE)! I Dipolis innersta finns också ett karaokerum, en lounge och naturligtvis ett kärleksnäste!

7. Kaukkarit vid Smökki 7.9

Introduktionsveckan når sin höjdpunkt i och med den legendariska rinkbandyturneringen i Smökki fredagen 7.9. SIK, JK och KIK ser till att turneringen innebär slutet på den heta sommarens torka. Kvällen inleds med Aalto Beer Pong BP-turnering kl. 19! Anmälningen till turneringen sker vid Smökki med start kl. 18.45 och platserna fylls i anmälningsordning.

Förhandsbiljetter säljs i Kandidatcentrets aula (Kandihuset, huvudbyggnaden) under introduktionsveckan. Biljetterna kostar 6 € och i priset ingår ett halarmärke.

Mer information varje vecka på Facebook:
https://www.facebook.com/events/311923319544786/ Klicka på Intresserad eller Deltar så missar du inte en sekund av alla tiders bandyturnering!

VAD? Kaukkarit!

VAR? Smökki

NÄR? Fre 7.9 kl. 19 BP-turnering, kl. 20 första artisten

PRIS? 6 € inklusive halarmärke

8. Introduktionsveckans SuperSillis

Introduktionsveckans Supersillis som samordnas av Gemenskapssektionen Aava, KY:s kulturutskott och Teknologsektionen hjälper alla att hitta sitt inre zen-tillstånd. Under dagen kommer du att få njuta av sillisläckerheter, lämpliga drycker för dagen, det uppiggande sällskapet av dina vänner samt avslappnande bastu och badtunna. Allt detta för bara 12 euro, och om det finns platser över kan du också betala ditt inträde till sillisen vid dörren för priset 15 euro.

Eftersom introduktionsveckan är en kollektiv upplevelse är också SuperSillisen avsedd för alla aaltoiter!

Anmälningstidpunkten för sillisen meddelas senare.

  • VAD: Introduktionsveckans SuperSillis
  • ALLTSÅ: En bättre version av brunch
  • NÄR: 8.9. kl. 12–18
  • VAR: Strandbastun, Motsatta Stranden 1, Otnäs
  • HUR MYCKET: 12 €
  • FÖR VEM: Alla hjältar som deltar i introduktionsveckan!
  • VARFÖR: För att din kropp kräver sillis
  • Facebook: https://www.facebook.com/events/655007371552262/

MOTION OCH UTELIV

9. Nybörjarkurs i Taekwon-Do i Hagalund

Espoon TKD-seura ry ordnar en nybörjarkurs i Taekwon-Do i Tuulimäki sporthall i Hagalund, söndagar fr.o.m. 26.8 kl. 15.30–16.45. Du hinner fortfarande komma med och pröva på en ny och mångsidig hobby! Kursen pågår under höstperioden och kostar 75 euro, men man kan komma och pröva gratis. Det finns också en nybörjarkurs för juniorer i åldern 8–12 år. Mer information och anmälan: http://teamespoo.com/harjoitukset/alkeiskurssi.php

10. Teknologseglarnas seglingskurser och höstens infokväll

Vill du lära dig att segla? Teknologseglarna ordnar tre seglarkurser den här hösten, teorikvällarna är redan 28.8 och 29.8. (kl. 17–21). För de praktiska utbildningsgrupperna väljs ett av de tre alternativen: 4.9, 6.9 och 8–9.9 eller 6–9.9 eller 13–16.9. Pris 195 € för studerande, 350 € för utexaminerade, samt klubbens medlemsavgift. Platserna går snabbt åt, så det lönar sig att anmäla sig genast.

Mer information och anmälan: https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=231

Teknologseglarnas infokväll onsdag 12.9 från kl. 18 vid Otstrandens klubblokal (Otstranden 8B).  Kvällen erbjuder ett kompakt infopaket om de möjligheter som vår klubb erbjuder när det gäller att lära sig att segla billigt, och övrig verksamhet gällande sjömansliv. Mer information på Facebookevemenanget (https://www.facebook.com/events/581958955533550) eller på klubbens webbsida (https://trip.ayy.fi).

 

VÄLMÅENDE

11. Tystnadsretreat 12 –14.10.2018

En tystnadsretreat är ett bra sätt att ladda batterierna, slappna av och ägna tid åt de egna tankarna. Retreaten ordnas i Nuottakoto fritidscenter i Vichtis 12–14.10.2018. Deltagarna förbinder sig till gemensam tystnad för veckoslutet.

Retreaten är avsedd för studerande och läroanstalternas personal.
Ledarna för retreaten är läroanstaltspastor Margit Peltovirta och musikern Katja Kangas.

Pris: 90 € för personal, 45 € för studerande (inkluderar helpension i en persons rum samt gemensam transport). Anmälningar senast 12.9.2018 till yst.toimisto.espoo@evl.fi eller per telefon 09 8050 2359.

När du anmäler dig, vänligen meddela ditt namn, din läroanstalt, om du är studerande eller hör till personalen, dina kontaktuppgifter, eventuella specialdieter samt om du har varit på retreat tidigare. Förstagångsdeltagare har företräde. Du får info om din plats då anmälningstiden har gått ut, och du bekräftar den genom att betala räkningen före förfallodatum.
 Mer information av ledarna: förnamn.efternamn@evl.fi.

ÖVRIGT

12. Det nya köpcentret A Bloc öppnar torsdagen den 30 augusti i Aalto-universitetets metrostation!

A Bloc är med sina restauranger och cafén en naturlig mötesplats för Aalto-universitetets campus och för hela Otnäs. I A Bloc hittar du också Clas Ohlson, Alko, ett apotek och många andra tjänster för de dagliga behoven. Motionscentret Esport Aalto erbjuder olika former av idrott, från traditionellt gym till hot yoga och bouldering.

Kom med på öppningsfestligheterna den 30 augusti från kl. 9 – ät, drick, bekanta dig med stället och stanna en stund!

A Bloc Grand Opening!

https://www.facebook.com/events/492066047965357/

13. Föreslå nya wärdiga till Runda Tornets Gille

Runda Tornets Gille är en heders- och seniororganisation vid Aalto-universitetet. Nyutexaminerade eller personer i slutskedet av sina studier som kontinuerligt visat intresse och varit aktiva inom teknologkulturen eller Aalto-universitetets övriga likasinnade studentverksamhet samt fört utvecklingen framåt inom studentkåren eller någon av dess föreningar kan kallas som wärdiga till gillet. Nomineringar kan göras fram till 21.10.2018 kl. 23.59 på adressen https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/.

Förslag kan lämnas in av en enskild person, ett gille, en förening eller flera personer, gillen eller föreningar tillsammans.

Mer information om PTK rf finns på adressen: http://ptk.ayy.fi/.

***

Det här är Aalto-universitetets studentkårs veckobrev vecka 35/2018. I veckobrevet hittar du nyheter från AUS, föreningarna och sektionerna och annan nyttig information.

Om du vill att din egen text ska ingå i veckobrevet ska du skicka den färdiga texten till adressen tiedotteet@ayy.fi senast kl. 10.00 på torsdag föregående vecka. Den rekommenderade textlängden är 500 tecken och den maximala längden 1 000 tecken.

Nyhetsbrevet publiceras också på AUS webbplats på adressen ayy.fi/sv/veckobrev

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen /yhdistystiedote

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *