Föreningsbrev vecka 36/2018

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

 

Det här är AUS föreningsbrev vecka 36/2018

Nu kan ni ge förslag på Årets Aalto-idrottare (punkt 4) eller de som är wärdiga Runda tornets gille (punkt 5). Om ditt evenemang saknar en servis, kan du läsa campussektionens tips om detta (punkt 6). Skriv också in i din kalender föreningsutbildningens nya datum (punkt 1). Lycka till med orienteringsveckan och vi ses på Aalto Party!

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer
31.8 Sista anmälningsdag till Otnäs natt (https://otaniemenyo.fi/ilmottaudu.html)
2.9 Sista anmälningsdag till Stadiorienteringen är i övermorgon (punkt 3 eller direkt till anmälningen)
4.9 Otnäs orientering
5.9 Aalto Party och Aalto Afterparty
5.9 Sista dagen att ge förslag på Årets Aalto-idrottare (punkt 4 och direkt till formuläret)
6.9 Otnäs orientering
11.9 Stadiorientering
16.9 Aalto 10 km/5 km (https://www.rantamaraton.fi/aalto-10km-ja-aalto-5km/)
6.10 Otnäs natt (http://otaniemenyo.fi/)
21.10 Sista dag för förslag på RTG:s wärdiga (punkt 5 och direkt till formuläret)
27.11 Spara datumet: Föreningsutbildning (punkt 1)
28.11 Spara datumet: Föreningsutbildning (punkt 1)
29.11 Spara datumet: Föreningsutbildning på engelska (punkt 1)

Nyhetsbrevets innehåll
1. Föreningsutbildningarna förnyas – Spara datumen!
2. Renoveringarna i lokaler för engångsuthyrning framskrider enligt tidtabellen
3. Sista chansen att anmäla sig för att hålla Stadiorienteringskontrollen 11.9
4. Ge förslag på Årets Aalto-idrottare 2018
5. Föreslå nya wärdiga till Runda Tornets Gille
6. Uthyrning av servis till medlemmar och föreningar inom AUS

 

1. Föreningsutbildningarna förnyas– spara datumen!
Föreningsutbildningen förnyas! I år ordnas den finskspråkiga utbildningen under två dagar; tisdagen den 27 och onsdagen den 28 november. Under den första dagen består programmet av grundinformation om föreningsverksamhet för nya föreningsmedlemmar och under den andra dagen får de äldre medlemmarna fördjupande temautbildning om aktuella saker. Grundutbildningen på engelska ordnas torsdagen den 29 november.

Skriv in datumen i kalendern redan nu! Mer information och anmälningsinformation ges i föreningsmeddelandet senare under hösten.

Du hinner fortfarande ge förslag på utbildningstemor som du tycker är viktiga: jarjestoasiat(a)ayy.fi

 

2. Renoveringen av utrymmen för engångsuthyrning framskrider enligt tidtabellen
Renoveringen av fastigheterna Jämeräntaival 3, 5 och 7 i Otnäs framskrider enligt planerna och projektet är redan halvvägs i den övergripande tidtabellen. Renoveringen påverkar även många andra utrymmen för engångsuthyrning och föreningens klubb- och lagerlokaler som är belägna i fastigheterna i fråga.

För närvarande renoveras följande lokaler för engångsuthyrning: Gorsu, Byns vardagsrum, Tatamisalen och Allaktivitetslokalen. Enligt en preliminär tidtabell kan Gorsu, Byns vardagsrum och Tatamisalen åter bokas från och med den 6 januari 2019. Om någon lokal blir färdigrenoverad före detta, öppnar vi bokningskalendern redan tidigare och meddelar om saken på webbsidorna och i föreningsmeddelandet. Datumet för ibruktagningen av allaktivitetslokalen fastställs i slutet av 2018.

I december ska Takbastun, Spellokalen, Sitsköket och Takkakabinettet börja renoveras. Föreningens hyresavtal för klubb- och lagerlokalerna sägs upp senast tre månader (3 månader) innan renoveringen börjar.

Renoveringarna för med sig en hel del utmaningar för föreningarna och evenemangsarrangörerna, men tålamodet belönas med ännu mer fungerande och mer trivsamma lokaler. Om du har frågor eller kommentarer som rör de lokaler som AUS hyr ut eller som rör renoveringen av dem, kan du skicka ett meddelande till lokalsektorn till adressen tilat(at)ayy.fi.

 

3. Sista chansen att anmäla sig för att hålla Stadiorienteringskontrollen 11.9
Det finns också liv utanför Otnäs!

För att phuxarna ska få en lysande chans att bekanta sig med den övriga världen, ordnas det tisdagen den 11.9. Stadsorientering i den Östra Hamnstaden (i en del kulturer känd som Helsingfors). Stadsorienteringens startskott går kl. 18:00 på Senatstorget, och efterfesten är i nattklubben Capital (Fredriksgatan 51) från och med kl. 21:00. Punkterna är öppna 18:00-21:30.

Kom med och gör phuxarna glada! Anmäl dig som kontrollant här (deadline söndag 2.9.):

https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/stadisuunnistuksen-rastit-checkpoints-for-stadisuunnistus-2018/

Om du har frågor svarar jag med glädje!

Noora Salminen
Phuxmajor
Aalto-universitets studentkår AUS
+358 50 4687157 | noora.salminen(a)ayy.fi

 

4. Ge förslag på Årets Aalto-idrottare 2018
Hej, nu är det dags att föreslå en student som du tycker förtjänar att belönas som Aalto Athlete 2018. Kriterier omfattar idrottsliga prestationer på nationell eller internationell nivå, studieresultat samt ärlig och rättvis delaktighet i samhället.

Så kom ihåg att motivera förslaget med omsorg! Formuläret är stängd 5.9.2018 kl 23:59 . Priset ges i Aalto-10km/5km evenemang 16.9.2018

https://lomake.ayy.fi/liikunta/ehdota-vuoden-aalto-urheilijaa-2018-nominera-aalto-athlete-2018-nominate-for-aalto-athlete-2018/

För mer information : lauri.seppalainen [at] ayy.fi

 

5. Föreslå nya wärdiga till Runda Tornets Gille
Runda Tornets Gille är en heders- och seniororganisation vid Aalto-universitetet. Nyutexaminerade eller personer i slutskedet av sina studier som kontinuerligt visat intresse och varit aktiva inom teknologkulturen eller Aalto-universitetets övriga likasinnade studentverksamhet samt fört utvecklingen framåt inom studentkåren eller någon av dess föreningar kan kallas som wärdiga till gillet. Nomineringar kan göras fram till 21.10.2018 kl. 23.59 på adressen https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/.

Förslag kan lämnas in av en enskild person, ett gille, en förening eller flera personer, gillen eller föreningar tillsammans.

Mer information om PTK rf finns på adressen: http://ptk.ayy.fi/.

 

6. Uthyrning av serviser till medlemmar och föreningar inom AUS
AUS uppmuntrar till ekologiska val, och ett sätt att minska onödigt avfall är att låta bli att använda pappersserviser under evenemang. I Otnäs klubblokaler finns en servis, som kan användas av de som hyr lokalen. I andra lokaler är serviserna inte lika stora, men det finns en möjlighet att hyra serviser i vilket ingår bland annat leverans till lokalen samt odiskad återlämning. Förädlarna och Astiva har förmånliga erbjudanden för medlemmar och föreningar inom AUS, mer information hittar du här:

Förädlarna:
Otnäs förädlingssällskap hyr ut flexibelt och förmånligt en middagsservis för 220 personer till föreningar och organisationer som verkar i Otnäs! Leveransen till Otnäs-området är kostnadsfri och leveransavgiften till andra områden avtalas separat baserat på avståndet. Dessutom ingår diskningen i priset, så att du kan lämna tillbaka en odiskad servis! Servisen hyrs ut per e-post via adressen astiasto(a)jalostajat.fi och vi besvarar gärna alla frågor som rör servisen.

Astiva:
– avtalet gäller tillsvidare, utom under studentfestveckan under våren
– rabatten är alltid minst 20 %, med principen att ju tidigare / större beställning -> desto större rabatt
– beställ senast 2 veckor i förväg (med förbehåll för efterfrågan)
– det räcker med specificering av mängd (till veckoslutsbeställningar) föregående måndag
– leverans till Otnäs-området kostnadsfritt mån–fre kl. 9–15
– i leveranser till Servin mökki / vid avhämtning behöver man inte vara på plats, vi har nyckeln dit
– diskning ingår alltid i priset, dvs. servisen kan återlämnas odiskad
– betalningsvillkor 7 dagar netto räknat från avhämtningsdagen, kan vid behov betalas med betalkort
– även förmånliga erbjudanden till AUS:s medlemmars personliga fester

Rabatten ges om beställningen görs direkt via e-post till adressen astiva(at)astiva.fi och om man i samband med beställningen anger att beställningen är för en förening inom AUS. Vid beställningar via webbsidan ges rabatten om man anger koden “AYY2018” i samband med beställningen.

 

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet(at)ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *