Föreningsbrev vecka 37/2018

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

 

Det här är AUS föreningsbrev vecka 37/2018

Orienteringsveckan är snart avklarad! Det har verkligen varit en livlig vecka full av aktiviteter och massor av nya ansikten på campus. Nästa vecka består programmet bland annat av Stadsorienteringen och Aalto 10km/5km. Ta också en titt på punkt 1 och läs mer om att publicera evenemang på AUS webbplats.

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer
11.9 Stadiorientering (https://www.facebook.com/events/265139937442162/)
16.9 Aalto 10 km/5 km (https://www.rantamaraton.fi/aalto-10km-ja-aalto-5km/)
1.10 Otatarhan ajot, Alvars plats
1.10 Lakinlaskijaiset, Dipoli
6.10 Otnäs natt (http://otaniemenyo.fi/)
5.9 Sista dag för förslag på RTG:s wärdiga (punkt 6 och https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/)
27.11 Spara datumet: Föreningsutbildning (punkt 3)
28.11 Spara datumet: Föreningsutbildning (punkt 3)
29.11 Spara datumet: Föreningsutbildning på engelska (punkt 3)

Nyhetsbrevets innehåll
1. Publicera ditt evenemang på AUS webbplats
2. Enkät till föreningarna på kommande ons 19.9.!
3. Föreningsutbildningarna förnyas– spara datumen!
4. Har du upplevt trakasserier eller osakligt beteende vid Aalto? Kontakta AUS trakasseriombud!
5. Jobba på Lakinlaskijaiset?
6. Föreslå nya wärdiga till Runda Tornets Gille

 

1. Publicera ditt evenemang på AUS webbplats
Hur får jag fler medlemmar eller deltagare till min förenings evenemang? På Aalto-universitetets studentkårs webbplats finns en evenemangskalender, där alla föreningar som verkar inom AUS kan göra reklam för sina öppna evenemang. Just nu är ett ypperligt tillfälle att publicera höstens evenemang och möjligen den vägen locka nya intresserade med i verksamheten. Evenemangen som publiceras i AUS kalender lyfts också fram i veckoinformationens evenemangsförteckning och på så sätt sprids reklamen till alla AUS medlemmar.

Hur publicerar jag mitt evenemang? Varje förening som verkar inom AUS har inloggningskoder till AUS webbplats. Sidan finns på adressen /wp-login.php och bortglömda lösenord kan återfås via adressen /wp-login.php?action=lostpassword. Evenemanget publiceras via den vänstra sidobalkens ”Events”-del. Webbplatsen förnyas vid årsskiftet, så publicera bara evenemangen för den kommande hösten.

Du kan dessutom göra reklam för ditt evenemang i Facebooks AYY Events -grupp: https://www.facebook.com/groups/AYYEvents/​​​​​​​

Frågor? Vänligen kontakta jarjestoasiat(a)ayy.fi.

 

2. Enkät till föreningarna på kommande ons 19.9.!
I början av augusti började Elina Nieminen, vars uppgift är att utreda hur samarbetet mellan studentkåren och dess föreningar och Aalto-gemenskapens strukturer kan utvecklas genom frågeformulär, intervjuer och diskussioner, som projektkoordinator för gemenskaps- och organisationsstrukturerna vid Aalto-universitetets studentkårs centralkontor. Målet med projektet är en ännu mer sammansvetsad studentgemenskap där studerande från olika universitet beaktas mer jämlikt.

Projektet påbörjas med en enkät, som skickas till samtliga föreningar på onsdagen den 19.9.2018. Svarstiden är 2 veckor, så det lönar sig att redan nu avsätta tid för att besvara enkäten vid ett möte eller annan träff, eftersom enkäten besvaras per förening.

Ytterligare information följer i ett senare skede! Om du har frågor som är relaterade till projektet, får du gärna kontakta: elina.nieminen(a)ayy.fi

Bekanta dig närmare med projektkoordinator Elina och hennes projekt: /blog/2018/08/23/uusi-projektikoordinaattori-auttaa-aalto-yhteisoa-kehittymaan/

 

3. Föreningsutbildningarna förnyas– spara datumen!
Föreningsutbildningen förnyas! I år ordnas den finskspråkiga utbildningen under två dagar; tisdagen den 27 och onsdagen den 28 november. Under den första dagen består programmet av grundinformation om föreningsverksamhet för nya föreningsmedlemmar och under den andra dagen får de äldre medlemmarna fördjupande temautbildning om aktuella saker. Grundutbildningen på engelska ordnas torsdagen den 29 november.

Skriv in datumen i kalendern redan nu! Mer information och anmälningsinformation ges i föreningsmeddelandet senare under hösten.

Du hinner fortfarande ge förslag på utbildningstemor som du tycker är viktiga: jarjestoasiat(a)ayy.fi

 

4. Har du upplevt trakasserier eller osakligt beteende vid Aalto? Kontakta AUS trakasseriombud!

AUS har två trakasseriombud, en kvinna och en man, som är anställda av AUS. Trakasseriombuden kan kontaktas om en AUS-medlem upplevt eller observerat trakasserier i universitetsgemenskapen, inklusive studentkåren, föreningarna och undervisningen. Trakasseriombuden hjälper med att identifiera trakasserier, ger råd och samtalshjälp och hjälper vid behov med att reda ut situationen. Vid behov hänvisas frågeställaren till andra tjänster eller uppmanas kontakta myndigheterna eller universitetspersonalen, om ett sådant behov framkommer vid kontakten och om personen önskar det.

All kontakt sker konfidentiellt. Studentkåren samlar inte uppgifter om innehållet och för inte vidare uppgifter om innehållet utan samtycke av dem som kontaktat trakasseriombuden.

Trakasseriombud Minna Mäkitalo hairinta-nainen(a)ayy.fi tfn 050 520 9438
Trakasseriombud Lauri Jurvanen hairinta-mies(a)ayy.fi tfn 050 520 9438

Trakasserier eller osakligt beteende kan ta sig uttryck som verbala eller ickeverbala kränkningar, oönskad fysisk beröring, hot, oönskad kontakt, utestängning ur gemenskapen eller osakligt försvårande av deltagandet i gemenskapens verksamhet. Upplevelsen av trakasserier är subjektiv. Vad som är kränkande och ångestfyllt och upplevs som trakasserier varierar från person till person, så det primära är personens egen upplevelse av situationen.

Tveka inte att ta kontakt om du misstänker att du råkat ut för trakasserier och behöver hjälp. Vi ger också råd till föreningarna om hur man förebygger trakasserier.

Hälsningar,
trakasseriombuden Minna och Lauri
Aalto-universitetets studentkår (AUS)

 

5. Jobba på Lakinlaskijaiset?

Alla AYY:s intresserad av frivilligarbete är inbjudna av Festkommittéen (JTMK) att vara en del av festfixandet! Sökande efter arbetare börjar NU på adressen https://lomake.ayy.fi/jtmk/mene-toihin/ var du kan fritt välja mellan de 9 olika kategorierna (biljettförsäljning, ordningsvaktande, roudande etc.) Till arbetarförmånerna hör även detta år bl.a. arbetarefterfesten, VIP-biljett till festen, halarmärket, arbetarkaaton samt en av två inteckningar som krävs för att få det ljusröda Arbetarsnöret.

Mer information ger Suvi Rantamäki, suvi.rantamaki(a)ayy.fi.

 

6. Föreslå nya wärdiga till Runda Tornets Gille
Runda Tornets Gille är en heders- och seniororganisation vid Aalto-universitetet. Nyutexaminerade eller personer i slutskedet av sina studier som kontinuerligt visat intresse och varit aktiva inom teknologkulturen eller Aalto-universitetets övriga likasinnade studentverksamhet samt fört utvecklingen framåt inom studentkåren eller någon av dess föreningar kan kallas som wärdiga till gillet. Nomineringar kan göras fram till 21.10.2018 kl. 23.59 på adressen https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/.

Förslag kan lämnas in av en enskild person, ett gille, en förening eller flera personer, gillen eller föreningar tillsammans.

Mer information om PTK rf finns på adressen: http://ptk.ayy.fi/.

 

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet(at)ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *