Ny projektsamordnare hjälper Aaltogemenskapen utvecklas

I början av augusti fick studentkårens huvudkontor en ny projektsamordnare för gemenskaps- och organisationsstrukturer, Elina Nieminen. Samordnaren arbetar fram till julen och har i uppgift att utveckla Aaltogemenskapens strukturer tillsammans med studenterna.

För Elina Nieminen som studerar pedagogik vid Helsingfors universitet är studentorganisationer en verklig passion. Nieminen har en imponerande meritförteckning från olika organisationsuppgifter redan före sitt nya AUS-jobb.

”Jag började som tutor och sögs snabbt in i föreningsverksamheten. Jag har bland annat varit ordförande för Kopeda, ämnesföreningen för pedagoger i huslig ekonomi, och Condus, fakultetsföreningen vid pedagogiska fakulteten, och vice ordförande för föreningsutskottet inom studentkåren vid Helsingfors universitet” säger Nieminen.

Under förra året satt Nieminen i HUS styrelse med ansvar för evenemang, föreningskommunikation och frivilliga. Hos AUS kommer hon att arbeta med samma teman.

”Jag har alltid gillat Aaltogemenskapen och stämningen där. Det är intressant att få utveckla den och samtidigt lära sig något nytt – jag har nämligen aldrig tidigare jobbat med ett liknande projekt.”

I arbetet som projektsamordnare för gemenskaps- och organisationsstrukturerna ingår intervjuer och samtal för att ta reda på hur samarbetet mellan studentkåren och dess föreningar samt Aaltogemenskapens strukturer kunde utvecklas.

”Det exakta resultatet av projektet är ännu ett mysterium eftersom alla utvecklingsförslag ska tas fram tillsammans med gemenskapen. Sedan behandlas förslagen i AUS styrelse och delegation, som beslutar hur de förs vidare”, säger Nieminen.

Målet är en enhetligare studentgemenskap där studenter från de olika högskolorna ännu bättre än tidigare beaktas på ett likvärdigt sätt. Studentkåren vill stödja sina föreningar i arbetet med att utveckla gemenskapen.

”I AUS möts många studenttraditioner och historiska bakgrunder. Jag hoppas jag kan lyssna till hela gemenskapen och ställa rätt frågor så att alla får berätta vad som skulle tjäna dem bäst.”

Nieminen vet att studentgemenskapen är en hjärtesak för många studentkårsmedlemmar och att de ändringar i organisationsstrukturen som planeras kan väcka frågor, oro och protester.

”Ändringar kan ske, och ändringar är alltid förknippade med många slags känslor. Avsikten är inte att jag ska komma utifrån och säga hur saker och ting ska fungera. Däremot hoppas jag att studenterna deltar i idéarbetet för att utveckla gemenskapen”, säger Nieminen.

”Aaltogemenskapen är unik. Det är ingen självklarhet att medlemmarna vill göra så mycket frivilligarbete. Jag inspireras av människor och ser fram emot att ta itu med arbetet och lära känna gemenskapen bättre!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *