Studentkåren fick en ny it-stödperson och en nygammal informatör

Under sommaren har it-stödpersonen Elias Perttu och informatören Henna Palonen börjat arbeta för AUS. Perttu som gör civiltjänst hos AUS är ett nytt ansikte medan Palonen är AUS-veteran sedan många år tillbaka.

AUS nya it-stödperson Elias Perttu studerar automations- och informationsteknologi vid Aalto-universitetet. Han har ingen tidigare erfarenhet av studentkårsverksamhet.

”Jag tänker försöka byta till avdelningen för datateknik eftersom det känns mer som min grej. Hos AUS hittade jag en civiltjänstgöringsplats som är vettig med tanke på min framtid”, säger Perttu.

Informatören Henna Palonen återvände från sin föräldraledighet i augusti. Hon har jobbat med AUS kommunikation sedan 2011. Före sitt jobb på AUS studerade Palonen talkommunikation vid Jyväskylä universitet och satt i styrelsen för studentkåren vid universitetet.

”Jag var föräldraledig i ett och ett halvt år. Det hinner hända mycket i en studentkår på den tiden. Människor byts ut och många saker förändras. Det är intressant att komma tillbaka”, säger Palonen.

Både informatören och it-stödpersonen arbetar för att studentkåren ska kunna erbjuda studenterna vid Aalto-universitetet en så bra medlemsservice och intressebevakning som möjligt. När datasystemen fungerar och kommunikationen är tydlig har studentkåren de bästa möjligheterna att påverka.

It-stödpersonen löser personalens datorproblem och administrerar olika webbtjänster för AUS medlemmar. Informatören berättar om studentkårens verksamhet bland annat i de sociala medierna, i webbartiklar och i medlemsbrev.

”Kärnan i informatörens arbete är vilken bild studentkåren ger av sig själv till sina medlemmar och alla andra som är intresserade av verksamheten. Det är mitt arbete att fundera på vilken bild AUS ger av sig själv”, säger Palonen.

Den kommande hösten kommer båda att lära sig mycket nytt.

”Det fina med det här arbetet är att man får lösa saker på sitt eget sätt i stället för att få direkta förhållningsorder. Det är viktigt med praktisk erfarenhet. Jag vill lära mig mer om datatrafik och servrar, dvs. hur apparater kommunicerar sinsemellan”, säger Perttu.

”Jag vill utvecklas inom videoproduktion. Jag vill också lära mig att hitta ett journalistiskt grepp i medlemslkommunikationen. Numera handlar ju kommunikation alltmer om berättande”, säger Palonen.

”Höstens största utmaning är ändå att anpassa sig till en ny vardag och kombinera arbete och familjeliv!”

Perttu och Palonen säger att det bästa med arbetet i studentkåren är arbetsgemenskapen. Man får arbeta med både andra anställda och studenkårens medlemmar och aktiva.

”Det är roligt att få arbeta med att hjälpa andra. AUS motto är världens bästa studentliv, så nu har jag tio månader på mig att åstadkomma det”, säger Perttu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *