AUS Veckobrev 47/2018

FSF:s förbundsmöte sammanträdde i Otnäs under veckoslutet och AUS Suvi Vendelin valdes till styrelsemedlem för 2019. Grattis Suvi! De spännande personvalen fortsätter på torsdag då AUS delegation väljer styrelsen och delegationens vice ordförande för det kommande året. Du kan följa direktsändningen på adressen ayy.fi/live.

 

Vecka 47

Vecka 48

 

AUS INFORMERAR

  1. AUS börjar återvinna plastavfall nästa år
  2. Facebookgrupp för Aaltos studerande med familj
  3. Arbetsgrupp bildades för teknologmössan
  4. Studenternas jubileumståg
  5. Sök AUS frivilligjobb 2019!

ARBETSLIV

  1. Förvaltnings- och HR-chefen tipsar om jobbsökning i AUS blogg
  2. My Career in Finland 30.11

KONSTÅRET OCH KULTUREN

  1. Chalmersspexet Bob presenterar: Geronimo!
  2. TOKYOs julbasar på Kiasma den 1–2 december 2018

EVENEMANG

  1. Polyteknikernas bastusällskap (PTSS) badar bastu den 22 november @Kattosauna
  2. PSK Kupla presenterar: Provdyk den 29 november

MOTION OCH UTELIV

  1. FC Kissat tränar i Otahalli fredagar kl. 15–16!

ÖVRIGT

  1. Förlängd svarstid för enkäten om inlärningsmiljön på universitetet –enkäten öppen ända till den 23.11
  2. BEST Spring courses’ application DL 25th Nov.

 

AUS INFORMERAR

1. AUS börjar återvinna plastavfall nästa år

AUS börjar återvinna plastavfall i alla sina bostadsfastigheter under 2019. Det här kräver att nya avfallskärl installeras och/eller sopskjulen omorganiseras.

Vi informerar hyresgästerna separat när återvinningen inleds. Du kan redan orientera dig genom att läsa t.ex. HRM:s anvisningar på adressen https://www.hsy.fi/sv/invanare/sortering/sorteringsanvisningar/Sidor/Plast.aspx

Har du idéer eller respons som gäller återvinningen i AUS fastigheter? Du kan skicka in dem här: https://lomake.ayy.fi/viestinta/recycling-in-ayy-housing/

2. Facebookgrupp för Aaltos studerande med familj

Facebookgruppen Aallon perheelliset opiskelijat är en grupp för studerande med barn och modereras av AUS. I gruppen kan man diskutera vardagsrelaterade frågor eller t.ex. ordna återanvändningsträffar.

Gruppen finns på adressen https://www.facebook.com/groups/1632326910390380/ Gruppen är stängd och det betyder att du måste vara medlem för att kunna se diskussionen. Dessutom ska administratören godkänna nya medlemsförfrågningar.

3. Arbetsgrupp bildades för teknologmössan

Arkitektgillet och Teknologföreningen offentliggjorde i oktober ett öppet brev till studentkårens styrelse och Teknologsektionen gällande rätten att använda teknologmössa.

Ämnet har väckt mycket diskussion i Aaltogemenskapen. För att behandla den diskussionen har AUS styrelse och Teknologsektionen bildat en arbetsgrupp med fyra medlemmar, Teknologsektionens ordförande Tuomas Rantataro, Phuxmajoren Noora Salminen, AUS styrelseordförande Noora Vänttinen och AUS styrelsemedlem Julius Luukkanen.

Arbetsgruppen har i uppgift att framför allt utreda bakgrunden till upplevelser och synpunkter, tankar och känsloladdningar som gäller teknologmössan. Utifrån bakgrundsarbetet tar gruppen fram lösningsförslag med tanke på fortsättningen. Arbetsgruppen kommer att intervjua olika parter om ämnet under den närmaste tiden.

Mer info: julius.luukkanen@ayy.fi

4. Studenternas jubileumståg

Självständighetsdagen firas den 6 december. Den samma dag studerandes har deras traditionella självständighetståg. Alla deltagande studerandeorganisationer anmäler sig med samma formulär här: https://www.facebook.com/events/190259045237061/

AUS lånar ut blåvita marskalksband och bärselar till föreningarna för tåget. Vi lånar ut utrustningen i bokningsordning så länge den räcker. Bokningar/frågor till arkisto@ayy.fi.

5. Sök AUS frivilligjobb 2019!

Ansökningstiden för studentrepresentantsuppdragen och AUS sektioner går ut den 3 december. Till kommittéerna kan du söka under hela december.

Det finns alla typer av frivilliguppdrag – ordna wappen (Teknologsektionen/Festkommittéen), Aalto Afterparty (Aava/Afterparty-kommittén) eller olika motionsevenemang (Aava/Kommittén för utomhusspel), renovera evenemangslokaler (Campussektionen) eller bevaka studenternas intressen som studentrepresentant vid Aalto.

Eller har du siktet inställt på att göra något unikt? Som ansvarig för AUS 10-årsfest befinner du dig i händelsernas centrum i planeringen och genomförandet av jubileumsåret och själva 10-årsfesten.

Lär mer om alla frivilliguppdrag på adressen www.ayy.fi/stop/ ! Mer info finns också i sektionernas och AUS flöden i de sociala medierna.

 

ARBETSLIV

6. Förvaltnings- och HR-chefen tipsar om jobbsökning i AUS blogg

AUS förvaltnings- och HR-chef Johanna Pietiläinen, som intervjuat och rekryterat otaliga människor, avslöjar i sin miniserie på AUS blogg hur du får din arbetsansökan att sticka ut och hur du lyckas under din arbetsintervju. Den första delen i serien finns på adresssen /blogi/2018/11/19/jobbsokningens-1-0-1-vol-1-sa-far-du-ordning-pa-dina-ansokningspapper/?lang=sv nu. Den andra delen utkommer på fredag.

7. My Career in Finland 30.11

How does the Finnish job market function? What is the role of the trade unions? What is essential for finding a job in Finland? What do you need to take into account when starting your own business in Finland? How have international Aalto alumni found their ways into Finnish work life and what is the Finnish working culture like through their eyes?

Welcome to ”My Career in Finland” organized by Aalto University Student Union’s International Section Mosaic, Corporate Relations Sector, TEK, and The Finnish Business School Graduates. The event is held in 30th November at 12:00-18:00 in Dipoli – after the main event, there’s an after party!

See the initial Day’s Program and register workshops on Facebook https://www.facebook.com/events/346231852815021/

 

KONSTÅRET OCH KULTUREN

8. Chalmersspexet Bob presenterar: Geronimo!

Chalmersspexet Bob firar sitt 70-årsjubileum i år och kommer på besök till oss med ett spex som ryktas om att vara det bästa hittills! Kom och följ med då den uråldriga Goyen kommer med dåliga omen till apachehövdingen Geronimo, som lever ett lugnt och stillsamt pensionärsliv tillsammans med sin fru Azul. Goyen förutspår en strundande katastrof och plötsligt fylls Geronimos lugna bakgård av frågvisa journalister, lycksökare från väst och mystiska arbetare. Vad kommer att hända? Vilka är de illavarslande syner som Goyen har fått se? Men viktigaste frågan, kommer nån ihåg var Geronimos stridsyxa för länge sedan grävdes ner?

Föreställningen kommer att vara den 8.12 kl 18.00 i Dipoli, Otsvängen 24, och efteråt har du chansen att sitza med göteborgarna på TF.

Vad? Chalmersspexet Bob med spexet Geronimo + nachspex
När? 8.12 kl 18.00
Var? Dipoli, Otsvängen 24 och nachspex på TF, Otsvängen 22
Pris? Studerande/vuxen 18€/30€ + nachspex 17€/20€

Biljetter kan köpas från chalmersspexet.fi

9. TOKYOs julbasar på Kiasma den 1–2 december 2018

Det är dags för TOKYOs julbasar igen! I år ordnas basaren i konstmuseet Kiasma den 1–2 december! Två dagar! Hundra bord! Fantastisk konst och design!
Stöd unga lovande konstnärer och köp julens unikaste klappar! Ta med dig tomtemössan och julhumöret till Helsingfors centrum och adressen Mannerheimplatsen 2 och upplev TOKYOs magiska julbasar! Basaren är öppen enligt museets öppettider på lördag kl. 10.00–18.00 och på söndag kl. 10.00–17.00.
Varmt välkommen!
https://www.facebook.com/events/423539981512144/

EVENEMANG

10. Polyteknikernas bastusällskap (PTSS) badar bastu den 22 november @Kattosauna

Polyteknikernas bastusällskap ordnar sin första öppna bastukväll torsdagen den 22 november från kl. 18.30 i takbastun i Otnäs på adressen Bistervägen 3A.

Vi presenterar det nybildade bastusällskapet och hör ett inlägg av vår sponsor Saunastore. Efter de inledande inläggen testar vi gamla goda takbastuns lavar innan de börjar renoveras, så ta med dig en handduk! Vi bjuder också på bastudrycker och tilltugg!

Följ vårt FB-evenenmang https://www.facebook.com/events/692676514435459/  och klicka ”Kommer” om du kan komma!

11. PSK Kupla presenterar: Provdyk den 29 november

Kupla ordnar det efterlängtade provdyket av årsmodell 2018 torsdagen den 29 november i simhallen i Alberga. Vi inleder med en föreläsning om utrustning och säkerhet kl. 18.30 i klubblokalen på Bistervägen 1 och förflyttar oss sedan till hallen. Priset inkluderar all nödvändig utrustning och individuell handledning av en erfaren utbildare. Du behöver alltså inte ta med dig någon egen utrustning eller ha tidigare erfarenhet. Välkommen med – vi ses under ytan!

P.S. Grundkursen är tillbaka på våren! Mer info inom kort.

VAD? Provdyk
VAR? Träff på Kamio (JMT1)
NÄR? Torsdagen den 29 november kl. 18.30
HUR MYCKET? Studentpris 20 €

Mer info och anmälningar: https://kupla.org/blog/2018/laitesukelluksen-kokeilukerta-2018/

 

MOTION OCH UTELIV

12. FC Kissat tränar i Otahalli fredagar kl. 15–16!

Futsalsäsongen är som hetast och FC Kissats träningar startar i Otahalli fredagen den 23 november kl. 15–16. Alla nya och gamla studerande oavsett område är välkomna till Kissats träningar och matcher. Vi tränar med glimten i ögat och spelare på alla nivåer kan delta i vår verksamhet. Om du är intresserad av att vara med och organisera FC Kissats verksamhet kan du komma till vår legendariska julfest och föreningens möte den 24 november! Mer info finns på FC Kissats Facebooksida www.facebook.com/fckissat och du kan alltid e-posta oss på adressen fckissat@gmail.com.

Meow, vi ses på träningarna!

 

ÖVRIGT

13. Förlängd svarstid för enkäten om inlärningsmiljön på universitetet –enkäten öppen ända till den 23.11

För att få omfattande resultat är alla svar viktigt. Vi har därför förlängt på enkätens svarstid, svara senast fredagen den 23 november. Tack till alla som har svarat hittills!

Ge din åsikt om universitetsmiljön! Vad fungerar, vad kunde utvecklas? Vårt mål är att ta reda på hur bra din nuvarande universitetsmiljö stödjer ditt lärande vid Aalto Universitet. Det är viktigt att du svarar på enkäten och ger din ärliga feedback på nuvarande utrymmen.

Enkäten besvaras anonymt och tar ca 10 minuter. Svara på enkäten här: https://aaltouniversityfinlandstudent2018.leesmanindex.co.uk/fi/lBDmT1i4uqSOkiK9

Enkäten är öppen ända till den 23 November. Genom att besvara förfrågan har du möjligheten att vinna biobiljetter (4 biljetter per paket x 4)

Förfrågan genomförs av Aalto University Campus & Real Estate, som ansvarar för universitetets fastigheter.

14. BEST  Spring courses’ application DL 25th Nov.

This Spring, BEST (Board of European Students of Technology) brings to you 18 courses around Europe. In these, you’ll get to attend lectures, given by the university’s teaching staff or by experts from companies, on technology, Career Related Skills, and Applied Engineering. After the lectures, you’ll also take part in evening programmes, designed for you, to give you a taste of the LBG (Local BEST Group) that hosts you and the local culture. For more information about the courses and FAQs, visit https://besthelsinki.fi/en/courses/application/

Application deadline: 25th November 2018, 11:59

 

***

Det här är veckobrevet från Aalto-universitetets studentkår vecka 47/2018. I veckobrevet hittar du nyheter från AUS, föreningarna och sektionerna och annan nyttig information.

Om du vill att din egen text ska ingå i veckobrevet ska du skicka den färdiga texten till adressen tiedotteet@ayy.fi senast kl. 10.00 på torsdag föregående vecka. Den rekommenderade textlängden är 500 tecken och den maximala längden 1 000 tecken.

Veckobrevet finns också på AUS webbplats på adressen /sv/medlemmar/veckobrev/

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen /yhdistystiedote

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *