Humpsvakar 50 Jubileumskonsert

5.11.2011 15:00—19:00

Program:
15:00 Dörrarna till Finlandiahuset öppnas
15:30 Hugahphon-utställning, Medaljmuseum, underhållning
16:00 Hälsningstal, tal om Humpsvakar, bilder, utmärkelser, gratulationer
16:30 Konsertsalens dörrar öppnar
16:45 Huvudkonserten börjar
17:30 Paus
18:45 Fyrverkeri utanför Finlandiahuset till levande orkestermusik (uruppförande feat. RWBK)

Teknologföreningen vid Aalto-universitetet har redan i 50 år fått njuta av att vara hem till ett kulturfenomen som ingen annan studentkår har: Humpsvakar! Vissa kallar orkestern den roligaste i Otnäs, men dessa påståenden representerar nog inte hela sanningen. De som har djupare erfarenhet av Humpsvakar vet nog att benämningen ‘orkester’ är ett alldeles för begränsat begrepp när man talar om Humpsvakar. Ja, när man beskådar den holistiska underhållningen Humpsvakar erbjuder sin publik förstår man snabbt att man kan kalla dem varken orkester, kör, stand-up show, cirkus, ballett eller opera: Humpsvakar utplundrar alla dessa kulturella arv till ett slöseri av rolig glädje av att skapa tillsammans.

Och detta flöde av kulturell rikedom når ett lokalt klimax när orkestern firar sin 50-åriga tillvaro på Finlandiahuset första lördagen i november. Humpsvakars nysstvättade vita skjortor kommer att stråla i kapp med Finlandiahusets rätt så nyligen renoverade marmorplattor när orkesterns musikaliskt präglade mässingspresens fyller stora salen med en ambiencé som bevisar att rykten om salens urussla akustik har varit starkt överdrivna. Inte ett enda öra kommer att betvivla Aaltos otvivelaktiga förmåga att skapa förutsättningar för en kreativ sammansmältning av sångkonst, instrumenthandel och presentationsteknik.

När dörrarna öppnas kl. 15:00 kan publiken före konserten studera medaljerna från talrika studentikosa evenemang och spana in de unika teknologiska maskinerna med dels musikalisk och dels stämmande funktion, inklusive den så kallade Hugahphonen, en enastående maskin vars funktionalitet har hållits hemlig för orkestern. Konserten avslutas med ett uruppförande av levande musik till fyrverkeri som uppförs i samarbete med Humpsvakars vänorkester RWBK, som också kan anses vara rolig. Och att det hela ännu kryddas med balett-liknande visuella godbitar försäkrar att konsertens publik får lära sig känna Humpsvakars motto: vem sover när Humps vakar?

Biljetter kan beställas på shop.humps50.fi

Biljetter:
Studerande 20 euro
Bra platser 30 euro
Bättre platser 45 euro
Bästa platser 55 euro
Barn 20/30 euro

Teknologorkestern Humpsvakar

humpsvakar@humpsvakar.fi +358 (0)50-3534552

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *