Veckorapport 12/2012

Detta är AUS:s veckorapport 12/2012

För er kännedom i förväg: Vecko- och föreningsrapport har påsklov vecka 14 och 15. Föreningsrapporten kommer INTE ut på långfredagen 6.4 och veckorapporten inte på måndagen 8.4.

Trevlig vecka till alla!

  1. Händer i veckan
  2. Ansök om verksamhetsbidrag och gör föreningsanmälan senast 1.4
  3. DL för den billigaste anmälningen till SELL-tävlingar 20.3 – Skynda dig med!
  4. TTER:s andra ansökningsrunda för år 2012, DL sön. 1.4
  5. Hyreskontrakten till lägenheterna som AUS hyr ut kan i fortsättningen upprättas på distans
  6. Nyckeltrafiken till AUS:s bostadsmål i Helsingfors sköts från Tölö
  7. ATSCHHII!! Pollensäsongen börjar, kom och förnya ditt recept behändigt och i god tid
  8. Studerandenas projekt för designhuvudstadsåret World Student Capital 2012 öppnas 23.3 på Korjaamo
  9. Aalto Design Factory – Öppna dörrarnas dag
  10. Masters of Aalto 2012 – Performers wanted for MoA Slam 12
  11. Julkkudeals 2012
  12. Sökning av försäljare till Glaspalats Design Markets –försäljningsevenemanget fortsätter fram till 31.3
  13. Grundkurs för ordningsvakter
  14. Finansiering till internationella studentprojekt kan ansökas
  15. Karriärservice informerar
  16. Meet Employers at Talent Talks Matchmaking Event

1. Händer i veckan

2. Ansök om verksamhetsbidrag och gör föreningsanmälan senast 1.4

AUS delar ut verksamhetsbidrag till de föreningar som är antecknade i det första registret i AUS:s föreningsförteckning. Föreningsanmälan kan göras och verksamhetsbidrag kan ansökas om från och med torsdagen 1 mars genom att fylla i en blankett på nätet. Ansökningstiden pågår hela mars och går ut den 1 april 2012.

Ni kommer väl ihåg att er förening årligen bör fylla i föreningsanmälningsblanketten även om ni inte ansöker om finansiellt verksamhetsbidrag.

Tilläggsinformation
Fördelningsgrunderna för verksamhetsbidragen
Poängsättningsmodellen

Om du har frågor om ansökningen eller vill ge respons, ta gärna kontakt med funktionärerna inom AUS:s föreningssektor via e-post på adressen jarjestoasiat@ayy.fi.

3. DL för den billigaste anmälningen till SELL-tävlingar 20.3. – Skynda dig med!

SELL Student Games är ett traditionellt och internationellt studentidrottsevenemang vars tävlingsvärd år 2012 är Aalto-universitetets studentkår och Aalto-universitetets idrottsförening. Tävlingarna ordnas i Otnäs, Esbo, 17- 20.5. Kvoterna för de populära grenarna så som fotboll och basketboll fylls snabbt så agera i tid!

ANMÄLNINGAR: senast 20.3/ 25.4/ 11.5 genom elektronisk blankett.

Som lagkapten för Aalto-universitetets lag fungerar Heidi Heiskanen (heidi.heiskanen@ayy.fi) Viktigt! Anmäl ditt namn, dina grenar och ditt födelsedatum samt dina eventuella rekord/nivåer till kontaktpersonen. Anmäl även om du har behov av logi. Skicka ett foto på dig till kontaktpersonen (fotot kommer på tävlingspasset).

GRENARNA: Basketboll, volleyboll, fotboll (7 vs 7), innebandy, ultimate (5 vs 5), frisbeegolf, judo, fäktning, tennis, schack, badminton, orientering, simning och friidrott.

DELTAGARAVGIFT: Unisport stöder studerandenas vid Aalto-universitetet deltagande! Avgiften bara 40€/pers./3 dagar, om anmälningen görs före 20.3.2012 (25€/pers./2 dagar, 10€/pers./1dag)!

Deltagaravgiften innehåller:

  • Rätten att delta i tävlingarna och programmet vid sidan av tävlingarna
  • Måltider (frukost, lunch, middag)
  • HRT:s regionbiljett under tävlingarna

Golvsovplats kan reserveras skilt för 5€/pers./dag

Www.sell2012 och www.facebook.com/sell2012

Varmt välkommen till Otnäs på våren 2012!

4. TTER:s andra ansökningsrunda för år 2012, DL sön. 1.4

TTER:s andra ansökningsrunda för år 2012 har öppnats! Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS:s medlemmar och samfund som är verksamma inom AUS. TTER stöder verksamhet som strävar mot stjärnorna, får andra att också bli ivriga, hörs och syns. Man kan ansöka om bidrag från TTER på två sätt: genom ansökningsrundorna som ordnas ca tre gånger om året och genom den fortlöpande ansökningen som är öppen under terminerna. Genom den fortlöpande ansökningen kan du ansöka om bidrag på högst 300 €, medan storleken på projektbidragen i de egentliga ansökningsrundorna inte är begränsade.

Ansökningstiden går ut söndagen 1.4.2012 kl. 23.59. Anvisningarna för hur man fyller i blanketten och vilka bilagor som behövs till den finns på fondens nätsidor på adressen http://tter.ayy.fi/. Bidrag ansöks med en webblankett som finns på adressen: http://tter.ayy.fi/hae-avustusta/

Årets tredje ansökningsrunda ordnas på hösten 2012. Den fortlöpande ansökningen på våren är öppen fram till slutet av maj! Se tilläggsinformation från TTER:s nätsidor på adressen http://tter.ayy.fi/.

5. Hyreskontrakten till lägenheterna som AUS hyr ut kan i fortsättningen upprättas på distans

Nu är det möjligt att upprätta hyreskontraktet helt på distans: hyreskontraktet kan skickas till hyresgästen via e-post. Hyreskontraktet som man personligen har undertecknat bör i detta fall skickas tillbaka till AUS:s bostadskontor via posten (adress: Bostadskontor/AUS, PB 69,02150 Esbo) eller bifogas i e-posten som skannad fil i .PDF-form.

Hyreskontraktet bör undertecknas innan nycklarna till lägenheten kan överlåtas till hyresgästen eller boendet kan börja. Hyreskontraktet kan fortfarande undertecknas personligen även på AUS:s bostadsbyrå i Otnäs.

I hyreskontraktet för familjebostäder bör det finnas underskrift av bägge personer som flyttar in i bostaden. Om partnern som flyttar in i familjebostaden inte är AUS:s medlem bör man i samband med det på distans undertecknade hyreskontraktet skicka en kopia av partnerns identitetsbevis eller ämbetsbevis. På så sätt kan AUS försäkra sig om att familjebostaden har skaffats på riktiga grunder.

Sökanden skickar hyreskontraktet via post eller e-post till AUS på eget ansvar. AUS ansvarar till exempel inte för förseningar i behandling av hyreskontrakt som postats till fel adress.

Noggrannare instruktioner finns på AUS:s nätsidor under hyreskontrakt.

Kontaktuppgifter till AUS:s bostadskontor.

6. Nyckeltrafiken till AUS:s bostadsmål i Helsingfors sköts från Tölö

Hämtning och återlämning av nycklar till Aalto-universitetets studentkårs alla bostadsmål som finns i Helsingfors har förflyttats till servicepunkten i Tölö (Runebergsgatan 14-16). Servicepunkten i Tölö är öppen mån.-tors. kl. 10:30 – 14:30.

Nycklarna kan återlämnas direkt till servicepunkten eller när den är stängd till vaktmästaren i handelshögskolans infodesk. Om nycklarna återlämnas till vaktmästaren bör nycklarna läggas i ett slutet kuvert och in i det bifogas eget namn och exakt uppgift om till vilken bostad nycklarna hör. Brevet adresseras till AUS:s servicepunkt i Tölö. Nycklarna bör alltid återlämnas senast kl. 12:00 dagen efter att hyreskontraktet har upphört.

Hämtning av nycklar sker från servicepunkten när den är öppen. Med behöver du ett identitetsbevis och det undertecknade hyreskontraktet. Om hyreskontraktet börjar eller upphör på en fredag bör man skilt komma överens på förhand med AUS:s bostadskontor om hämtning eller återlämning av nycklar.

Det mest rekommendabla sättet att byta nycklarna är att göra det direkt med den förra hyresgästen. Instruktionerna och de blanketter som behövs i utbyte av nycklar med den förra hyresgästen får du från AUS:s bostadskontor (kontaktuppgifter).

Nyckeltrafiken från alla bostadsmål i Esbo (Otnäs och Alberga) sköts som förr via AUS:s bostadskontor (Otsvängen 11).

Kontaktuppgifter till servicepunkten i Tölö.

Tilläggsinformation:
Boendesakkunnig Jaakko Koivula (fornamn.efternamn@ayy.fi, tel. 055 520 9444)

7. ATSCHHII!! Pollensäsongen börjar, kom och förnya ditt recept behändigt och i god tid

Temadag om allergisk snuva måndag 26.3.2012

  • SHVS, Otnäs verksamhetsställe kl.12-14
  • SHVS, Tölö verksamhetsställe kl. 12- 14.30

Under temadagen om allergisk snuva kan du behändigt förnya ditt läkemedelsrecept för allergisk snuva på läkarens snabbmottagning, utan tidsbeställning. Du får dessutom information om allergisk snuva och dess vård. Alla som lider av allergisk snuva får en enkät om symptomen och utgående från den kan vi vid behov effektivera/ändra patienternas medicinering.

8. Studerandenas projekt för designhuvudstadsåret World Student Capital 2012 öppnas 23.3 på Korjaamo

Öppnande av World Student Capital –året firas 23.3 på Kulturfabriken Korjaamo kl. 15. Året öppnas av Helsingfors stadsdirektör Jussi Pajunen. På programmet står paneldiskussion om ”Studerande som stadsbo” och lösningsverkstad-demo om ”Från förråd till bostad – att förvandla byggnader till bostadsbruk”. Juryordförande, projektchef Mikko Toivonen (Helsinki Education and Research Area) öppnar idétävlingen för De nya formerna för studentboende. På WSC-klubb som öppnas kl. 20 uppträder Regina, Zebra and Snake och dj Erkko.

http://worldstudentcapital.fi/kutsu

9. Aalto Design Factory – Öppna dörrarnas dag

  • Plats: Betongblandargränden 5 C
  • Dag: 20.3.2012
  • Tid: 9:00-16:00
  • För vem: Studerande och personal vid Aalto, Aaltos intressentgrupper och samarbetssektorer

”En dag i Aalto Design Factory”

Välkommen att lukta, smaka, lyssna och se hurdan en typisk dag i Aalto Design Factory ser ut. Som vanligt har studerandena den centralaste rollen i vår verksamhet och vår personal erbjuder guidade turer i våra utrymmen och berättar om ADF-projektet. Under lunchtiden har du en möjlighet att komma och göra och planera din egen lunchpizza tillsammans med en autentisk, italiensk pizzakock för priset av ett par euro.

Factorys dörrar är öppna – välkommen och bekanta dig!

10. Masters of Aalto 2012 – Performers wanted for MoA Slam 12

Are you passionate about your thesis/ research work and cannot wait to share it with others? Is there a hidden entertainer in you that urges to come out? Can you explain your topic so that it even gets your kitty excited? Then join us with your contribution at MoA Slam!

  • What? MoA Slam 2012
  • When? 16.5.2012
  • Where? MoA 12 exhibition hall (Jätkäsaari, Helsinki)

MoA Slam is a collaboration between ScienceSLAM and Aalto University’s ”Masters of Aalto 2012” festival to promote fun and creativity in science. The event is organized as a playful open-stage competition of short scientific presentations. The length of each contribution is maximum 10 minutes. Performers can come from all Aalto schools and departments. The medium of presentation is free and can range from a more traditional talk, to a dance choreography or self-composed song. Only your creativity is the limit! Everything is allowed to convince the audience of your topic. The winning contribution will be rewarded with the “MoA Slam 2012″ award and 500€ prize money. The language of the event is English.

If you want to participate with your contribution at MoA Slam 2012, then contact moa@scienceslam.fi! Deadline for applications is the 13.4.2012. More information on the event and how to apply can be found on www.scienceslam.fi/moa-slam-2012.

11. Julkkudeals 2012

Våren är här igen och så även Julkku-gubben med sin skrivargrupp som har vaknat upp från sin vintriga dvala. När wappen hotande närmar sig närmar sig även köptiden för den nyaste Julkku.

Förhandsdeals för Julkkuförsäljning kan göras i Tekniska högskolans huvudbyggnad i Otnäs på tisdagar och torsdagar kl.12-14 fram till 24.4. Genom att göra en deal försäkrar du dig pengar, en försäljarväska (Marimekkos axelväska) och vårens mest imponerande t-skjorta. Förutom dessa försäkrar du dig om en plats till Julkkus publiceringsgala och tillträde till VIP-tillställningen före det. Vare sig du är ensam eller med vänner gör Wappens bästa beslut och börja sälja Julkku!

Våra deals är följande:

tidningar | väskor | skjortor | pengar

  • 400 | 4 | 4 | 1100€
  • 200 | 2 | 2 | 500€
  • 100 | 1 | 1 | 225€
  • 50 | 0 | 1 | 100€

Mera om deals och försäljning http://julkku.fi/myy och frågor om deals kan riktas till adressen (esa-pekka.raisanen@julkku.fi)

12. Sökning av försäljare till Glaspalats Design Markets –försäljningsevenemanget fortsätter fram till 31.3

Glaspalats Design Markets ordnas 1.-4.8.2012 i Helsingfors på Glaspalatstorget. Evenemanget är en presentations- och försäljningstillställning för unga designers och det samlar alla intressanta varumärken under samma stora vita tält. Evenemanget ordnas av Kulttuuriosuuskunta Kick! och Glaspalatsets film- och multimediacentrum.

Designar eller tillverkar du själv nyhandarbetes- eller designprodukter? Är du en ung designer? Säljer du dina produkter huvudsakligen på nätet eller i slumpmässiga butiker men vill ha mer synlighet för din verksamhet och dina produkter? Glaspalats Design Markets söker kläder för män, kvinnor och barn, smycken, accessoarer, pappers- och inredningsprodukter, konsthandarbeten som kan säljas eller personer som producerar konst på torgtillställningen.

Som försäljare söker vi designers som inte ännu har etablerad verksamhet. Evenemanget är nationellt så även enskilda designers/arbetsgrupper utanför huvudstadsregionen kan ansöka om att bli försäljare. Vi vill stöda unga designers så vi söker inte personer som redan har en egen affär eller som annars har en framgångsrik karriär. Försäljningsbordet kan reserveras av en enskild försäljare eller arbetsgrupp.

Se tilläggsinformation från adressen http://designmarkets.lasipalatsi.fi/

13. Grundkurs för ordningsvakter

Hej studerande! Behöver du arbete? Är du intresserad av ordningsvaktsuppgifter inom säkerhetsbranschen? Vill du bli sysselsatt vid sidan av studierna eller nästa sommar? Avlägg grundkurs för ordningsvakter!

Efter att du har avlagt kursen kan du från polisen ansöka om ett ordningsvaktkort som ger dig rätten att fungera som ordningsvakt i hela landet.

Hämäläis-Osakunta ordnar i samarbete med Turvakerroin OY och Helsingfors universitet en MYCKET FÖRMÅNLIG grundkurs för ordningsvakter. Kursen som består av 32 timmar kan du avlägga under denna vår på följande fem dagar: 26.3, 27.3, 28.3, 29.3 och 31.3. På de ifrågavarande dagarna bör man reservera tid kl. 16-22. Man ska delta varje dag! Kursen hålls på finska.

Kursens pris för studerande är bara 66 euro! Kursen ordnas om deltagarantalet som arrangören kräver uppfylls. Anmälningar till adressen: tuomo.tarvainen@gmail.com.

14. Finansiering till internationella studentprojekt kan ansökas

Internationella relationer vid Aalto Universitet främjar internationalisering genom att finansiera studentprojekt som stöder Aaltos strategi. Vi stöder främst projekt som ligger på kandidat- och magisternivå, som är tvärvetenskapliga och som har studerande som initiativtagare. Sista ansökningsdag är 31.3.2012.

Mer information, urvalskriterierna osv. Finns här (på Inside). Mer information också från leena.plym-rissanen@aalto.fi.

15. Karriärservice informerar

Skolningar

  • Egna kompetensområden – mot konkreta mål i arbetslivet -workshop (ECON)
    Ons. 21.3 kl. 9-12, Handelshögskolans huvudbyggnad sal A-305. Skolningen hålls på finska.
  • Förhandstips till att skriva anställningsavtal och arbetslagstiftning –skolningstillfälle (ECON)
    Tors. 22.3 kl. 9-11 Handelshögskolans huvudbyggnad sal A-201. Skolningen hålls på finska.

Läs mera & anmäl dig på CareerWeb

16. Meet Employers at Talent Talks Matchmaking Event

Thursday, MARCH 29, 2012 at 13.30 – 18.30
Innopoli 2, Tekniikantie 14, Otaniemi

Talent talks® are structured, face-to-face networking events where ambitious companies & organizations can connect with professionals who aim high. The event is aimed at professionals and soon-to-be graduates and will be held in English. Event is free of charge but registration is required by March 21.

Program and registration details