Föreningsbrev för vecka 18/2014

FÖRENINGSBREV FÖR VECKA 18/2014

Det här är AUS föreningsbrev vecka 18/2014. Om du vill ha AUS föreningsbrev till din e-post, beställ det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Glada vappen allihopa!

NYHETSBREVETS INNEHÅLL

1. AUS verksamhetsbidrag utdelade

2. Säg din åsikt om verksamhetsbidragen

3. AUS lokalhamstring börjar snart

4. Meddela ditt evenemang till AUS läsårskalender 2014–2015

5. Sök finansiering för ditt evenemang från AFYE senast 30.5!

6.  Kom och håll en kontroll under Hullu Jussi

 

1. AUS VERKSAMHETSBIDRAG UTDELADE

AUS styrelse har på sina möte 18/2014 och 19/2014 fattat beslut om 2014 års verksamhetsbidrag. Listan över beviljade bidrag i sin helhet finns på AUS webbplats på adressen /sv/foreningar/tjanster/stipendier-for-foreningar/bidragsansokning-2014/ De föreningar som ansökt om bidrag meddelas också om resultatet direkt.  Bidragen behandlas senast nästa vecka och borde finnas på föreningarnas bankkonton inom loppet av några veckor.

År 2014 sökte sammanlagt 147 föreningar verksamhetsbidrag, varav 19 är föreningar med särställning. 33 föreningar ansökte om förhöjt verksamhetsbidrag. Antalet sökande ökade betydligt jämfört med fjolåret. Då ansökte 132 föreningar om verksamhetsbidrag, varav 16 var föreningar med särställning.  Ökningen ledde till att bidragen krympte speciellt för föreningarna med särställning. I år delades 17 150 euro ut i bidrag till föreningar med särställning, 41 975 euro till övriga föreningar och 2 600 euro i förhöjda bidrag. Bristfälliga och oförklarligt försenade ansökningar bestraffades i form av en minskad bidragssumma.

Under behandlingsprocessen missade handläggarna en del ansökningar på grund av en kombination av tekniskt och mänskligt misstag. De här ansökningarna behandlas så snabbt som möjligt.

Om din förening har ansökt om bidrag men inte finns i listan över dem som beviljats bidrag ska ni kontakta organisationssektorn. Ansökan har tagits emot om den person som fyllt i den fått en bekräftelse till sin e-post.

Organisationssektorn beklagar förvirringen.

 

2. SÄG DIN ÅSIKT OM AUS VERKSAMHETSBIDRAG

Årets stora projekt för AUS organisationssektor är förnyelsen av poängsättningsmodellen för föreningarnas verksamhetsbidrag inför bidragsansökningen 2015. Modellen som används i dag skapades år 2010 när studentkårerna gick ihop. Sedan dess har modellen preciserats en aning år 2011, men utan större förändringar. Vår gemenskap utvecklas ändå ständigt och den nuvarande modellen kanske inte är den bästa möjliga.

I AUS föreningsregister finns över 200 föreningar, varav nästan alla hör till den första förteckningen och därmed har rätt att ansöka om verksamhetsbidrag. Det finns föreningar av alla slag, från små hobbyföreningar med ett tiotal medlemmar till föreningar som representerar någon studieinriktning och når över 500 personer.

Här kan man bekanta sig med poängsättningsmodellen som används i dag /wp-content/uploads/Pisteytysmalli_2012.pdf Modellen beaktar föreningens storlek, vem den når, verksamhetens omfattning, mångsidighet och inverkan. Den värderar inte föreningens verksamhet och försöker inte styra den. Principen har varit att låta alla blommor blomma.

Nu efterlyser organisationssektorn åsikter som den nuvarande modellen och förnyelsebehovet. Säg din åsikt i en kort enkät: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ta-palaute2014/

 

3. AUS LOKALHAMSTRING BÖRJAR SNART!

Snart kan man förhandsboka evenemangslokalerna som AUS hyr ut. Tidsperioden som kan bokas är må 18.8.2014–sö 11.1.2015.

De preliminära tiderna för att fylla i lokalbokningar i systemet är följande:

1)  Bokningstiden för AUS-interna börjar under vecka 16 (mer information internt inom AUS). Tiden går ut on 7.5.2014 kl. 23.59.

2)   Föreningar med särställning fre 9.5–on 14.5.2014. Tiden går ut on 14.5.2014 kl. 23.59.

Hamstringsjippot ordnas sannolikt på fredag 16.5 med start kl. 15.00 i AUS huvudkontor vid Otsvängen 11, Stora mötesrummet (2:a våningen)

3)  Föreningar i första förteckningen lö 17–fre 23.5.2014. Tiden går ut fre 23.5 kl. 08.00. Hamstringsjippot ordnas sannolikt måndag 26.5 med start kl. 17.00. Platsen meddelas senare.

Lägg också märke till att förhandsbokningssystemet för lokaler förändrats. Nu måste du logga in med Aalto-uppgifter för att kunna göra bokningar. I samband med inloggningen behövs dessutom en separat bekräftelsekod,  som skickas till den officiella e-postadress som föreningen meddelat. Om du inte fått koden innan din bokningsperiod börjar, kontakta förvaltningschef johanna.pietilainen (at) ayy.fi.)

De detaljerade tidtabellerna bekräftas och systemets användningsinstruktioner skickas senare. Det lönar sig ändå att redan nu skriva in tidsperioderna för lokalbokningen i kalendern!

 

4. MEDDELA DITT EVENEMANG TILL AUS LÄSÅRSKALENDER 2014–2015

Föreningar och aktörer inom AUS kan meddela sina viktiga evenemangsdatum till studentkårens läsårskalender. Du kan meddela evenemang genom google docs –filen nedan fram till söndag 25.5.2014. Lägg till evenemangen under rätt månad i tidsordning. Skriv texten som ska ingå i kalendern i kolumnen ”Event name/Text” (gul bakgrund). Vänligen notera att en rad rymmer högst 25 tecken text inklusive mellanslag. När du skriver, fundera på hur många rader du vill ”slösa” i din egen kalender. När du planerar texten, beakta att kalendern blir trespråkig.

Om flera evenemang skrivits in på samma dag och samma tid hamnar det evenemang som berör flest studerande i kalendern. Filen kan redigeras fram till 25.5.2014, och ni kan alltså göra ändringar i era evenemang fram till dess. Fyll i kolumnerna noggrant och dubbelkolla att uppgifterna stämmer. Kom ihåg att också fylla i informationen om vem som är arrangör.

Http://tinyurl.com/ayycalendar2014

Frågor och kommentarer kan riktas till AUS informatör Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi eller 050 5209440).

5. SÖK FINANSIERING FÖR DITT EVENEMANG FRÅN AFYE SENAST 30.5!

Aalto First Year Experience (AFYE) som riktar sig till Aalto-universitetets förstaårsstuderande bjuder in studentorganisationerna för att göra de nya studenternas första år oförglömligt och visa upp allt som Aalto innebär. AFYE erbjuder finansiering för att ordna evenemang riktade till Aaltos nya studerande under det kommande läsåret.

Läs mer om villkoren och ansökan om finansiering på AFYE:s Into-sidor: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=6316093

Deadline för finansieringsansökan: 30.5

Finansieringsbeslut: senast 13.6.

Om du vill ha mer information, skicka dina frågor till adressen  afye@aalto.fi.

Du kan också meddela oss om ni under nästa läsår planerar ordna något annat evenemang där nya studerande från alla inriktningar skulle vara välkomna. Vi skriver gärna in evenemanget i AFYE:s evenemangskalender för kännedom.

 

6. KOM OCH HÅLL EN KONTROLL UNDER HULLU JUSSI

Hullu Jussi!

Hullu Jussi fyller Otnäsnatten med galenskaper och wappstämning den 29 april!

När phuxlagen kommit iväg efter startskottet för nattjäynän är det dags att ta reda på vilket som är Otnäs galnaste, roligaste och påhittigaste kompisgäng! Team på 4-10 personer.

Om ni i er förening vill komma med och hålla en kontroll under evenemanget kan ni anmäla er nu!

Anmälan under denna länk:

https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/hullu-jussin-rastit-crazy-johns-checkpoints/

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (kati.penttinen@ayy.fi, tfn 050 520 9442).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *