Föreningsbrev vecka 7/2016.

Det här är AUS föreningsbrev vecka 7/2016.

Nyhetsbrevets innehåll

  1. Ansök om verksamhetsbidrag och lämna in föreningsanmälan från och med 1.3
  2. Otaxadministratörerna ska anmälas senast 29.3.
  3. Att beakta vid användningen av Gorsu
  4. Krissituationer och eftervård i studentgemenskapen: anvisningar
  5. Anmäl dig till Smökkis köksskola

 

  1. Ansök om verksamhetsbidrag och lämna in föreningsanmälan från och med 1.3

Den årliga inlämningen av AUS föreningsanmälningar och verksamhetsbidragsansökningar startar 1.3 och avslutas 31.3. Varje förening som hör till den första eller andra förteckningen i AUS föreningsregister ska lämna in en föreningsanmälan. Om en förening försummar sin anmälan kan den uteslutas ur registret. Endast de föreningar som hör till föreningsregistrets första förteckning kan ansöka om verksamhetsbidrag, och ansökan fungerar samtidigt som föreningsanmälan. Om du inte vet vilken förteckning din förening tillhör kan du kontakta den föreningssakkunniga. Både ansökningarna och anmälningarna lämnas in i tjänsten TAHLO (https://tahlo.ayy.fi/). Närmare anvisningar om ansökningarna och föreningsanmälningarna skickas i februari.

Om du redan nu vet att din förening inte hinner inom utsatt tid ska du meddela den föreningssakkunniga (jarjestoasiat@ayy.fi). Av välgrundade skäl kan förlängning beviljas om man ber om det i tid, men ansökningar som utan förklaring lämnas in försenade eller bristfälliga behandlas inte.

Verksamhetsbidragen och föreningsanmälningarna behandlas så snabbt som möjligt och bidragen beviljas i april–maj.

En förutsättning för verksamhetsbidraget är en föreningsprofil på ayy.fi som föreningen uppdaterar självständigt (/wp-admin/). Om problem uppstår (t.ex. bortglömt lösenord), skicka e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. På samma adress få du också allmän tilläggsinformation och hjälp med föreningsanmälan och bidragsansökningen. Du kan också ringa telefonnumret 050 520 9442. Per telefon är den sakkunniga säkrast anträffbar på vardagar kl. 10–14.

 

  1. Otaxadministratörerna ska anmälas senast 29.3.

Gällande föreningar som har webbsidor eller användarkonton på AUS webbhotelltjänst Otax.

Otaxkontonas administratörer ska anmälas senast 29.3. Inloggningsuppgifterna för konton utan anmäld administratör kommer att låsas 1.4 och webbsidorna stängs.

Samtidigt ska anmälaren kontrollera de applikationer som körs, de användare som har tillgång till kontot osv. Närmare anvisningar finns på anmälningsblanketten. Reservera tillräckligt med tid för att lämna in anmälan och kontrollera webbsidorna.

Anmälan kan göras på adressen https://lomake.ayy.fi/it/yllapitajailmoitus/

Mer information om Otax tjänster finns på adressen /sv/foreningar/tjanster/it-tjanster/otax-www-tjanster/

AUS: IT-stödet nås på tietotekniikka@ayy.fi

 

  1. Att beakta vid användningen av Gorsu

AUS har särskilt i december–januari fått mycket respons om de bullerolägenheter som bokningarna i Gorsu orsakar för invånarna vid Bistervägen 5. Lokalens väggar och tak blockerar inte allt oljud från lokalen, vilket har en betydande inverkan på boendetrivseln för dem som bor i närheten av lokalen. Därför påminner AUS alla lokalens användare om de allmänna användningsreglerna, och särskilt punkten ”Lokalen används i enlighet med lagar, regler och god sed”. Lokalen kan fortsättningsvis användas fram till kl. 03, men eftersom den ligger i anslutning till en bostadsfastighet ska 4 § i ordningsreglerna för Teknologbyn beaktas: ”På vardagar klockan 23–07 och under veckoslut och helgdagar mellan 00 och 09 är det strängt förbjudet att sjunga, spela, att ha TV:n, radion, stereon eller dylikt på hög volym och att orsaka annat buller, med undantag av den regelrätt genomförda teknologhymnen.”

Den som underlåtit att följa reglerna bestraffas enligt de allmänna användningsreglerna och de sanktioner som fastställts i samband med dem.

Om problemen fortsätter kommer AUS att förkorta lokalens användningstid så att den slutar klockan 23.

Tilläggsinformation vid behov
Johanna Pietiläinen
Förvaltningschef
johanna.pietilainen@ayy.fi

 

  1. Krissituationer och eftervård i studentgemenskapen: anvisningar

AUS gemensamma anvisning för hela Aaltos studentgemenskap om eftervård vid krissituationer har publicerats. Avisningen är koncis och rekommenderas för föreningsfunktionärer. Aaltoprästen Jenni Vainio höll ett föredrag om ämnet under den senaste föreningsutbildningen.

Krissituationer och eftervård i studentgemenskapen/anvisningar: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=12615842

Föredrag (enbart på finska): /wp-content/uploads/Kriisitilanteen_jaelkihoito_yhdistyskoulutus2015.pdf

 

  1. Anmäl dig till Smökkis köksskola

Vill du eller din förening ordna fest i Smökki och kocka maten själva? Blir ni kallsvettiga vid tanken på att använda ett storkök?

Det finns en lösning på problemet: Smökkis köksutbildning.

Utbildningen ordnas på torsdag 25.2.2016 kl. 17.00.

Anmäl dig senast ons 24.2 kl. 15 på adressen https://lomake.ayy.fi/hallinto/ilmoittautuminen-servin-mokin-keittiokoulutukseen/. Vi skickar en bekräftelse per e-post. Högst 20 personer får plats på utbildningen i anmälningsordning. Om fler än 20 personer anmäler sig får de övriga anmälda reservplatser i fall av eventuella avbokningar. Utbildningen går på finska!

Tilläggsuppgifter: 2014 års IE-direktör Henry Sanmark (henry.sanmark@ayy.fi)

Om du har intresse av att delta i en engelskspråkig utbildning senare på våren, kontakta förvaltningschefen (johanna.pietilainen@ayy.fi, 050-5209434).

 

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Ahto Harmo (ahto.harmo@ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *