Veckobrev 15/2016

Det här är AUS veckobrev 15/2016

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen /sv/foreningar/foreningsbrev

På Wappu.fi finns alla wappens evenemang samlade på en och samma adress. Lägg till ditt evenemang eller fyll din kalender med wapptillställningar! Njut av tiden fram till valborg!

 

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. Studenternas lokalbokningar vid universitetet
  3. Bli civiltjänstgörare vid AUS
  4. Väntan är över – Tempaus2016 är här!
  5. Sök bidrag för ditt projekt
  6. Föreslå vem AUS ska uppvakta!
  7. Berätta om dina önskemål för AUS nya lokaler!
  8. Workshop: Verktyg för pirriga situationer
  9. Planera temaveckan för utvecklingssamarbete!
  10. Diplomityöinfo och Linkedin Workshop för teknikstuderande
  11. KYL – Musik större än filmen
  12. Teknologspexet 2016 – Atlantis 1860
  13. Magisterstuderande, sök till Aalto-universitetets mentorprogram!
  14. Julkkus försäljarutbildning 18.4 och releasefest 22.4
  15. Wine club Baccus presents: Sparkling Night 2016
  16. Find a summer internship with AIESEC
  17. Mjöd, munkar och mentorer!

 

1.    Händer i veckan och nästa vecka

Vecka 15

 

Vecka 16:

2.    Studenternas lokalbokningar vid universitetet

Studerande kan använda undervisningsutrymmena när de inte är bokade för undervisning. Bokningarna syns på en lista utanför lokalen (det kan förekomma ändringar i sista minuten).

Lokalerna ska återlämnas i ursprungligt skick.

De små konferensrummen på femte våningen i OK1 är främst avsedda för personalen. Studerande kan använda lokalerna om de är tomma, men ska avlägsna sig om och när personalen behöver rummen.

Mer information här: /sv/medlemmar/tjanster/uthyrning-av-lokaler/studenternas-bokningspraxis-for-aalto-universitetets-lokaler/

3.    Bli civiltjänstgörare vid AUS

Visste du att din studentkår är en civiltjänstgöringsplats enligt civiltjänstlagen (1446/2007). För tillfället erbjuder studentkåren tre (3) arbetstjänstuppgifter samtidigt: fastighetsassistent, grafisk designer (AD), IT-stödperson.

Startdatumen för de olika uppdragen finns i civiltjänstcentralens register över platser. Tyvärr kan studentkåren inte ta emot nya civiltjänstgörare särskilt mycket tidigare än den föregående civiltjänstgörarens arbetstjänst upphör. För tillfället söker vi en fastighetsassistent som kan inleda arbetet så snart som möjligt och en grafisk designer som börjar i augusti.

Vi uppskattar kreativitet, noggrannhet och samarbetsförmåga. AUS erbjuder civiltjänstgöraren en trivsam miljö i Otnäs i Esbo, trevliga arbetskamrater, en bostad i närheten av arbetsplatsen samt övriga lagstadgade förmåner.

Närmare uppgifter om uppdragens innehåll finns på finska på AUS webbplats /siviilipalvelus/ .

Om du är intresserad av studentkåren som civiltjänstgöringsställe, kontakta studentkårens generalsekreterare (paasihteeri(at)ayy.fi/050 520 9415).

4.    Väntan är över – Tempaus2016 är här!

Kom till Alvarin aukio den 20.04. Klo 17.00 för att se vad årets största fenomen Tempaus2016 innebär! https://www.facebook.com/events/510618449124335/

5.    Sök bidrag för ditt projekt

Aalto-universitetet och dess studentkår samarbetar om att bevilja bidrag för innovativa projekt som främjar studier och lärande. Du kan ansöka om bidrag ensam, tillsammans eller som förening – så länge idén är bra vill vi hjälpa dig genomföra den!

Du kan ansöka när som helst och ansökningarna behandlas månatligen. Tanken är att du ska komma igång direkt, innan din färska idé surnar. Ansökningarna behandlas och godkänns av den högskolepolitiska sektorn vid Aalto-universitetets studentkår och Aalto-universitetets undervisningsansvariga vicerektor.

Mer information: https://lomake.ayy.fi/koulutuspolitiikka/2015/04/15/oppirahaa-kansalle/

6.    Föreslå vem AUS ska uppvakta!

Känner du till en pionjär, fördomsfri brobyggare eller tvärvetenskaplig arbetsmyra inom AUS som förtjänar att uppmärksammas?

Du kan nominera personer för AUS samfundstecken, förtjänsttecken eller hjältetecken på adressen https://lomake.ayy.fi/hallinto/bling/ fram till 20.4.

7.    Berätta om dina önskemål för AUS nya lokaler!

Inom den närmaste framtiden har studentkåren möjlighet till flera nya byggprojekt. För planeringen behöver vi information om hurdana nya lokaler användarna önskar sig. Lokaler kan byggas i anslutning till nya studentbostäder eller i separata fastigheter. Lämna in dina önskemål här (https://lomake.ayy.fi/hallinto/tilakysely/) senast på torsdag 14.4.2016!

8.    Workshop: Verktyg för pirriga situationer

Är du nervös för att uppträda? Eller göra grupparbeten? Har du svårt för att lära känna nya människor? Och svara på föreläsningarna?

Verkstaden är avsedd för studenter som behöver verktyg för att hantera en nervositet som påverkar studierna. Man kan vara nervös av många orsaker. Medan någon har rampfeber blir en annan nervös i sociala situationer. I verkstaden kan vi behandla olika situationer och nervositet.   Workshoppen är finskspråkig.

Tiden är måndagar kl. 12–14, 18.4–16.5.2016. Anmälningar: opintopsykologi(at)aalto.fi senast 13.4. Mer information: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=18387906

9.    Planera temaveckan för utvecklingssamarbete!

I oktober ordnar AUS en utvecklingssamarbetsvecka för att öka medvetenheten om globala frågor och utvecklingssamarbete som en del av aaltoitens karriär och liv. Om du är intresserad eller vill lära dig mer om utvecklingssamarbete ska du komma med på vårt första möte på AUS huvudkontor (Otsvängen 11), konferensrummet på övre våningen, torsdagen den 21 april kl. 18.

Du behöver inte ha någon erfarenhet av utvecklingssamarbete. Allas idéer är välkomna, även om du inte är kvar i Finland på hösten. Om du inte hinner med, mejla adressen saana.rossi@ayy.fi så kontaktar vi dig.

10.                  Diplomityöinfo och Linkedin Workshop för teknikstuderande

Karriärservice för de tekniska högskolorna organiserar följande evenemang som du fortfarande hinner anmäla dig till!

Diplomityöinfo (på finska)

Tors 14.4.2016 kl. 14.15–15.45

LinkedIn Workshop (på finska och engelska)

Tors 21.4.2016 kl. 13.15–14.45

Otnäs campus, Otsvängen 1, dataklassrum U257

Läs mer och anmäl dig på CareerWeb (kräver Aalto-inloggning) https://into.aalto.fi/display/ficareerweb/Etusivu

 

11.                  KYL – Musik större än filmen

tors 14.4 kl. 19.00 Savoy-teatern, Kaserngatan 46, Helsingfors

Biljetter 22,50/17,50 euro (inkl. 2,50 Lippupalvelus expeditionsavgift): http://www.ticketmaster.fi/event/kyl-elokuvaa-suurempaa-musiikkia-lippuja/176077

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat – KYL och filmklubben Tikelo ordnar en konsert på Savoy-teatern där körsång och filmmusik kombineras på ett nytt sätt. De sånger som framförs har blivit mer kända än filmerna de ingick i. I bakgrunden visas klipp ur filmerna och animationskonst av videokonstnären Sellekhanks. Konsertens längd är en och en halv timme.

12.                  Teknologspexet 2016 – Atlantis 1860

Teknologspexet våren 2016 förflyttar dig till den brittiska kusten år 1860! Byborna på en isolerad ö fruktar Gud, drömmer om London och bygger en järnvägsbro till fastlandet. Lugnet i den lilla byn rubbas när madame Blavatsky, invigd i mystiska läror, dyker upp på ön och piskar upp en Atlantisfeber. Vems tro är den rätta? Vem stannar och vem går? Hittas det mytiska Atlantis?

Föreställningens längd är cirka tre timmar med pauserna inräknade

Mer information och biljettförsäljning på adressen http://www.teekkarispeksi.fi/

Biljetterna kostar 12–26 €

Kommande föreställningar:

15.4 Tammerfors, Hällä-näyttämö

17.4 Helsingfors, Alexandersteatern

18.4 Helsingfors, Alexandersteatern

19.4 Helsingfors, Alexandersteatern

13.                  Magisterstuderande, sök till Aalto-universitetets mentorprogram!

Ska du snart ta examen? Funderar du på framtiden och övergången till arbetslivet? Vill du utveckla dina arbetslivsfärdigheter och få nya infallsvinklar från någon med mer branscherfarenhet? Är du intresserad av att nätverka i en tvärvetenskaplig grupp experter?

Ta chansen och sök: http://alumninet.aalto.fi/mentorointi.

Ansökningsperiod 1.4–10.5.

14.                  Julkkus försäljarutbildning 18.4 och releasefest 22.4

Känner du dig ofullständigt förberedd på utmaningarna som tidningsförsäljningen innebär? Ingen fara – Julkku erbjuder handledning i de bästa försäljningstricken och svar på de knepigaste frågorna! Pricka in 18.4 kl. 18 i din kalender och kom till Design Factory där du får höra om och öva in Wappens effektivaste tips samtidigt som du njuter av förfriskningar och tilltugg.

Evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/967828346604834/

BÄNG BÄNG! Julkun Juhlallinen Julkaisu fredag 22.4 kl. 18

Den 21:a Julkku i sitt slag släpps loss under fanfarer, vilda västernstämning och överraskande vändningar i A-salen (Aaltosalen, Otsvängen 1) och senast nu går wappens stämning i taket!

Spektaklet inleds klockan 18 och kommer som vanligt att vara fullsatt, så kom i tid! Det bästa sättet att säkra en sittplats är att sälja tidningen! Samtidigt får du inträde till Cock&Tail som börjar klockan 17! Där kan du mjuka upp rösten inför själva evenemanget.

Facebook: https://www.facebook.com/events/922323101215487/

 

Mer info kommer senare. Håll koll på diilikone, Julkkus webbplats och Facebook så trillar du inte av vagnen!

www.julkku.fi

15.                  Wine club Baccus presents: Sparkling Night 2016

Wine Club Baccus welcomes everybody to the greatest and biggest event of the year, Sparkling Night, held at Saha on April 22nd. This time we pop big bottles! Whether you’re a rookie or a bit more experienced wine enthusiast, this event is for you! Registration is now open on facebook (https://www.facebook.com/events/1038010259603374/), you will find the registration link on the event page. Note that the event will be held in Finnish.

16.                  Find a summer internship with AIESEC

”The deadline to apply for summer internships with AIESEC is nearing. Work in start-ups or NGO’s around the world and gain the experience you need to kick start your career. We are the world’s largest student run organization offering many international opportunities to students in order for them to develop into inspiring leaders of the world.

If you would like to start your adventure abroad in May or June this year, you have until the 30th of April to apply through the following: www.aiesec.fi/internshipswww.aiesec.fi/internships

17.                  Mjöd, munkar och mentorer!

11–27.4 ordnar Aalto alumnrelationer och karriärservice presenterar sig och bjuder alla campus på mjöd och munkar. Ta ett glas mjöd så berättar vi mer om vår service. Mentorprogrammet för studerande och alumner är särskilt aktuellt. Ansökningstiden pågår som bäst (https://alumninet.aalto.fi/Palvelut/Mentorointi.aspx).

– 11.4 kl. 12–14 restaurang Kasper, Bergsmansvägen 2, Esbo.

– 12.4 kl. 12–14 T-husets entré, Maskinbyggarvägen 2, Esbo

– 13.4 kl. 15.15–19 evenemanget Life after Graduation, Runebergsgatan 14–16, Helsingfors

– 27.4 kl. 12–14 Meccala, 5:e våningen, Tavastgatan 135c, Helsingfors

Du är välkommen till alla evenemang oavsett vilka ämnen du studerar.

Aalto alumnrelationer, alumni@aalto.fi, mentorointi@aalto.fi

Karriärservice, Career-tech@aalto.fi, career-biz@aalto.fi

Gå med i alumnnätverket om du har en kandidatexamen: alumninet.aalto.fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *