Vi repeterar användningsreglerna för AUS evenemangslokaler

Under höstens lopp har det blivit allt tydligare att ni verkligen festat loss i lokalerna. Det är bra – studietiden är unik och till för att njutas av!

Det lönar sig ändå att komma ihåg några grundläggande saker för att spåren efter festerna inte ska förstöra humöret för andra som ordnar sina evenemang i lokalerna, och för att de ska bevaras i gott skick för kommande studentgenerationer. Här ett sammandrag:

  1. Hyresvillkoren ska godkännas vid varje bokning genom att separat kryssa i punkten ”jag godkänner hyresvillkoren”. Strax under står ”läs hyresvillkoren här”. I själva hyresvillkoren nämns punkterna om ansvarspersonens uppgifter, andra användningsregler på AUS webbplats samt saktionerna för brott mot hyresvillkoren. Inget separat hyresavtal ingås för lokalen, utan i hyresvillkoren nämns att ”hyresavtalet ingås i och med att jag godkänner dessa användarvillkor och tar emot nyckeln”. Med andra ord ska du alltid läsa också det finstilta!
  2. Om du följer användningsreglerna för AUS hyreslokaler är det inte mycket som kan gå fel. Om du bryter mot hyresvillkoren och användningsreglerna är straffet en sanktion. Sanktionernas olika storleksklasser kan du läsa om i samband med användningsreglerna.

Lokalernas användningstider verkar vara det som orsakar flest avsiktliga eller oavsiktliga missförstånd, så låt oss repetera:

  1. Varje lokal har en bestämd egen användningstid som finns på AUS webbplats och i TILA-systemet när du klickar på lokalens namn. Det är förbjudet att använda lokalen utan AUS tillstånd utanför de här tiderna, och brott mot regeln bestraffas med sanktioner. Om du vill använda vilken som helst lokal utanför de fastslagna användningstiderna ska du separat begära och få tillstånd av AUS. Det här gäller både morgon- och kvällsanvändning.

En enkel tumregel är att användningstiden för alla lokaler som ligger i bostadsfastigheter tar slut allra senast kl. 23.00. Enbart tre festlokaler (OK20, Smökki och Strandbastun) samt gäststugorna har längre användningstider. Dessutom är användningstiden för Gorsu tillsvidare kl. 16–03, men eftersom vi fått allt fler varningar på grund av oljudet som stör i de närliggande bostäderna är det mycket möjligt att användningstiden förkortas till kl. 23 om störningarna fortsätter.

  1. I anknytning till användningsreglerna finns också krångligt nog en korsreferens till teknologbyns ordningsregler som alla också borde tillägna sig. Vi vill särskilt lyfta fram § 4 och nattron:

”På vardagar klockan 23–07 och under veckoslut och helgdagar mellan 00 och 09 är det strängt förbjudet att sjunga, spela, att ha TV:n, radion, stereon eller dylikt på hög volym och att orsaka annat buller, med undantag av den regelrätt genomförda teknologhymnen. Om det är fråga om en tillfällig störning som inte kan undvikas ska man tillräckligt tidigt på förhand komma överens om saken med de hyresgäster som störningen kommer att beröra.”

Observera att den här paragrafen också gäller när användaren fått tillstånd att använda lokalen nattetid. Ett tillstånd att använda lokalen in på småtimmarna är alltså inte ett tillstånd att bära sig idiotiskt åt, föra oljud eller störa hyresgästerna på annat sätt.

Som grädde på moset vill vi ännu påminna om återlämningen av nycklar och avbokningen av lokaler:

  1. Kom ihåg att avboka överflödiga lokaler genast när du får reda på att lokalen inte behövs, men ändå senast 14 dygn innan den bokade dagen.
  2. Kom också ihåg att lämna tillbaka nycklarna till servicestället senast kl. 12.00 följande vardag, vid veckoslutsbokningar alltså senast på måndag följande vecka. Nycklar som saknas orsakar extraarbete för servicestället. Om nycklarna inte återlämnas debiteras kostnaderna både för att låta göra nya nycklar och för att serielägga låsen på nytt, så var noga med nycklarna!
  3. Under höstens lopp har stora högar hittegods samlats på AUS kontor efter olika evenemang, och eftersom vi helt enkelt inte har resurser att hantera sakerna måste vi regelbundet slänga dem i soporna. Dessutom har saker dessvärre också stulits i Otnäs till exempel medan ägaren badat bastu, så även med tanke på det här  lönar det sig att hålla oönskade gäster borta från evenemangen. Ta hand om dina saker!

Läs hyresvillkoren och användningsreglerna för lokalerna och Teknologbyns ordningsregler. Följ lokalernas användningstider. Kom ihåg att avboka i tid. Kom ihåg att återlämna nycklarna i tid. Håll koll på dina saker under evenemangen. Kom ihåg att ha kul, men stör inte hyresgästerna medan du gör det!

Om du har frågor eller utvecklingsförslag kan du kontakta AUS lokalsektor på tilat (a) ayy.fi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *