#LuovutusAalto – Blodgivningsutmaning för AUS föreningar

För första gången i sin historia utmanar Aalto-universitetets studentkår sina föreningar att donera blod. Varje vardag behövs nästan tusen frivilliga blodgivare i Finland för att cirka 50 000 svårt sjuka patienter årligen ska få den vård de behöver. Låt oss ge det goda vidare genom att ge blod.

Blodgivningskampanjen startar 1.3.2017. De föreningar som under kampanjperioden 1.3–30.4.2017 gett mest blod totalt sett och i förhållande till medlemsantalet vinner en valbar AUS-bastu för en kväll. I samband med blodgivningen får blodgivarna också ett overallmärke från Finlands Röda Kors som tack.

#LuovutusAalto #VeriRyhmä

Så här kan ni delta i kampanjen:

  1. Registera en BlodGrupp för föreningen på adressen fi/ryhmat. Ge BlodGruppen namnet ”AUS + föreningens namn”

ELLER

Uppdatera kontaktuppgifterna för en BlodGrupp som er förening redan registrerat genom att meddela er eventuella tidigare kontaktpersons namn, telefonnummer och e-postadress till adressen sanomatalo@veripalvelu.fi. Om ni känner till namnet på er eventuella tidigare kontaktperson ska ni uppge det i meddelandet.

  1. Meddela AUS om ert deltagande i kampanjen genom att fylla i följande blankett: https://lomake.ayy.fi/viestinta/luovutusaalto-verenluovutuskampanja-ayyn-piirissa-toimiville/
  2. Ge blod tillsammans eller enskilt på blodtjänsts serviceställen (Sanomahuset, Stenhagen, Iso Omena, och campusets blodgivningsdagar). För att poängräkningen ska lyckas måste ni komma ihåg att uppge BlodGruppens namn för personalen när ni anmäler er på blodgivningsstället.

Om ni vill ge blod tillsammans ska ni komma överens om en tid på förhand genom att ringa blodgivningsbyrån. På så sätt kan Blodtjänst bereda sig på eventuella köer. En lämplig gruppstorlek är cirka 4–6 personer, och det lönar sig att reservera en timme för blodgivningen.

  1. På adressen www.kanjagdonera.fi kan du på förhand testa om du får ge blod. Du kan också ringa det kostnadsfria informationsnumret om du har frågor, tfn 0800 0 5801.
  2. Informera om kampanjen och eventuella gemensamma blodgivningsdagar i era egna kanaler. Om ni vill kan ni utnyttja materialbanken som finns på Blodtjänsts webbplats www.blodtjanst.fi.
  3. Använd hashtaggarna #LuovutusAalto och #VeriRyhmä i sociala medier för att sprida utmaningen. Info om kampanjen finns på AUS webbplats, på Facebook och på com/veripalvelu

Utmana dina vänner och andra föreningar och sträck ut en hjälpande hand!

Kontaktuppgifter

  • Blodtjänsts kontaktperson, sjukskötare Linda Holmström, tfn 029 300 1030
  • AUS kontaktperson, informatör Katarina Vesikko, tiedottaja@ayy.fi, 0505209440

Blodtjänsts byråer

Esbo blodtjänstbyrå, Affärscentret Iso Omena, Västerledsbyrån, mån, ons 12–19, tis, tors, fre 11–18
Helsingfors, Sanomahusets blodtjänstbyrå, Tölöviksgatan 2, 2 vån., mån, ons, fre 11–19, tis, tors 8–19
Helsingfors, Stenhagens blodtjänstbyrå, Stenhagsvägen 7, mån–tors 11–18, fre 9–16

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *