Föreningsbrev 21/2017

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 21/2017

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer.

31.5: Deadline för att lägga till evenemang i läsårskalendern (se 2)
22.5 kl. 12.00 – 5.6 kl. 12.00: Efterhandsanmälningar kan lämnas in i tjänsten TAHLO: https://tahlo.ayy.fi/
8.9: Läsårsinvigning

Nyhetsbrevets innehåll

  1. Verksamhetsbidragen 2017 och saknade föreningsanmälningar
  2. Föreningsevenemang i läsårskalendern
  3. Anmäl senast 21.5: Tävling för föreningarna – den mest internationaliserade föreningen belönas!
  4. Studerandenas Idrottsförbund (OLL) betalar 500 euro till en grupp (min 20 personer behövs) av studeranden för att ansvara om vätskekontrollen på Helsinki City Marathon

 

  1. Verksamhetsbidragen 2017 och saknade föreningsanmälningar

Verksamhetsbidragen för år 2017 har beviljats och summorna publicerats på adressen /sv/foreningar/tjanster/verksamhetsbidrag/verksamhetsbidrag-2017/

Verksamhetsbidragen betalas ut genast när alla villkor för bidraget uppfyllts. För största delen av föreningarna utfärdas en betalningsorder 19.5. Betalningen syns på det konto som uppgetts i tjänsten TAHLO uppskattningsvis i början av juni.

Om föreningen har brister i sin profil på AUS webbplats eller något annat särskilt kontaktar vi er i ärendet innan tiden för efterhandsanmälningar börjar 22.5. Enligt anvisningarna inför ansökningsomgången ska profilen vara uppdaterad för att verksamhetsbidraget ska kunna betalas ut.  Vi kontaktar inte föreningen när det gäller bilagor som fått tilläggstid, utan bilagorna ska lämnas in enligt anvisning före verksamhetsbidraget kan betalas ut.

Föreningar som ännu inte lämnat in sin föreningsanmälan för 2017 ska göra det under tiden 22.5 kl. 12.00–5.6 kl. 12.00 på adressen https://tahlo.ayy.fi/ . Det går inte längre att ansöka om verksamhetsbidrag. Om en förening missat tidsfristen för anmälningen två år i rad kan den strykas helt ur studentkårens föreningsregister.

 

  1. Föreningsevenemang i läsårskalendern

Av tradition har AUS tryckta läsårskalender innehållit föreningarnas evenemang så att kalenderägarna har lätt att hänga med. Så gör vi också med kalendern för 2017–2018.

Nedan är länken till Googledokumentet där du kan lägga till evenemang. Närmare anvisningar finns i dokumentet.

Absolut deadline är 31.5 kl. 23.59!

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1KXTn9HGVzePyjNrity4-DTtxl18Ns9zKIvqDpsDmPKY/edit?usp=sharing

Vid behov kan du kontakta tiedottaja@ayy.fi

 

3. Anmäl senast 21.5: Tävling för föreningarna – den mest internationaliserade föreningen belönas!

Hur kan vår förening bli mera internationell? AUS ordnar en tävling för föreningar och belönar den förening som utvecklat sin verksamhet mest under år 2017. Föreningarna får själva välja hur de vill internationaliseras och öppna upp möjligheter för internationella studerande att delta. Den som behöver inspiration hittar tips i vår ABC-handbok som utformats som stöd för internationaliseringen.

Den förening som utvecklat sin verksamhet mest belönas på AUS föreningsutbildning i december 2017 med ära, berömmelse och en gratis kväll i en AUS-bastu. Vi belönar inte en förening som redan nu är väldigt internationell, utan den förening som mest utvecklat sin verksamhet i en mera internationell riktning. Anmäl föreningen till tävlingen genom länken nedan, planera tillsammans hur ni vill integrera det internationella perspektivet i er verksamhet och bered er på att rapportera om utvecklingen i november 2017. I rapporten ska ni genom konkreta exempel visa vad ni gjort under året till exempel i anslutning till mottagandet av nya studerande, er kommunikation eller era evenemang, och vad ni lärt er på vägen.

Anmäl er till tävlingen här.

Anmäl senast 21.5!

 

  1. Studerandenas Idrottsförbund (OLL) betalar 500 euro till en grupp (min 20 personer behövs) av studeranden för att ansvara om vätskekontrollen på Helsinki City Marathon

TJÄNA 500 EURO!

Till ämnesförening, studentidrottsförening, exkursions grupp osv.

Studerandenas Idrottsförbund (OLL) betalar 500 euro till en grupp (min 20 personer behövs) av studeranden för att ansvara om vätskekontrollen på Helsinki City Marathon. Finlands största maratonavgörs lördagen den 12 augusti och OLL:s vätskekontroll, som är känd av bra musik och fiilis, finns vid Drumsö idrottsplan. Talkoarbetet börjar ca 14.00 och på plats borde man vara till ca 20.30.

Blev du intresserad? Kontakta oss senast 17 juli och fråga mera. Snabbaste vinner!

Mera information fås av:
Jenny Söderman
044 7800217

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet ät ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Ahto Harmo (ahto.harmo ät ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *