Föreningsbrev vecka 7/2018

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 7/2018.

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer
8.2–6.4. #LuovutusAalto vol. 3

Nyhetsbrevets innehåll

  1. Låt oss göra Aaltogemenskapen trygg för alla
  2. AUS utmanar föreningarna att rädda liv!
  3. Aaltos AllWell-enkät 1–16.2

1. Låt oss göra Aaltogemenskapen trygg för alla

Tidningen Aino och Helsingin Sanomat har rapporterat om osakligt festande i Otnäs. AUS vill bidra till att skapa en jämställd och likvärdig verksamhetsmiljö för alla studenter vid Aalto-universitetet oavsett studentens bakgrund eller situation, och hjälpa sina föreningar uppnå dessa mål.

Rasism eller annat osakligt bemötande ska inte tolereras varken på evenemang eller i sociala medier. Övertramp kan förebyggas genom att diskutera och lära sig av tidigare misstag. AUS vill stödja sina medlemmar och har redan kontaktat de berörda med anledning av artikeln i tidningen Aino. I vår gemenskap ska vi komma ihåg att stödja varandra.

Ni som är föreningsaktiva och ordnar evenemang kan gärna repetera materialet från utbildningen om trygga evenemang och kontakta den föreningssakkunniga om frågor uppstår. /sv/foreningar/tjanster/utbildning-och-kurser/trygga-evenemang/

Var får du hjälp?
Om du upplevt eller bevittnat osakligt bemötande kan du kontakta våra utbildade trakasseriombud Minna Mäkitalo hairinta-nainen@ayy.fi och Lauri Jurvanen hairinta-mies@ayy.fi.
Du kan också vända dig till Aalto–prästerna om du vill samtala konfidentiellt om vad som helst som har att göra med livet, studierna eller människorelationer. Prästerna finns till för alla studenter oavsett religion och livsåskådning. https://into.aalto.fi/display/svchaplain/Startsida

Gårdagens meddelande från AUS: /sv/blog/2018/02/09/har-du-upplevt-osakligt-beteende-aus-hjalper/
Läs mer om hjälp i nödsituationer: /sv/medlemmar/var-kan-du-fa-hjalp/

 

2. AUS utmanar föreningarna att rädda liv!

I Finland behövs nästan tusen frivilliga blodgivare varje vardag. Därför utmanar Aalto-universitetets studentkår för tredje gången alla sina föreningar att ge blod för allas vårt bästa i kampanjen #LuovutusAalto.

Hösten 2017 samlade #LuovutusAalto totalt 72 bloddonationer, dvs. över dubbelt så många som vårens kampanj. Den procentuella vinnaren hösten 2017 var Korsets Gille, där över tio procent av medlemmarna gav blod. Flest antal bloddonationer, dvs. 18, gjorde bioinformationsteknologiska gillet Inkubio, som också vann kampanjen våren 2017.

Nu utmanar vi alla AUS föreningar att förbättra blodgivningssaldot ytterligare. Vårens kampanj inleds med blodgivningen i Dipoli den 8 februari kl. 11–16 och den pågår fram till den 6 april.

Bilda en BlodGrupp för er förening och ge blod tillsammans eller var för sig i Dipoli eller vid vilken blodgivning som helst mellan den 8 februari och den 6 april. De föreningar som gett mest blod totalt sett och i förhållande till medlemsantalet belönas med ett diplom och en bastukväll, och alla blodgivare får Finlands Röda Kors halarmärke.

Läs mer och anmäl din förening: /sv/blog/2018/02/01/luovutusaalto-ar-tillbaka-blodgivningskampanjen-pagar-8-2-6-4-2018/


3. Aaltos AllWell-enkät 1–16.2

För ett år sedan visade enkäten AllWell att 20 % av studenterna vid Aalto, dvs. dubbelt så många som riksgenomsnittet, riskerade bli utbrända. Årets AllWell kan du besvara mellan torsdagen den 1 februari och den 16 februari. Enkäten är personlig och skickas till alla andra årets kandidatstuderande och första årets magisterstuderande.

Enkäten är ett viktigt verktyg i AUS intressebevakning, så vi hoppas att så många som möjligt svarar. Vi hoppas särskilt att ämnesföreningarna informerar sina medlemmar om enkäten. Som en liten morot får den som svarar individuell respons om sina studiefärdigheter några veckor efter att svarstiden löpt ut!

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet (a) ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *