AUS blir medlem i studentbostadsföreningen SOA

Aalto-universitetets studentkår har i maj 2018 anslutit sig till Suomen opiskelija-asunnot SOA rf.

Suomen opiskelija-asunnot SOA rf är en intressebevaknings- och samarbetsorganisation för studentbostadssammanslutningar och har 20 medlemmar runtom i Finland. Till föreningen hör också högskolestudenternas riksomfattande paraplyorganisationer Finlands studerandekårers förbund SAMOK och Finlands studentkårers förbund FSF.

”AUS har bekantat sig med SOA:s verksamhet och beslutat att ansluta sig som medlem på grund av de omfattande samarbetsmöjligheter som föreningen erbjuder”, konstaterar AUS styrelseordförande Noora Vänttinen.

SOA erbjuder sina medlemmar bland annat utbildningar och andra tillställningar. Dessutom samlar SOA in statistik från sina medlemssammanslutningar och utnyttjar den i sitt påverkansarbete och i utvecklingen av medlemssammanslutningarnas egen verksamhet.

Boendet hör till AUS viktigaste medlemstjänster. AUS äger 2 500 studentbostäder och erbjuder ett hem för 3 200 studenter i huvudstadsregionen.

AUS utvecklar ständigt sin verksamhet och boendeservice. Studentkårens fastighetsstrategi fastslår ambitiösa utvecklingsmål för de kommande åren. Ett viktigt mål är att koncentrera bostäder av lämplig storlek i närheten av Otnäs campus, och man kommer också att satsa på bostadsservicens synlighet och på öppen kommunikation.

”För oss är det viktigt att nätverka med andra studenbostadssammanslutningar. Ett ännu tätare samarbete och informationsutbyte hjälper oss erbjuda medlemskåren ännu högklassigare boendetjänster”, säger AUS servicechef Riitu Nuutinen.

Läs mer om AUS boendetjänster: /sv/boende/
Mer info om SOA:s verksamhet (på finska och engelska): http://www.soa.fi/soa-ry.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *