Över 50 avgiftsfria programpunkter på konstfestivalen Otnäs natt

Pressmeddelande
Aalto-universitetets studentkår
Får publiceras 21.9.2018

Aalto-universitetets studentkår AUS och studentföreningarna ordnar den tvärvetenskapliga konstfestivalen Otnäs natt lördagen den 6 oktober. Festivalen är avgiftsfri och riktad till alla huvudstadsregionens invånare. Hela programmet publiceras i dag.

Otnäs natt är en ny typ av konstfestival som ordnas för första gången på Aalto-universitetets campus i Otnäs. Evenemanget som äger rum den första lördagen i oktober produceras av studenter och präglas av en bred syn på konsten.

Festivalen består av över 50 självständiga delevenemang som ordnas av Aalto-universitetets studenter och andra medlemmar i Aaltogemenskapen. Festivalen samordnas av studentkåren.

“Mängden delevenemang och deras mångsidighet överraskade och överträffade våra förväntningar”, säger Julius Luukkanen, ansvarig för konstnärlig verksamhet i studentkårens styrelse.

Traditionell, experimentell och överraskande konst på programmet

Alla över 50 programpunkter på Otnäs natt är avgifsfria. De första programpunkterna startar klockan 13.30 och programmet fortsätter runtom på campuset inpå småtimmarna.

I programmet ingår bland annat musik från rap till anrika studentkörer, dans, mediekonst och ovanligare konstverk, till exempel en målning som färgläggs av publiken med paintballgevär. Flera delevenemang, till exempel konstrya- och ukuleleworkshopparna, passar hela familjen.

”Med det här spektret av evenemang är Otnäs Esbos främsta konststadsdel åtminstone för en dag. Otnäs blir Esbos eget Berlin”, säger Luukkanen med glimten i ögat.

Festivalens program och tidsschema finns på adressen http://bit.ly/OtaniemenYoOhjelma

Studentgemenskapen visar sin kreativitet

Otnäs natt är en del av studentkårens Konstår.

Avsikten med årets tema är att lyfta upp den gemensamma kreativiteten i Aalto-universitetets multidisciplinära studentgemenskap. Festivalen ordnas av studenter från alla Aaltos högskolor och flera studentföreningar från hobbygrupper till ämnesföreningar. Det avgiftsfria evenemanget riktar sig till alla stadsbor.

”I studentkåren märker vi dagligen hur mångsidig Aaltogemenskapen är. Jag ser fram emot att kunna bjuda in hela huvudstadsregionen för att visa upp den konstnärliga, överraskande sidan av vår gemenskap”, säger Luukkanen.

Mer information och intervjuförfrågningar: Tero Uuttana, AUS intressebevakningssakkunniga för konstområdena , 050 520 9439 eller tero.uuttana@ayy.fi

Festivalens program och tidsschema: http://bit.ly/OtaniemenYoOhjelma

Festivalens webbplats: www.otnasnatt.fi

Evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/2220457434854832/

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *