Studerandecentret — namn- och logotävling

OBS! Tävlingstiden har förlängts tills 9.6 kl. 23:59 (Elektronisk inlämning).

Studerandecentret är ett samprojekt mellan Aalto-universitetets studentkår (AUS), Aalto-universitetets ekonomistuderande (KY) och Teknologföreningen (TF) för att bygga ett gemensamt hus för studenterna på en central plats på Otnäs campus, invid metroingången och mittemot Harald Herlin-lärcentret.

Nu söker vi en gemensam visuell identitet för Studerandecenterprojektet i form av en namn- och logotävling!  Namnet och logotypen kommer att användas i broschyrer, på webbplatsen och i sociala medier. Tävlingen pågår 6.5.2019–9.6.2019 kl. 23:59. Ett pris om  sammanlagt 500 € betalas för tävlingen, som på beslut av juryn kan delas i flera delar.

 

Regler

1. Tävlingstid och rätt att delta

Tävlingen pågår 6.5.2019–9.6.2019 kl. 23:59.

Alla Aalto-universitetets studenter har rätt att delta i tävlingen.

2. Planeringsanvisningar

I bedömningen betonar juryn personlighet, och att lösningen liknar studentkulturen i  Aalto-gemenskapen utan att glömma den visuella kvaliteten. I Studerandecentrets namn och/eller logo bör det framgå att det är fråga om AUS, KY:S  och TF:s gemensamma projekt och träffpunkt. I uttrycket kan element från AUS, KY:s och TF:s befintliga visuella material förenas, men det är inte en förutsättning.

Begrunda till exempel följande aspekter när du upprättar förslaget:

  • Hur avspeglar namnet och logotypen studenternas gemensamma nya byggnad och Aalto-gemenskapens studentkultur? Var modig och personlig i ditt förslag!
  • Hur avspeglar namnet och logotypen Aalto-studenterna? Fundera på vilka element Aaltos gemensamma identitet består av och hur det kunde synas i det visuella uttrycket. Fundera också på hur de tre föreningarna i projektet syns i ditt förslag.
  • Hurdant är ett bra namn och logotyp? Består logotypen av namnet, en del av det eller av något annat element? Observera att namnet ska vara tillräckligt kort och oförglömligt.
  • Vad är speciellt med ditt namn- och logoförslag? Försäkra dig om att de fantastiska egenskaperna i din plan för den visuella identiteten öppnar sig för juryn. Skriv tydliggörande beskrivningar för dina val. Motivera din lösning kort och koncist.
  • Hur fungerar namnet i vardagsspråket? Är det tilltalande? Ger namnet en bild av att det är lockande att komma dit? Fungerar det på olika språk?

3. Inlämning av förslag

Förslaget ska rymmas på ett ark, högst A3. Tävlingsbidragen kan lämnas in elektroniskt ELLER som ett fysiskt exemplar. Tävlingen är anonym.

Elektronisk inlämning

Lämna in förslaget som en bifogad fil på adressen nimikisa@opiskelijakeskus.fi senast 9.6.2019 kl. 23:59. I e-postmeddelandet bör ingå:

  • förslaget som PDF-fil försedd med ett arbetsnamn (förslagen behandlas anonymt och juryn ser inte avsändarens kontaktuppgifter)
  • kontaktuppgifter för upphovspersonen/personerna i meddelandefältet (namn, studieområde, e-post, telefon.nr).
  • Namnge meddelandet med rubriken ”Namntävling studentcentrumet ”

Om man vill kan man lämna in endast ett namnförslag på adressen: https://forms.gle/n3tMruuKLTUMmXM19 . Enstaka namnförslag behandlas inte i tävlingen.

Frågor om tävlingen kan ställas på adressen: nimikisa@opiskelijakeskus.fi

4. Ramar för tävlingsbidraget

Bidraget ska innehålla åtminstone följande (som kan vara skissartade):

  • namn- och logoförslag
  • färger (minst 2 huvudfärger)
  • fontkarta
  • eventuella andra grafiska element

Förslaget ska rymmas på ett ark, högst A3.

5. Val av vinnare

Namn- och logotävlingens vinnare väljs av en jury som tillsätts av AUS, KY och TF. Juryn består av företrädare för AUS, KY & TF och en expertmedlem inom visuell kommunikation och design. Jurymedlemmarna kan inte själva delta i tävlingen.  Juryn ger respons om de inlämnade bidragen och väljer en vinnare.

6. Vinnarens uppdragsbeskrivning

Eventuell fortsatt behandling av det vinnande bidraget överenskommes separat med designern. För den fortsatta behandlingen används båda parters befintliga resurser.

7. Övrigt

AUS, KY & TF förbehåller sig rätten till ändringar.

Frågor om tävlingen till adressen: nimikisa@opiskelijakeskus.fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *