Förhandsförberedelser inför att ansöka om verksamhetsbidrag

I mars delar AUS ut verksamhetsbidrag för den första förteckningens föreningar. Poängsättningsmodellen har uppdaterats lätt och ansökningsformuläret har förnyats för att ansökningen ska vara lättare för föreningarna.

En del saker lönar det sig att göra i förväg redan innan ansökningstiden börjar:

  1. Se till att dokumenten från föregående verksamhetsår (bokslut, verksamhetsberättelse) och för detta år (verksamhetsplan, budget) är i skick. Dessa samt gällande stadgar behövs som bilaga till ansökningsblanketten
  2. Om möjligt håll föreningens vårmöte före slutet av mars så att ni får de dokument som nämndes i punkt 1 godkända. Om något annat gäller enligt era stadgar så följer ni dem i första hand.
  3. Uppdatera ert medlemsregister. Utred hur många av era medlemmar som är AUS medlemmar exempelvis med en medlemsförfrågan

Allt som nämnts ovan är endast vägledande, men i praktiken små steg som det lönar sig att beakta. Ovannämnda dokument (utom ekonomidokumenten) gäller även sådana föreningar som enbart gör en föreningsanmälan. Därutöver beaktas även en del nyare saker i poängsättningen:

  1. Föreningen har dataskyddsbeskrivningar i enlighet med GDPR. Om er förening vill ha sådana finns AUS anvisningspaket här: https://inside.ayy.fi/display/TIET/Allman+Dataskyddsforordning (för inloggning krävs Aalto-användarkoder)
  2. Föreningsfunktionärerna har bekantat sig med AUS guide för evenemangsarrangörer (https://yhdistysopas.ayy.fi/wp- content/uploads/sites/20/2018/12/Tapahtumaj%C3%A4rjest%C3%A4j%C3%A4n-opas.pdf (endast på finska)
  3. I föreningen har likabehandlingspraxis diskuterats och eventuellt har även skriftliga anvisningar gjorts för dessa. Om ni behöver tips lönar det sig att bekanta sig med temat i föreningsguiden: https://yhdistysopas.ayy.fi/yhdenvertaisuus/?lang=sv
  4. Föreningen fäster uppmärksamhet vid ekologisk hållbarhet (t.ex. återvinning, förnuftiga införskaffningar).

Punkterna 4-7 är förändringar som den lätt uppdaterade poängsättningen fört med sig. Befrämjandet är frivilligt för föreningarna. Verksamhetsbidragen delas ut enligt poängsättningsanvisningen, som finns här: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=12615842&preview=/12615842/40468724/Pisteytysmalli%20toiminta-avustusten%20jakoon%202018.pdf

Om du redan nu har frågor om ansökningsronden ska du inte tveka att ta kontakt jarjestoasiat(a)ayy.fi. Noggrannare anvisningar och datum meddelas givetvis i föreningsbrevet innan ansökningstiden börjar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *