Kaksiot ja suuremmat asunnot

Kaksiot ja varsinkin suuremmat asunnot soveltuvat niin lapsiperheille, pariskunnille kuin kimppa-asunnoiksikin. AYY:llä ei ole erikseen perheille ja kavereille suunnattuja asuntoja, vaan hakijat voivat itse hakemusta tehdessään päättää, millaiset asunnot olisivat sopivia heidän elämäntilanteeseensa.

Kaksiot ja sitä suuremmat asunnot ovat aina kalustamattomia. Keittiön varustukseen kuuluu jääkaappi, pakastin, liesi ja uuni. Lisäksi asunnossa on vähintään yksi kylpyhuone/vessa. Asunnoissa on myös kiinteitä kaappeja. Vuosaaressa Pohjavedenkadulla sijaitsevissa asunnoissa on oma sauna kylpyhuoneen yhteydessä.

Makuuhuoneiden (mh) määrä asunnossa riippuu asuntotyypistä. Kaksio (2 x mh) –tyyppisissä asunnoissa on kaksi makuuhuonetta, kun taas kaksio (oh + mh) –asunnoissa on yksi makuuhuone ja yksi olohuone. Kolmioissa on kaksi makuuhuonetta ja yksi olohuone, ja neliöissä on kolme makuuhuonetta ja yksi olohuone.

Solukaksio on asunto, jossa on tavallisen kaksion tapaan oma keittiö, olohuone, kylpyhuone ja makuuhuone. Lisäksi asunto jakaa yhteisen eteisen toisen tai toisten asuntojen kanssa. Eteistilan siistinä pitäminen on saman tilan jakavien asuntojen asukkaiden yhteisellä vastuulla. Solukaksioita löytyy jo Leppävaarasta ja niitä valmistuu lisää asuinrakennusten Jämeräntaival 3, 5 ja 7 peruskorjausten myötä.

Osa AYY:n kaksioista ja suuremmista asunnoista on niin sanottuja avoimen haun asuntoja, joita voivat hakea kaikki opiskelijat.

Ketkä voivat hakea: Avoimen haun asuntoja voivat hakea kaikki opiskelijat, lopuissa asunnoista hakijoista ainakin yhden tulee olla AYY:n asumisoikeutettu jäsen. Katso tarkemmat tiedot yltä.

Lemmikit: Sallittu.

Pinta-ala: Kaksiot n. 35 – 60 m2, kolmiot n. 53 – 84 m2, neliöt n. 70 – 96 m2

Vuokra:

  • Kaksiot: Noin 400 – 800 €, keskimääräinen vuokra 530 € (huhtikuu 2017). Katso tarkemmat tiedot Domosta.
  • Kolmiot: Noin 560 – 900 €, keskimääräinen vuokra 770 € (huhtikuu 2017).
  • Neliöt: Noin 780 – 1210 €, keskimääräinen vuokra 1030 € (huhtikuu 2017).

Sijainnit:

  • Kaksiot: Teekkarikylä, Leppävaara, Jätkäsaari, Kallio/Alppiharju, Arabianranta, Herttoniemi, Roihuvuori, Puotila, Patola, Vuosaari
  • Kolmiot: Teekkarikylä, Herttoniemi, Roihuvuori, Patola, Vuosaari, Malmi
  • Neliöt: Teekkarikylä, Roihuvuori

Asuntojen pohjapiirustukset löytyvät Domosta.

 

Kaj Franckin katu / Arabianranta

Arkadiankatu / Etu-Töölö

Mäyrätie / Herttoniemi

Atlantinkatu / Jätkäsaari

Vaasankatu / Kallio (Alppiharju)

Rummunlyöjänkatu / Leppävaara

Kirkonkyläntie / Malmi

Maapadontie / Patola

Turkismiehentie / Pitäjänmäki

Haarniskatie / Puotila

Kääpiöidenpolku / Roihuvuori

Tuhkimontie / Roihuvuori

Ruusulankatu / Taka-Töölö

Teekkarikylä / Otaniemi

Pohjavedenkatu / Vuosaari