Ikiteekkari

”Ikiteekkarin ketju on teekkareiden korkeimman kunnioituksen ja kiitollisuuden tunnus. Ketju on hopeaa ja muodostuu yksinkertaisista hammasrattaista, joka esiintyy mm Pro teekkari – kunniamerkeissä.”
-TKY:n sihteeri Aila Nortaja vuonna 1956.

Ikiteekkarin arvonimi ja ketjun käyttöoikeus on teekkariyhteisön arvokkain kunnianosoitus. Ikiteekkarin arvonimi ja ketju voidaan myöntää ainoastaan Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan tai Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan entiselle jäsenelle, ja se saa olla korkeintaan yhdellä henkilöllä kerrallaan.

TKY:n aikana ikiteekkarin kunnianimi myönnettiin vain kaksi kertaa – tuolloin asiasta päätti ylioppilaskunnan edustajisto. Vuonna 2009 TKY solmi Pyöreän tornin kilta ry:n (PTK) kanssa, että jatkossa PTK ry myöntää ikiteekkarin kunnianimen yhdistyksen kokouksessa. Ikiteekkarin kunnianimen myöntämisestä on sekä TKY:n säännöissä että PTK ry:n säännöissä edellytetty huomattavan laajaa yksimielisyyttä päättävässä elimessä.

Ikiteekkarin ketjua säilytetään julkisesti Polyteekkarimuseossa tai muulla PTK:n raadin päättämällä opiskelijoille näkyvällä paikalla.

Ikiteekkarit kautta aikain:

  • Vuorineuvos Krister Ahlström (1940 – ), nimitetty ikiteekkariksi 2012
  • Vuorineuvos Björn “Nalle” Westerlund (1912 – 2009), nimitetty ikiteekkariksi 2002
  • Professori Bernhard Wuolle (1876 – 1962), nimitetty ikiteekkariksi 1956