TOKYO

”Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnan TOKYO:n 50-vuotinen historia ja toiminta ovat yhtä värikkäitä kuin sen parissa toimineet opiskelijatkin. TOKYO on vaikuttanut toiminnallaan oman korkeakoulunsa koulutuspolitiikkaan, yleisen taidekoulutuksen uudistamiseen ja kehittämiseen sekä helsinkiläiseen ja suomalaiseen kulttuurielämään.

Lyhenne TOKYO tulee alun perin sanoista Taideteollisen Oppilaitoksen Kuvaamataidonopettajaosaston Ylioppilaskunta, joka 1961 perustettu TOKYO alkujaan oli. Kun ylioppilaskunta yhdistyi Taideteollisen oppilaitoksen oppilaskunta TOOK:n kanssa vuonna 1967, TOKYO otettiin käyttöön koko ylioppilaskunnan nimeksi. Ylioppilaskunnan nimi oli suomeksi Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunta, ruotsiksi Konstindustriella högskolans studentkår ja englanniksi Student Union of the University of Art and Design Helsinki. Vanhan ylioppilaskunnan sulauduttua vuoden 2010 uudistusten myötä Aalto-yliopiston ylioppilaskuntaan, perustettiin yhdistysmuotoinen TOKYO ry, joka jatkaa Taideteollisen korkeakoulun opiskelijoiden edunvalvontatyötä”

TOKYO 50 – Taideteollisen korkeakoulun opiskelijaliike viisikymmentä vuotta
ISBN: 978-952-60-4187-2
Teosta voi ostaa TOKYO ry:ltä, yhteystiedot samat kuin AYY:n Arabianrannan palvelupisteellä

Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunta (TOKYO) yhdistyi Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan (KY) ja Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TKY) kanssa Aalto-yliopiston ylioppilaskunnaksi (AYY) 1.1.2010.