AYY:n tunnukset

Läjä AYY-pinssejä. Onhan sinulla jo oma?AYY aloitti alkutaipaleensa logolla ja värikkäillä pinsseillä. Väriä ja ilmettä ei siis ole puuttunut! Ylioppilaskunnan virallisiksi väreiksi edustajisto päätti syyskuussa 2010 purppuran ja hopean, ja nämä näkyvätkin muun muassa ylioppilaskunnan virallisessa nauhassa, sekä lipussa.

Kuntanauha

AYY_nauhaAYY:n jäsenet voivat ostaa ylioppilaskunnan nauhaa Otaniemen palvelutoimistolta. Nauha kertoo akateemisesta kuuluvuudesta, ja sitä käytetään juhlatilaisuuksissa. Nauhan värit ovat ylhäältä alas purppura (PMS 248U) ja hopea. Värien suhteet ovat 5-2. Nauhan leveys on 3 senttimetriä. Koko pitkän nauhan (2 metriä) hinta on 4 euroa.

Nauhan käyttöoikeus on kaikilla ylioppilaskunnan nykyisillä ja entisillä jäsenillä sekä ylioppilaskunnan työntekijöillä. Ylioppilaskunnan nauhaa kannetaan oikealta olalta alas vasemmalle lantiolle. Nauhan kantotapa on sama naisilla ja miehillä. Nauhaa kannetaan ylimpänä eikä se saa koskettaa paljasta ihoa. Nauhaa voidaan kantaa myös ruusukkeena, jolloin sitä käytetään puvun oikeassa miehustassa. Ruusukkeeseen nauhaa tarvitsee 0,50 metriä, hinta on tällöin 1 euron. Katso ohjeet ruusukkeen tekemiseen täältä.

RintamerkkiAYY rintamerkki

Ylioppilaskunnan tunnus on hopeareunaisen tasareunaisen tasasivuisen purppuranvärisen kolmion rajaama hopeinen kolmipyörre. Tunnuksen värit ovat ylioppilaskunnan viralliset värit purppura (PMS 248U) ja hopea. Tunnuksen oikea suunta on niin, että keskellä olevan pyörteen terävin kärki osoittaa alaspäin. Rintamerkkinä kannettaessa tunnuksella ei kuitenkaan ole oikeaa suuntaa.

Jokainen ylioppilaskunnan nykyinen tai entinen jäsen sekä nykyinen työntekijä voi kantaa tunnusta rintamerkkinä, jonka korkeus on kolmion sivusta vastakkaiseen kärkeen mitattuna 14 mm. Hopeasta valmistettua, purppuraemaloitua jäsenille tarkoitettua rintamerkkiä voi ostaa palvelutoimistolta hintaan 10€.

Polyteekkarilakki

Polyteekkarilakki on väritykseltään ylioppilaslakkia muistuttava kuusikulmainen päähine. Lakin päällinen on valkoista samettia, reunus mustaa samettia ja lippa kiillotettua nahkaa. Lakin päällisen keskelle on kiinnitetty musta tupsu, joka roikkuu lakin oikean reunuksen yli. Polyteekkarilakin kokardina on TKY:aa edeltäneen Polyteknikkojen yhdistyksen tunnus 1800-luvulta. Lakki otettiin käyttöön vuonna 1893.

Polyteekkarilakki herättää ulkopuolisissa erilaisia, useimmiten positiivisia ajatuksia. Vanhemman naishenkilön mieleen tulevat riehakkaan iloiset naamiaiset Vanhalla Polilla, jollekulle muulle vaikkapa Kukan päivän viestit, joita teekkarit luovuttavat joka vuosi asianmukaisin seremonioin kukanpäivänä Helsingin herroille. Painaessaan polyteekkarilakin päähänsä ensimmäistä kertaa vappuyönä tulee fuksista osa sitä yli satavuotista historiaa, jota lakki edustaa. Niinpä onkin syytä muistaa, ettei polyteekkarilakki ole lupa huonoon käytökseen, vaan iloisen herrasnaisen ja -miehen merkki.

Teekkarinauha

Vanha TKY:n aikainen teekkarinauha on edelleen voimissaan. Teekkarinauha on 20 mm levyinen, kahdella 3 mm leveällä valkoisella raidalla varustettu tekniikanpunainen nauha. Raidat ovat nauhan suuntaiset, yksi kummallakin reunalla 1 mm etäisyydellä reunasta. Nauhaa kannetaan ylioppilaskunnan virallisen nauhan alla akateemisissa juhlatilaisuuksissa merkkinä kuuluvuudesta teekkariyhteisöön. Nauhan voi hankkia Otaniemen palvelupisteeltä.