Vaihto-opiskelijat

Information in English: AYY Housing for exchange students

Tervetuloa opiskelemaan Aalto-yliopistoon! Opiskelijana voit hakea asumaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan asuntoihin Espoossa ja Helsingissä.

Jos olet uusi vaihto-opiskelija, voit hakea AYY:n asuntoa tekemällä hakemuksen Domo-järjestelmässä.

Luodessasi Domo-tiliä, valitse opiskelijatyypiksesi vaihto-opiskelija ja liitä todistus vaihto-opintopaikan saamisesta tai hakemisesta kohtaan ”Hyväksymiskirje tai muu todistus opiskelupaikasta. Liite voi olla esimerkiksi Aalto-yliopistolta saamasi sähköposti tai kuvakaappaus sähköpostista. Muutoin hakemustasi ei voida käsitellä ja asuntotarjouksen saaminen ajoissa on epätodennäköistä.

Sisällytäthän hakemukseesi mahdollisimman monta asuntoa! Tämä parantaa huomattavasti mahdollisuuksiasi saada asunto AYY:ltä opintojen alkuun mennessä. On erittäin suositeltavaa hakea soluasuntoja. Myös muiden asuntotyyppien hakeminen on mahdollista, mutta esimerkiksi yksiötä voi joutua jonottamaan jopa 1-2 vuotta. Huomioithan, että AYY:llä ei ole tarjota tarpeeksi asuntoja kaikille hakijoille, ei edes kiireellisessä asunnontarpeessa oleville.

Uusien opiskelijoiden ja vaihto-opiskelijoiden soluasuntohakemukset arvotaan jonoon, joten hakemuksen jättöpäivämäärällä ei ole vaikutusta soluasuntohakemuksen jonosijoitukseen. Asuntoa kannattaa hakea kuitenkin ajoissa, sillä asuntoja tarjotaan tyypillisesti 1-2 kuukautta ennen niiden vapautumista. Esimerkiksi elokuussa vapautuvat asunnot tarjotaan pääsääntöisesti kesä- ja heinäkuun aikana, syyskuussa vapautuvat asunnot tarjotaan heinä- ja elokuun aikana ja tammikuussa vapautuvat asunnot puolestaan tarjotaan marras- ja joulukuun puolella.

Huom! Asuntotoimisto ei valitettavasti voi ennustaa milloin asunnon tarjoaminen on mahdollista. AYY ei myöskään voi tarjota asuntoa kaikille hakijoille, ei edes ulkomailta tuleville.

Tarkemmat hakuohjeet löydät hakuinfo-sivulta.

Onko sinulla kysyttävää asumiseen liittyen? Lähetä viesti AYY:n asumispalveluihin tällä yhteydenottolomakkeella.