Tunnustukset

Ansio- ja kunniamerkkejä myönnetään aktiivisesta toiminnasta AYY:n ja sen päämäärien hyväksi. Ansio- ja kunniamerkkejä on kolme erilaista, yhteisömerkki, ansiomerkki sekä kunniamerkki. Lisäksi AYY:lla on erityinen huomionosoitus, sankaritunnus.

Yhteisömerkki jaetaan sellaiselle henkilölle, joka on toiminut aktiivisesti ylioppilaskunnassa ja toiminnallaan edistänyt ylioppilaskunnan tavoitteita.

Ansiomerkki jaetaan sellaiselle henkilölle, joka on toiminut pitkään ja laaja-alaisesti ylioppilaskunnassa.

Kunniamerkki jaetaan sellaiselle henkilölle, joka on erityisen pitkäkestoisesti, aktiivisesti ja laaja-alaisesti toiminut ylioppilaskunnan hyväksi ja edistänyt ylioppilaskunnan päämääriä.

Sankaritunnus myönnetään ylioppilaskunnan ja sen jäsenten elämään vaikuttaneesta yksittäisestä teosta tai hankkeesta, tai niiden muodostamasta sarjasta.

Ansio- ja kunniamerkit on suunnitellut Harry Tensing ja ne on valmistanut Roman Tavast Oy. Merkit ovat hopeisia ja niihin on yhdistetty koristekultaa ja emalia. Merkkien keskeisenä elementtinä on AYY:n tunnus. Merkkejä kannetaan AYY:n nauhassa.

Sankaritunnus on opaalinvalkoiseen taustaan kiinnitetty hopeinen AYY:n tunnus kaiverruksineen. Sankaritunnukset tulevat aikojen saatossa muodostamaan taideteoksen AYY:n keskustoimiston seinälle. Sankaritunnuksen on suunnitellut Noora Laak.

Ansio- ja kunniamerkkien lisäksi AYY palkitsee vuosittain Aalto-urheilijan, vuoden oppimisteon sekä vuoden KV-teon.

Lisätietoa:
Arkistonhoitaja ja huomionosoitustyöryhmän asiantuntijajäsen Tiina Metso, tiina.metso@ayy.fi, 050 520 9441
AYY:n huomionosoitusohjesääntö