UKK

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin stipendeihin liittyen.

Milloin voin hakea vaihtostipendiä?

– Vaihtostipendiä voi hakea kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Vaihtostipendiä voi hakea ennen vaihtoa, vaihdon aikana tai viimeistään vaihdon päättymistä seuraavalla hakukierroksella.

Voinko hakea stipendiä, vaikka en ole saanut vielä vahvistusta vaihtoyliopistosta?

– Voit hakea. Mikäli sinulle myönnetään stipendi, mutta vaihtosi ei toteudukaan, tulee sinun tällöin vain palauttaa stipendi.

Millä perusteilla stipendejä jaetaan?

– Stipendien jakoa ohjaavat stipendiohjesääntö ja yhteisötoiminnan pisteytysohje. Molempiin voi tutustua AYY:n stipendisivustolla. Stipendienjakotyöryhmät käsittelevät hakemukset näiden ohjeiden pohjalta.

Miten haen stipendiä?

– Stipendejä haetaan hakulomakkeella, joka on auki stipendihaun ollessa käynnissä. Hakulomake löytyy AYY:n stipendisivuilta. Hakuaika on keväisin maalis-huhtikuussa ja syksyisin loka-marraskuussa. Tarkempi hakuaika tiedotetaan AYY:n kanavissa ja päivitetään nettisivuille, kun se on päätetty.

Milloin päätökset tulevat?

– Päätökset tehdään ja tiedotetaan kevään stipendihaun osalta toukokuun loppuun mennessä ja syksyn haun osalta joulukuun loppuun mennessä. Kaikille hakeneille ilmoitetaan päätöksestä henkilökohtaisesti ja stipendin saaneiden nimet julkaistaan AYY:n nettisivuilla.

Kuka voi hakea stipendiä?

– Stipendit on pääosin suunnattu Aalto-yliopistossa jotakin perustutkintoa (kandidaatti ja/tai maisteri) suorittaville opiskelijoille.