Avain hävinnyt

Jos lukitset itsesi ulos asunnostasi, voi kiinteistösi linnanisäntä auttaa. Kokeile siis ensimmäisenä soittaa hänelle. Linnanisännät ovat vapaaehtoisia, joten joskus he vain eivät pääse avaamaan ovea tai vastaamaan puhelimeen. Oman kiinteistösi linnanisännän tiedot löydät Living-sivustolta.

Muista ilmoittaa kadonneesta avaimesta aina AYY:lle tällä lomakkeella. Asuntotoimistolta saat lisäneuvoja miten asian kanssa edetään ja miten saat uuden avaimen mahdollisimman nopeasti.

Hävinneestä avaimesta laskutetaan uuden avaimen teettämisen kustannukset (vuonna 2018 35 €/avain). AYY lähettää laskun kadonneesta avaimesta vuokralaiselle. Jos vuokrasopimuksen päättyessä vuokralainen palauttaa vähemmän avaimia kuin mitä hän on kuitannut itselleen AYY:ltä, puuttuvien avainten teettämiskustannukset vähennetään vuokralaisen maksamasta vakuusmaksusta.

Kaikki kadonneiden avaimien tilalle tilatut avaimet noudetaan AYY:n asuntotoimistosta Otaniemestä. AYY ilmoittaa vuokralaiselle, kun uusi avain on saapunut ja noudettavissa.