Joukkoliikenne

Aalto-yliopistossa liikkumisen sujuvuus on erityisen tärkeää, koska yliopistolla on useita kampuksia eri kaupunkien alueilla. Joukkoliikenne muodostuu linja-autoreiteistä, raitiovaunu- ja metroliikenteestä, rautatieverkostosta ja lentoliikenteestä. Voidaan myös ajatella, että pyöräily ja pyöräilyn edistäminen ovat osa toimivaa joukkoliikennettä. Ylioppilaskunta edistää opiskelijoiden joukkoliikennemahdollisuuksia vaikuttamalla päättäjiin toimivien joukkoliikenneverkostojen ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Julkinen liikenne pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudulla on suhteellisen toimiva joukkoliikenneverkosto, jonka toiminnasta vastaa Helsingin seudun liikenne (HSL). Opiskelijoilla on pääkaupunkiseudun liikenteessä käytössä 50 % alennus matkakortilla maksettavista kertamatkoista ja joukkoliikenteen kausikorteista. HSL:llä on käytössä toimiva reittiopas, josta voi seurata joukkoliikenteen ajankohtaisia aikatauluja, reittimuutoksia ja reittejä paikasta a paikkaan b. Reittiopas tarjoaa neuvoja ja vinkkejä myös pyöräilyreitteihin. Lue lisää opiskelija-alennuksista HSL:n sivuilta.

Vuonna 2017 valmistunut länsimetro toi merkittävän uudistuksen pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen. Metro on etenkin Aallon opiskelijoille parannus joukkoliikenteen toimivuuteen, sillä se helpottaa kampusten välistä liikennettä.

Juna- ja linja-autoliikenne Suomessa

VR myöntää opiskelija-alennuksen junalipuista. Alennus on kaukoliikenteen lipuista -30 % ja lähiliikenteessä -50 %. VR:n alennuksen saa esittämällä joko VR:n oman opiskelijakortin, tai VR:n logoilla varustetun opiskelijajärjestön myöntämän opiskelijakortin.

Matkahuollon myöntämä yleinen opiskelija-alennus on poistunut 1.9.2017. Sen korvaavat bussiyritysten omat alennukset. Bussiyrityskohtaisen opiskelija-alennuksen saa jatkossakin Matkahuollon opiskelijakortilla ja opiskelijajärjestöjen korteilla, joihin on painettu Matkahuollon logo. Eri matkustusvälineiden hintoja voit vertailla mm. pikavuorot.fi-sivustollaMatkahuollon nettisivuilla on myös usein myynnissä tarjouslippuja.

Lentäminen

Eri lentoyhtiöillä on käytössä erilaisia alennuksen myöntämisperusteita, kuten opiskelija- ja nuorisoalennuksia. Mm. Finnair ja Kilroy tarjoavat alennuksia nuorille ja opiskeleville matkustajille.