Jäsenmaksupalautukset

Kaikkia maksupalautuksia on haettava tämän sivun lopusta löytyvällä lomakkeella viimeistään

  • 30.9. syyslukukauden osalta
  • 31.1. kevätlukukauden osalta

AYY:n hallituksen toistaispäätös jäsenmaksupalautuksista.

Opiskelijana useammassa yliopistossa

Jos opiskelija on ilmoittautunut läsnä olevaksi useampaan yliopistoon tai korkeakouluun, tulee hänen maksaa kaikkien näiden yliopistojen/korkeakoulujen ylioppilaskuntien jäsenmaksu täysimääräisenä.

YTHS-maksun palautusta voi anoa siitä ylioppilaskunnasta, johon maksu on viimeisenä maksettu. Jäsenmaksun huojennusta YTHS-maksun osalta tulee syyslukukauden osalta hakea 30.9. mennessä ja kevätlukukauden osalta 31.1. mennessä.

AYY:llä anominen tapahtuu kirjallisesti alla olevalla lomakkeella. Liitteenä tulee toimittaa arkistointikelpoiset kuitit. Maksu palautetaan kuukauden kuluessa em. määräaikojen päätyttyä.

Lukuvuositarran saa vain siitä ylioppilaskunnasta, jonka myöntämä opiskelijakortti jäsenellä on. AYY:n palvelupisteet antavat siis lukuvuositarran vain AYY:n jäsenmaksun maksaneille jäsenille AYY:n opiskelijakorttiin. AYY:n opiskelijakortiksi luetaan myös entisten Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan (KY), Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TOKYO) ja Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TKY) aikoinaan myöntämät opiskelijakortit.

Valmistuminen ja ilmoittautumistiedon muuttaminen

Mikäli valmistut lukukauden alussa, tai päätät muuttaa lukuvuosi-ilmoittautumistietoa läsnäolevasta poissaolevaksi, on sinulla mahdollisuus hakea jäsenmaksun palautusta ylioppilaskunnalta. Syyslukukauden aikana valmistuva voi hakea seuraavan lukukauden eli kevään jäsenmaksun palautusta.

Ilmoittautumistiedon muuttaminen poissa olevasta läsnä olevaksi

Ilmoittautumisaikana voit muuttaa poissaoloilmoittautumisen läsnä olevaksi WebOodissa (kts. Läsnä olevaksi ilmoittautuminen ja maksu WebOodin kautta). Ilmoittautumisajan ulkopuolella voit muuttaa poissaoloilmoittautumisen läsnä olevaksi seuraavasti: maksa AYY:n jäsenmaksu yleisviitteellä kyseessä olevalle lukukaudelle ja toimita kuitti korkeakoulusi opiskelijapalvelupisteeseen, jotta ilmoittautumisesi rekisteröidään opiskelijatietojärjestelmään. Maksukuitissa tulee näkyä arkistointitunnus. Lähetä kuitti sähköpostilla ja mainitse siinä nimesi ja opiskelijanumerosi. Voit myös viedä kuitin henkilökohtaisesti opiskelijapalvelupisteeseen. Kun opiskelijapalvelupiste on kirjannut tiedon opiskelijatietojärjestelmään, saat opiskelijakorttiisi tarran AYY:ltä.

Ilmoittautumistiedon muuttaminen läsnä olevasta poissa olevaksi

Huom! Et voi muuttaa ilmoittautumistietoa läsnä olevasta poissaolevaksi ilmoittautumisaikojen ulkopuolella. Ilmoittautumisaikana voit muuttaa ilmoittautumisesi läsnä olevasta poissa olevaksi käymällä oman korkeakoulusi opiskelijapalvelupisteessä opiskelijakortin kanssa. Tällöin opiskelijapalvelupiste kirjaa muutoksen ja vaihtaa/poistaa tarran opiskelijakortistasi. Voit ilmoittaa muutoksesta myös postitse, toimita tällöin myös opiskelijakorttisi tarran poistamista varten ja varmista osoitteesi.

Voit hakea jäsenmaksun palautusta AYY:lta. Täytä alla oleva lomake ja palauta se AYY:lle syyslukukauden osalta viimeistään 30.9. ja kevätlukukauden osalta viimeistään 31.1. AYY maksaa kyseessä olevien lukukausien jäsenmaksut takaisin pankkitilillesi hakemuksen jättämistä seuraavan kuukauden aikana.

Ilmoittautumisaika voi päättyä ennen kuin AYY:n jäsenmaksun palautuksen hakuaika päättyy.

Vaihto-opiskelijat

Vaihto-opiskelijat voivat liittyä halutessaan ylioppilaskunnan jäseniksi. Huomioitavaa on, että opiskelijoille, joille liittyminen ylioppilaskuntaan on vapaaehtoista, ei palauteta maksamansa jäsenmaksua jäsenyyden peruuttamisen vuoksi.

Jäsenmaksun ja YTHS:n terveydenhoitomaksun palautusta voit anoa tällä lomakkeella.