Yksiöt ja soluyksiöt

Yksiö on yhden huoneen kattava yksityinen asunto, eli siihen ei kuulu mitään jaettuja yhteistiloja. Yksiöön sisältyy keittiö/keittokomero/tupakeittiö ja kylpyhuone. Keittiön varusteluun kuuluu jääkaappi, pakastin, liesi ja uuni. Asunnossa on kiinteitä kaappeja. AYY:llä on esimerkiksi Leppävaarassa ja Teekkarikylän Otarannassa myös joitakin pienkaksion tyylisiä suurempia yksiöitä, joihin kuuluu makuusyvennys eli alkovi tai pieni makuuhuone.

Yksiöitä voi hakea yksin tai kanssahakijan kanssa. Esimerkiksi suurempi yksiö voi sopia pariskunnille. Yksiöt jaetaan jonottamalla, eli yksiöhakemuksiin ei voi saada esimerkiksi kiireellisyyspisteitä.

Ketkä voivat hakea: AYY:n asumisoikeutetut jäsenet. Hakijoita voi olla yksi tai useampi, esimerkiksi pariskunta.
Lemmikit: Sallittu
Pinta-ala: Noin 16 – 45 m2
Vuokra: Noin 180 – 670 €, keskimääräinen vuokra 410 € (huhtikuu 2017). Katso tarkemmat tiedot Domosta.
Sijainnit: Arabianranta, Etu-Töölö, Herttoniemi, Jätkäsaari, Kallio/Alppiharju, Leppävaara, Pitäjänmäki, Puotila, Roihuvuori, Taka-Töölö ja Teekkarikylä Otaniemessä.

Asuntojen pohjapiirustukset löytyvät Domosta.


Soluyksiö on solun ja yksiön välimuoto, joka yhdistää yhteisöllisen asumisen ja yksiönkaltaisen asunnon rauhan. Jokaisella asukkaalla on oma henkilökohtainen huone, josta löytyy oma kylpyhuone/vessa ja minikeittiö. Keittiön varusteluun kuuluu jääkaappi, pakastin, liesi ja uuni. Yhteistilan tai -käytävän siistinä pitäminen on saman tilan jakavien soluyksiöiden asukkaiden yhteisellä vastuulla.

AYY:n ensimmäiset soluyksiöt valmistuvat Teekkarikylään Jämeräntaipaleelle peruskorjausprojektien yhteydessä. Asuinrakennusten Jämeräntaival 3, 5 ja 7 peruskorjaus jatkuu vuoteen 2019.

Asuntojen pohjapiirustukset löytyvät Domosta.

Kaj Franckin katu / Arabianranta

Arkadiankatu / Etu-Töölö

Mäyrätie / Herttoniemi

Atlantinkatu / Jätkäsaari

Vaasankatu / Kallio (Alppiharju)

Rummunlyöjänkatu / Leppävaara

Kirkonkyläntie / Malmi

Maapadontie / Patola

Turkismiehentie / Pitäjänmäki

Haarniskatie / Puotila

Kääpiöidenpolku / Roihuvuori

Tuhkimontie / Roihuvuori

Ruusulankatu / Taka-Töölö

Teekkarikylä / Otaniemi

Pohjavedenkatu / Vuosaari